29 okt, 2019 | Blog, Feestje, Recepten, Verjaardag | 0 Reacties

Kwarktaart in glas traktatie

Een traktatie bedenken blijft elke keer weer een uitdaging. Je wilt niet uren bezig zijn, kapitalen uitgeven. En niet al te ongezond zal leuk zijn. Toch???

Kwarktaart in glas traktatie is makkelijk te maken. En neemt niet al te veel tijd in beslag.

Je kan deze traktatie makkelijk een dag van tevoren maken, wel zo makkelijk. Scheelt een hoop stress op de dag zelf.

Kwarktaart in glas traktatie

Je zal de kwark en toebehoren helemaal zelf maken. Ik heb daar geen zin in. Gemak dient zeker met dit soort dagen. In dit geval mij.  Met twee pakketten kwarktaart van Dr. oetker was voor mij genoeg om 16 glazen te vullen.

Benodigdheden:

De benodigdheden is afhankelijk van de aantal kinderen. Op de verpakking staat wat je nodig hebt. Ik haalde ongeveer 8 glaasjes uit 1 pak

Verder heb je nodig:

Kwarktaart in glas traktatie

Bereidingswijze:

Maak de bodem van alle verpakkingen in 1 keer zoals op de verpakking staat.

Verdeel de bodem over alle glaasjes. Om het aan te kunnen drukken in het glas heb ik een stamper gebruikt wat je normaal gebruik voor cocktails.

Omdat ik gebruik heb gemaakt van twee verschillende kwark smaken heb ik de kwark in 2 verschillende kommen moeten maken.

Om de kwark in de glaasjes te krijgen zonder een kliederboel, dan raad ik je aan om een spuitzak te gebruiken. Doe de kwark in de spuitzak met een grote opening en doe je ding.

Tip

Ben je handig met een spuitzak dan kan je er een mooie creatie van maken. Ik ben er niet handig in, althans ik heb er nog nooit mee gewerkt. Voor mij was het vooral belangrijk dat de kwark in de glaasjes kwam, zonder te veel geklieder.  Ik heb de kleur (kwark), laag voor laag erin gedaan. Ben je handig met de spuitzak dan kan je uiteraard ook twee kleuren tegelijk in de spuitzak doen voor een mooi effect in het glas.

Garneer het met wat je maar wilt.

Ik heb wel eens plastic glazen gezien dat in gezellige kleuren te krijgen was, in de vorm van een een cocktail glas. Deze kon ik op het moment niet vinden anders had ik die er voor gebruikt. Bovendien kunnen die mee naar huis genomen worden en hergebruikt worden.

De kwarktaart in glas traktatie was een succes. Zal het bij jou ook een succes zijn?

Lees ook eens:

Kwarktaart in glas traktatie
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This