21 aug, 2021 | DIY, Blog | 0 Reacties

Krijtbord maken van fotolijst

Heb jij een fotolijst over of wil je een leuke krijtbord zelf maken? Het is simpeler dan jij zou denken om een krijtbord te maken. En alles is te koop bij de Action. Weten hoe ook jij het kan maken, lees dan mee…

Ik had al heel lang een grote tweedehands fotolijst. Niet een mega bijzondere of mooie maar prima, het was immers gratis en grote lijsten zijn niet goedkoop. Al die tijd had ik de lijst in de hoek staan. Niet wetende wat ik er mee zou doen. Tot we gingen verhuizen…

De fotolijst had de oversteek heelhuids gehaald. Maar tijdens alles een plekje te geven, kwam er heel zachtjes iets tegen aan. En dat iets was genoeg om het glas in kleine stukjes te laten vallen. Oeps!!

Wat nu? AL snel bedacht ik dat ik nog een potje krijtverf had staan. En zo ontstond het idee. Een krijtbord maken van een fotolijst.

“Het is bovendien weer tijd voor een nieuwe creatieve link party. Dit keer is het thema krijt. Samen met mijn creatieve blog collega’s maakte we weer iets leuks met dit thema. Wil je hier meer over weten, lees dan tot het einde mee.”

DIY krijtbord maken van een fotolijst

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <20 min + droogtijd

Benodigdheden:

  • Fotolijst
  • Krijtbordverf
  • Roller
  • Primer (optioneel)
  • Schuurpapier

De krijtbordverf die ik heb gebruikt is van de Action. Net als de primer en de schuurpapier. Niet duur en werkt prima.

Werkbeschrijving:

Om de fotolijst te kunnen omtoveren tot krijtbord is het wel belangrijk dat de fotolijst een sterke achterkant heeft. (Achterkant van geperst hout, kan even niet op de naam komen.) Dus niet van karton.

Heb je al een mooie lijst dan kan je er ook voor kiezen om het niet mee te schilderen. De lijst die ik heb is vlak en leent zich er prima voor om mee te schilderen met de krijtbordverf. Wil je de lijst niet mee schilderen dan hoef je deze ook niet voor te breiden. Alleen de achterkant ga je dan behandelen.

Schoonmaken

Maak eerst alle onderdelen goed schoon. Droog het goed af.

Ruw de oppervlakten op met een schuurpapiertje.

Maak het nu weer goed schoon en droog.

Primer

Heb je een lijst dat is gemaakt van plastic of ijzer dan zal je het eerst moeten behandelen met een primer zoals Gesso. 2 tot drie dunne lagen zijn dan zeker nodig.

Heb je een houten lijst dan kan je die ook met een laag primer behandelen. Mijn lijst was bedekt met zwarte verf. Na het opruwen met een schuurpapiertje kon ik er direct overheen met de krijtbordverf.

Een primer zorgt voor een goede hechting met de ondergrond en de verf.

Verven

Ik heb alles met een roller geverfd maar als je een lijst hebt met een reliëf dan is het raadzaam ook een kwast te gebruiken.

Schilder de lijst en de achterkant in meerdere lagen. 3 lagen zijn er zeker wel nodig. Goed laten drogen tussen door. De lijst en achterkant schilderen van elkaar af en niet in elkaar gezet, schilderen.

Zet als alles droog is, alles weer in elkaar. Kleine beschadigingen kan je na het in elkaar zetten bijwerken.

Kleur de krijtbord voor de eerste keer geheel in met een krijtje. Wrijf het goed in met een doek. Pas als dat is gedaan kan je de krijtbord gebruiken waar het voor bedoeld is…. Krijten.

DIY krijtbord maken van een fotolijst

“Doordat ik even snel tussen de buien door de krijtbord voorzag van een tekening en tekst, zag ik even niet dat ik een foutje hebt gemaakt in de tekst summer. Ja summer is met 2 mm-en ipv 1.”

De krijtbord is af en hangt bij mij buiten. De achterkant is bewerkt ( 3 lagen) met blanke lak. Dit zorgt er voor dat er geen vocht in kan trekken. Als je het binnen ophangt is het niet nodig.

Lees ook eens:

Creatieve linkparty

Elke eerste zaterdag van de maand komt er een nieuwe creatieve uitdaging online. Samen met andere bloggers maken we een eigen creatie rond het thema. Onder onze blogs die, op de eerste zaterdag, online komen kan je een link naar je site of YouTube kanaal plaatsen met de uitdaging of oude relevante content. ( Dus ook onder deze blog.)

Voor iedereen die geen blogger of YouTuber is, kan via sociale media zoals Facebook en Instagram je creaties laten zien. Tag minstens 1 van ons om zeker te weten dat we jouw creatie te zien krijgen. Of gebruik hashtag #creatievelinkparty.

De creatieve uitdaging van deze maand is krijt.

De deelnemende bloggers zullen op de laatste zaterdag van de maand hun favoriet kiezen. Je werk zal dus met naam vermeld worden op sociale media en op onze blog. Hoe leuk is dat.
Ik hoop je creaties terug te zien.

Om je alvast te inspireren en je op weg te helpen met het thema krijt hebben de volgende bloggers hun creatie gemaakt. Neem vooral bij hun een kijkje.

De deelnemende bloggers:

Webkonijn
Maakt panda krijtjes
Mamaduizendpoot
Maakt zelf stoepkrijt
ElsaRblog
Maakt een hartje op canvas met gesmolten waskrijt

Laat hieronder je link achter naar nieuw of oud relevante content.

DIY krijtbord maken van een fotolijst
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This