16 okt, 2018 | Blog, DIY, Knutselen | 0 Reacties

Kralen kettingen maken, tips en ideeën

Maak je eigen unieke kralen ketting. Of je een nieuwe maakt of je bestaande ketting gebruikt om een nieuwe te maken. Aan de hand van tips en ideeën kan ook jij aan de slag.

Van Kralenkwarts kreeg ik de kans om kralen en benodigdheden te bestellen en er mooie sieraden mee maken. Ik kon niet kiezen dus liet de keus aan hun over. Ik gaf aan genoeg blauw en roze te hebben. En deze kleuren niet meer nodig te hebben. Zwart, groen en goud heb ik daarentegen vrijwel niet. Voor mij zou het dus een grote verrassing zijn wat ik zou krijgen.

En toen kwam het pakketje binnen. Ik was heel blij verrast….

Kralen ketting maken met tips en tricks

Wat heb ik allemaal gekregen?

Voordat ik je mijn creaties laat zien wil ik in het kort vertellen wat ik allemaal heb gekregen.

 • Nietstiften goud
 • Oorhaakjes goud
 • Knijpkraaltjes goud
 • Diverse goudkleurige kraaltjes
 • Waxkoord ketting
 • Memory Wire armband
 • Elastiek Draad
 • Lava steen kraal
 • Jade kralen
 • Swarovski kralen
 • En nog veel meer mooie kralen en hangers.

Ik ben echt verwend. De kralen zijn stuk voor stuk prachtig. Vooral de jade kralen en de groene hanger zijn mijn favoriet. Welke is jouw favoriet?

Maar ik ben hier niet om alleen maar te vertellen wat ik allemaal heb gekregen. Ik wil je vooral vertellen wat ik er mee hebt gemaakt……

Van oud naar nieuw

Ik besloot om niet alle kralen bij elkaar te gebruiken. Daar vond ik bepaalde niet mooi genoeg bij elkaar voor aansluiten.

“Veel verschillende kleuren door elkaar heen kan werken, zolang de kleuren maar samen gaan. Wil je meer rust, kies dan voor 2 of 3 kleuren maximaal bij elkaar.”

Wat je waarschijnlijk niet weet is dat ik graag sieraden maak. Iets waar ik tijdens mijn studie veel mee bezig was. Geïnspireerd door de opleiding en een aantal leuke kralenwinkeltjes in de buurt van mijn school was het begin van de hobby. Jaren later heb ik van mijn toen uit de hand gelopen hobby nog steeds profijt.

Een grote collectie kralen en benodigdheden zijn nog altijd in mijn bezit. Sieraden die niet langer voldoen aan mijn eisen haal ik uit elkaar. Vernieuw ik. Iets wat jij zelf ook heel goed kan doen. 

“Haal oude sieraden uit elkaar of voeg mooie nieuwe elementen eraan toe en je hebt weer hele hippe sieraden.”

Kralen ketting maken met tips en tricks
Kralen ketting maken met tips en tricks
Kralen ketting maken met tips en tricks

Zwart en grijze kralen ketting

Merendeel van de grijze en zwarte kralen ben ik gaan mengen en maakte hier een kralenketting van. Passend bij een reeds eerder gemaakte ketting. Een ketting die ik nog niet droeg omdat ik het toch niet af vond.

De nieuwe kralen pasten er perfect bij. De lavastenen kralen vind ik perfect voor bij mijn wajangpop hanger die voor mij is meegenomen uit Indonesië. Aangezien Indonesië uit heel veel vulkanen bestaat en veel stranden zwart zijn van de lava een leuk detail die vooral mij iets zegt.

Kralen ketting maken met tips en tricks

Groene armband

Van de groene Parelmoer kralen maakte ik een armband. Ik kwam net een paar kralen te kort om het helemaal rond te maken.

Een aantal andere kralen die er bij passen, heb ik er aan toegevoegd. Een zeester bedel, om het af te maken. (De kleuren deden mij aan de zee denken en toevallig vond ik in mijn voorraad een zeester.)

Kralen ketting maken met tips en tricks

De groene hanger

Bij het zien van de groene hanger had ik meteen een ketting in gedachten. Een ketting die ik ooit maakte en zowel als ketting, armband en riem gedragen kon worden. Kon…. Want inmiddels heb ik deze ketting uit elkaar gehaald.

Zoals ik al zei soms maak ik van oude kettingen weer nieuwe. Ook zag ik een paar kettingen die ik ooit in Indonesië hebt gekocht. Die kettingen droeg ik al een tijd niet meer. Ook deze gebruik ik..

Kralen ketting maken met tips en tricks

De kralen en de kleuren van al deze kettingen passen zo mooi bij de hanger dat ik hier mee aan de slag ging. Het koste me meer tijd dan ik had gedacht. Maar ik ben er heel erg blij mee.

“Een eye-catcher ketting die niets meer nodig heeft, vraagt om simpele kleding.”

Zoals je kan zien heb ik nog lang niet alles opgemaakt. Voor de Jade kralen wil ik iets speciaals gaan bedenken. De gouden accessoires ga ik binnenkort mee aan de slag. Je houdt dus nog het nodige van mij te goed. Hier kom ik zeker op terug.

Maak jij het wel eens je eigen kralenketting? Ken jij Kralenkwarts al? Wil jij graag dat ik je laat zien hoe je sieraden maak? Stap voor stap uitleg. Laat het mij weten. Bij genoeg interesse ga ik een video opnemen waarin ik het uitleg geef. Gaat namelijk iets makkelijker dan in een blog post.

Lees ook eens:

Kralen ketting maken met tips en tricks
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This