Kraftpapier inpak ideeën en tips voor kerstmis

12/11/2017/
v

Een cadeau inpakken hoeft natuurlijk niet ingewikkeld te zijn. Stuk papier om het cadeau en wat plakband om het allemaal op zijn plek te houden en klaar ben je. Uiteraard is hier niks mis mee. Maar waarom niet net dat beetje extra. Dat geeft niet alleen nog leuker maar ontvangt uiteraard ook veel leuker. De persoon die het ontvangt ziet dat je net dat beetje extra aan moeite voor hem of haar hebt gedaan.

Om je te helpen met super leuke cadeau inpak tips heb ik er een aantal voor jou op een rijtje gezet:

Als je gisteren op mijn blog ben langs geweest dan heb je gezien dat ik een adventskalender heb gemaakt. Hierbij heb ik vele cadeautjes super leuk ingepakt ( al zeg ik het zelf) En zo dacht ik dat het jou wellicht ook kan inspireren. Ook al zijn deze cadeautjes ingepakt met Kerstmis als thema dit is uiteraard ook toe te passen bij andere thema’s. Althans een groot aantal.

Om je te helpen met kraftpapier inpak ideeën en tips heb ik er een aantal voor jou op een rijtje gezet:

Kraftpapier inpak ideeën en tips voor kerstmis

Rudolph

Zoals je (in de bovenstaande foto) kan zien heb ik Rudolph the Red-Nosed Reindeer alle lof gegeven. Plak een rode pompom als neus op en teken een hoofd of hele silhouet. Beide Rudolph is een eyecatcher en zal bij menig mens in de smaak vallen.

Variatietip:

  • Is kerst voorbij en vindt jij het idee erg leuk. Teken bijvoorbeeld een gezicht van een meisje met lang haar en maak twee paardenstaartjes en in elke staart een pompom. Of wat dacht je van een konijn met een pompom als staart. Of een clown met een rode neus.
Kraftpapier inpak ideeën en tips voor kerstmis

Moeilijke vormen inpakken.

Soms heb je een vorm wat moeilijk is om in te pakken. Maak er dan een mega snoep van. zo veel leuke manieren om het in te pakken. Wees creatief en leef je uit. Denk niet te moeilijk. En gekke of andere vormen cadeautjes tussen de vierkante en langwerpige zijn toch een leuke variatie. In de bovenstaande zit een stress bal en viltstiften. De viltstiften heb ik uit de verpakking gehaald zodat het nog net paste in mijn restje papier.

Kraftpapier inpak ideeën en tips voor kerstmis

Slinger als decoratie.

Of je het nu zelf maakt uit een restje papier of kant en klaar. Dit idee is leuk voor elk feest. En niet per se alleen voor de Kerst. Een veren boa of eens slinger voor in de boom is ook super om het mee in te pakken.

Kraftpapier inpak ideeën en tips voor kerstmis
Kraftpapier inpak ideeën en tips voor kerstmis

Gebruik diverse materialen.

Linten, tags, veren, kerstballen, takjes en glitter. Bedenk het en plak het er op. Wees niet bang om over de top te gaan. Juist met Kerstmis kan en mag het.

Kraftpapier inpak ideeën en tips voor kerstmis

Ruimte voor een envelop

Deze tip is eigenlijk een goeie voor het hele jaar door. Als iemand geld wil en je er toch iets bij wilt geven. Koop een tijdschrift en geef het op deze manier. Al kan ik me niet voorstellen dat je iemand me Kerst geld geeft. Een mooie kerstkaart of gedicht kan je er ook prima tussen plaatsen.

Plak een stuk papier schuin en zet het vast aan de achterkant. Heb je mooi papier dat aan twee kanten bedrukt is dan kan je deze ook zo vouwen dat het ontstaat zoals op de bovenstaande foto.

Kraftpapier inpak ideeën en tips voor kerstmis

Tekenen en schrijven:

Teken of schrijf iets leuks op het cadeautje. Je kan een persoonlijke tekening maken die past bij de persoon die het krijgt. Of zijn of haar naam in sierletters. Handlettering is hot dus als je dat een beetje kan dan kan je los gaan. Geen handlettering of teken wonder.

Variatietips:

  • Sjablonen helpen zie ook mijn creaties.
  • Laat je kind een kersttekening er op maken voor opa en oma. Alleen dat geeft al zoveel meerwaarde aan het cadeau.
  • Maar wat ook leuk is (wat ik me nu pas bedenk) schrijf een gedicht, kerstliedje of iets over de persoon in kwestie op het papier. Pak het daarna in. Hoe leuk is dat. Kortom hiermee kan je heel veel kanten op.
Kraftpapier inpak ideeën en tips voor kerstmis

Stickers plakken.

Vooral met Peuters vind ik dit leuk om te doen. Geen geklieder maar toch even bezig. Kerst stickers zijn volop te koop. Bij de Action spot goedkoop. Leef je uit en plak je cadeautje vol.

Dit waren mijn cadeau inpak tips voor jou. Ik hoop dat je er wat aan hebt en ook een feestje maakt van het inpakken. Welke vind jij het leukst?

Lees ook eens:

Kraftpapier inpak ideeën en tips voor kerstmis
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Een adventskalender hoort steeds meer bij Kerstmis. Vele soorten en maten zijn er tegenwoordig te koop. En nog veel meer soorten zijn er zelf te maken. Het maken van de adventskalender boek is een leuk cadeau om te geven, maar ook om zelf te gebruiken. Ik maakte er...

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Op zoek naar een simpel te maken traktatie, die er leuk uit ziet? Dan is dit wellicht de traktatie voor jou. Vlak na mijn operatie zijn mijn oudste en jongste, 2 dagen na elkaar jarig. Voor de jongste was ik op zoek naar een simpel te maken traktatie die mij niet al...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest