17 jan, 2017 | Review, Blog, Eropuit | 0 Reacties

Koninklijke Burgers Zoo review

Burgers zoo is een dierentuin in Arnhem. Een dierentuin waar ik en mijn gezin graag komen. We rijden er dan maar wat graag een stuk voor om. Maar waarom komen wij hier zo graag. En waarom is dit park toch echt de moeite waard. Dat zal ik je uitleggen.

Voor ons ligt Burgers zoo niet bepaald in de buurt. Helaas is het om die reden dan ook niet een dierentuin waar we vaak kunnen komen.

Maar toch verkies ik dit park boven de dierentuin bij mij in de buurt. En rijden we er zo nu en dan toch een stukje voor om.

Vandaag zal ik je vertellen waarom ik dit park toch echt meer dan de moeite waard vind.

Ik heb dit stuk over Burgers zoo niet geschreven omdat ik er iet voor hebt gekregen.  Ik schreef dit stuk omdat ik deze dierentuin oprecht de moeite waard vind om over te schrijven. 

Het park

Het park bestaat uit verschillende delen. Zowel buiten als binnen is er van alles te zien en te doen.

Buiten loop je langs allerlei verschillende dieren. En in tegenstelling tot veel dierentuinen hebben de dieren hier een mooie plek wat er uit ziet zoals hun natuurlijke omgeving er ook uit zou zien. Bovendien hebben de dieren de ruimte. Persoonlijk vind ik dit ook erg belangrijk.

Burgers bush in de kerstvakantie

Ik was nu in Burgers zoo in de kerstvakantie en het die dag heel erg koud. Niet alle dieren hebben we gezien. Dit kan komen omdat ze niet naar buiten zijn gegaan. Of misschien hielden ze zich goed schuil. Ondanks dat mocht het de pret niet drukken.

Buiten stonden nu vuurkorven om ons warm te houden. Erg fijn en ruikt nog lekker ook. Niet alle winkeltjes waren buiten open. Wat ik ook wel kan begrijpen met de kou. Maar er waren genoeg plekken waar je kan opwarmen en wat te drinken en te eten kan halen.

Het grote restaurant met de indoor speeltuin is zo een plek. Plof neer op een relax stoel en laat je kinderen los in de speeltuin.

Of ga naar het restaurant in de bush. Ook hier is veel ruimte om wat te eten en drinken. Rond het avond eten was het wel even zoeken naar een tafeltje. Dus hou daar rekening mee.

Buiten hebben ze ook speeltuinen en genoeg mogelijk heden om iets te nuttigen.

Burgers zoo

Zoals ik je al vertelde bestaat het park uit verschillende delen.

Het merendeel van het park loopt mooi in elkaar over en zou ik eerlijk gezegd niet meteen als een deel zien. Maar dan moet ik ook bekennen dat ik er ook nooit echt op gelet hebt.

Wat wel heel duidelijk anders zijn de delen Bush, Desert en Ocean. Omdat deze toch ook wel heel bijzonder zijn wil ik hier iets meer over vertellen.

De Bush

Dit jaar heb ik geen foto’s gemaakt van de Bush. In de kerstvakantie is hier een pasar malam. Een Indische markt. Het is dan in de bush gezellig druk met heerlijk eten en kraampjes met leuke hebben dingetjes. Het is dan een Pasar malam zoals je dat misschien wel eens hebt meegemaakt maar dan in de tropen. Met een heerlijk warm temperstuurtje zoals ik het in de jungle gewend ben. Maar omdat het in de kerstvakantie zo druk is heb ik er geen foto’s gemaakt. Ik ben niet zo van vreemde hoofden op mijn foto’s.

De bush is gemaakt zoals je dat van de tropen kan verwachten. Ben je nog nooit in de tropen geweest dan zal je hier een goeie indruk krijgen met de klamme warmte en de vogels die fluiten. Bovendien hebben ze hier een mini waterval na gebouwd. Erg leuk gedaan.

Burgers zoo review

De desert

Het is in de desert niet zo warm als de naam zich doet vermoeden. En echt heerlijk ruikt het er ook niet. Maar het is zo mooi opgezet. Je loopt door een soort van tuin met allerlei mooi planten vooral vetplanten en heel veel verschillende megagrote cactussen. Bovenaan bevinden zich geiten. Ik vond ze op steenbokken lijken maar zo mocht ik ze toch echt niet noemen.

Onderaan de desert bevinden zich van de leuke aardvarkens. Die verspreiden de erg aangename geur. (not) Als je het open gedeelte van de desert hebt gehad krijg je een soort grot/ tunnel, In de tunnel wat lijkt op ondergrondse mijnen vind je vooral reptielen en fossielen. De desert komt uiteindelijk in de Bush uit of buiten in het park.

Burgers zoo review

De Ocean

De ocean dat is toch wel het favoriete plekje van mijn gezin. Mijn dochter maakt het nu voor het eerst “bewust” mee en wist niet waar ze moest kijken. Overal vissen.

De Ocean kan je bereiken vanaf het park en de Bush. Vanaf de Bush kom je binnen in het bovenste gedeelte hier krijg je te zien wat er aan de oppervlakte van de zee leeft en hoe dat er uitziet. Langzaamaan zak je verder af naar beneden en veranderd ook het uiterlijk van het onderwater leven. Je leert dat de dieren en planten veranderen naarmate je dieper de zee in gaat.

Het allermooiste is toch wel het deel waar je omringt ben door de oceaan. Je loopt door de oceaan. Mijn dochter haar woorden waren dan ook vooral OOOO en kijk. Dit is ook de plek waar we altijd even gaan zitten en alles in ons opnemen.

Burgers zoo review

Mangroven

Wereldwijd verdwijnen er grote stukken mangrove. Dit terwijl mangroves een essentiële functie voor de natuur hebben. Burgers Zoo wil bewustwording bij de bezoekers creëren en bouwt de grootste overdekte mangrove van de wereld

De mangroven bestaat nog niet zo lang. En dat is duidelijk te zien. De planten moeten nog groeien.

(Andere delen van de dierentuin zijn veel ouder. De planten zijn na vele jaren hun eigen gang gegaan. Hierdoor ziet het er heel realistisch uit.)

De mangroven zijn mooi opgezet, maar hebben duidelijk nog heel wat jaren te gaan voordat het echt mooi is. Hou je niet van vinders dan zou ik dit deel maar overslaan. Vele prachtige vlinders vliegen hier rond.

Wat maakt Burgers zoo zo bijzonder?

Je beleeft het park alsof je echt op een ander werelddeel begeeft. Zeker voor kinderen komt zo alles duidelijk tot leven.

Nog een plus punt voor Burgers zoo is het educatieve aspect. Nu zal je denken, ja dat heeft toch elk dierentuin. Dat klopt. Maar nog nooit heb ik personeel zien staan op verschillende plekken in het park die uitleg geven over verschillende onderwerpen. 

Van poep tot vacht. Verschillende schedels. Maar ook wordt er uitleg gegeven over het leven in de oceaan. Kinderen, maar ook wij volwassenen kunnen dus van alles leren.

Al met al vind ik en mijn gezin dit een erg leuke dierentuin. 

Ben jij hier wel eens geweest? Wat vind jij van deze dierentuin? Wat is jouw favoriete dierentuin? Is er nog iets wat ik toch echt moet vertellen over Burgers zoo laat het me dan weten.

Lees ook eens:

Burgers zoo review
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This