Koningsdag tutu maken zonder naaimachine

27/03/2017/
v

Nog iets meer dan een maand en het is weer zo ver. Koningsdag. En wat is er nu leuker dan verkleed te gaan in de bekende Nederlandse kleuren. Ik heb de perfecte Koningsdag tutu voor je dochter of jezelf. Het is simpel te maken zonder naaimachine. Je dochter zal zeker de show stelen tijdens Koningsdag met de Koningsdag tutu.

Koningsdag tutu maken zonder naaimachine

Koningsdag tutu. In minder dan 30 minuten gemaakt zonder naaimachine. Het is echt mogelijk.

Moeilijkheidsgraad:★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 30 minuten.

Benodigdheden;

  • Tule in rood, wit en blauw
  • lint in rood, wit, blauw of oranje
  • schaar
  • meetlint

Werkbeschrijving;

Voor deze Koningsdag tutu heb ik gebruik gemaakt van de kleuren roodwit en lichtblauw. Ik kon niet zo snel aan donkerblauw komen. De kleur moest ik bestellen en lichtblauw kon ik op dat moment gewoon kopen. Natuurlijk kan je ook voor donkerblauw gaan. Als je het ruim op tijd (nu dus) besteld zal je alle tijd hebben om het te maken.

Ook heb ik de Koningsdag tutu iets langer gelaten dan dat ik dit normaal zou doen. Zo kan je dochter een jaar (of misschien wel 2 jaar) later het ook nog aan. Het is namelijk niet een rok dat je dagelijks aan zal trekken. Zo heb je er nog wat aan.

Gebruik veel tule hoe meer hoe voller de tutu. Ik hou wel van een beetje drama.

Een volle rok heeft ook als voordeel dat het een jaar later ook nog aan kan zonder er nieuw tule tussen te plaatsen. Wat natuurlijk ook kan. Persoonlijk ben ik daar niet zo van.

Koningsdag tutu.

Wil je stap voor stap uitleg over hoe je de rok moet maken. Ik heb al een mooie beschrijving van de rok in een vorig bericht. Ik wil je daar dan ook naar verwijzen. De kleuren zijn anders maar de beschrijving is hetzelfde.

Koningsdag tutu maken zonder naaimachine

Tip:

Als je een satijnen lint gebruikt zoals ik het hebt gebruikt, dan moet je de afgeknipte lint uiteinden voorzichtig branden met een aansteker. Zo brand je de rafels en voorkom je dat de lint steeds verder gaat rafelen.

Ga jij en je kinderen verkleed met Koningsdag? En wat vind je van het idee van een Koningsdag tutu? Ga je het maken? Als je het gaat maken zou ik het leuk vinden als ik er foto’s van mag invoegen. Uiteraard met jouw naam en eventueel een link naar jouw blog. Stuur me dan een mailtje. Ik zou het echt heel leuk vinden om terug te zien

Veel plezier tijdens Koningsdag,

Lees ook eens;

Koningsdag tutu maken zonder naaimachine
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Een adventskalender hoort steeds meer bij Kerstmis. Vele soorten en maten zijn er tegenwoordig te koop. En nog veel meer soorten zijn er zelf te maken. Het maken van de adventskalender boek is een leuk cadeau om te geven, maar ook om zelf te gebruiken. Ik maakte er...

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Op zoek naar een simpel te maken traktatie, die er leuk uit ziet? Dan is dit wellicht de traktatie voor jou. Vlak na mijn operatie zijn mijn oudste en jongste, 2 dagen na elkaar jarig. Voor de jongste was ik op zoek naar een simpel te maken traktatie die mij niet al...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest