Koningsdag kroon vouwen

18/04/2023/
v

Nog even en het is alweer Koningsdag. Tijd om weer eens een knutsel te maken. En dit keer is het zo simpel dat het al geschikt is voor de allerkleinste onder ons. Dus ben je op zoek naar een simpel, snel te maken knutsel voor Koningsdag. Iets wat je kan dragen, dan is de Koningsdag kroon vouwen echt iets voor jou om te knutselen. Lees je mee?

Koningsdag kroon knutselen met origami papier
Koningsdag kroon knutselen met origami papier

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: >15 minuten + droogtijd

Ik spreek over Origami papier maar je kan ook printpapier op maat knippen of snijden. Dit heb ik ook gedaan.

Benodigdheden:

  • Vouwpapier 10 x 10 of 15 x 15 cm kleuren, rood, wit, blauw en oranje
  • Lijm
  • Meetlint (optioneel)

Werkbeschrijving:

Voordat je de kroon gaat maken, meet je het hoofd op Zo weet je hoeveel papier je ongeveer nodig hebt.

Bedenk hoe je de hoed wilt maken. Rood, wit, blauw. Oranje, of een combinatie van de twee. Je kan er ook voor kiezen om de kroon geheel in het wit te maken. Je kind kan er met stiften zelf mooie tekeningen op maken.

Koningsdag kroon knutselen met origami papier

Vouw het papier door het midden. Van punt naar punt. Zodat er een driehoek ontstaat. Plak steeds een nieuwe gevouwen driehoek in de volgende. Schuif de driehoeken in elkaar. Ga hiermee door totdat je genoeg hebt om de kroon te kunnen sluiten.

Je kan er nog pompons, glitter of rhinestones op plakken.

Lees ook eens: Hoe maak je pompoms?

De Koningsdag kroon vouwen is zo simpel te maken, dat het verder geen uitleg nodig heeft. Heb je toch nog vragen, stel gerust je vraag in de opmerkingen.

Lees ook eens:

Koningsdag kroon knutselen met origami papier
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Op zoek naar een simpel te maken traktatie, die er leuk uit ziet? Dan is dit wellicht de traktatie voor jou. Vlak na mijn operatie zijn mijn oudste en jongste, 2 dagen na elkaar jarig. Voor de jongste was ik op zoek naar een simpel te maken traktatie die mij niet al...

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Op zoek naar een leuke manier om de natuur te ontdekken op een leuke en leerzame manier. Alleen of, samen met je kinderen? Een natuur journal is daarbij een geschikte manier. Schrijf je avonturen op, plak er foto’s bij, teken en leer meer over van alles en nog wat in...

Het grote Creachick doeboek review

Het grote Creachick doeboek review

Creachick heeft haar eerste doeboek uitgebracht. Dat moet getest worden.  In de review vertel ik je wat je kan verwachten van het doeboek. De voor en nadelen, zodat jij weet wat je kan verwachten. Is de Creachick doeboek de moeite waard? Je leest er alles over,...

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattegronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te worden?...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest