Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

20 apr, 2017 | Koningsdag, Blog, Feestje, Freebies | 2 reacties

Koningsdag bingo

Koningsdag bingo. Speciaal voor Koningsdag en Koningsspelen. Hoe leuk is dit. Geschikt voor school, BSO of gewoon thuis. Ga er mee op de vrijmarkt staan en verdien er wat centjes mee.

Lees ook eens: 7 tips. Hoe kan je geld verdienen tijdens Koningsdag?

Zo maak je van een feestelijke dag een nog groter feestje.

Koningsdag bingo gratis uit te printen

Je zal misschien denken een Koningsdag bingo, is dat niet oubollig en saai. Dan stel ik jou deze vraag. Heb jij weleens een groep kinderen bingo zien spelen? Hoe fanatiek ze worden. Dat is zo leuk om te zien. En daarom heb ik een Koningsdag bingo gemaakt. En het mooiste is, je kan bingo kaarten gratis uitprinten.

Gebruik de bingo kaarten tijdens Koningsdag om wat extra geld te verdienen. De deelnemers betalen een bedrag en mogen meedoen met de Koningsbingo. De winnaar krijgt een klein cadeautje. Maar ook als je liever thuis blijft , kan je toch de Koningsdag sfeer in huis halen. Of wat dacht je van de Koningsspelen op school. Mogelijkheden genoeg om het te spelen lijkt mij.

De Koningsdag bingo is zo gemaakt dat kleine kinderen er ook aan mee kunnen doen. Door naar de plaatjes te kijken kunnen ze toch zelf of met minimale hulp de gevraagde plaatjes vinden. Hierdoor is het voor alle leeftijden leuk om te spelen.

Hoe kan ik aan de Koningsdag bingo komen?

Download de files van 2 Koningsdag bingo kaarten. Als je het maar met mensen wilt spelen dan kan je het spel aankopen tot 16 personen. De grote afbeeldingen print je uit om uit een doos te kunnen pakken. Hieronder heb ik de link naar de 2 te downloaden bingo kaarten. 

Heb je geen Google account dan is het helaas niet mogelijk om de PDF bestand te downloaden. Vraag het desnoods aan iemand die wel een google account heeft. 

Gedownload en hoe nu verder?

Heb je alle benodigde kaarten gedownload? En natuurlijk uitgeprint? Dan heb je het belangrijkste al gedaan.

Wil je het spel vaker kunnen gebruiken, dan kan je twee dingen doen.

 • Elke Konings bingo kaart plastificeren.
 • Of elke kaart in een plastic hoesje. De Konings bingokaarten zijn van A4 formaat en dus prima in een hoesjes te stoppen.

Als je het maar 1 keer wilt gebruiken dan hoef je het niet te plastificeren.

Er zitten drie A4 formaat kaarten met de afbeeldingen bij, die je moet uitknippen. Op deze kaarten staan de afbeeldingen die je nodig hebt tijdens het spelen van Bingo. Deze extra kaarten knip je uit. Elke afbeelding knip je uit. Ook deze kan geplastificeerd worden. Doe dat dan wel voordat je het gaat uitknippen. Het middelste vakje gebruik je niet.

Zorg verder dat je stiften hebt.  Of Whiteboard stiften (hebt als je het op geplastificeerde kaarten gaat spelen.)

Misschien een klein prijsje voor de winnaars.

Hoe werkt het spel?

De geknipte afbeelding kaartjes doe je in een doos of om in de sfeer van Koningsdag te blijven in een oranje doos. Leg hier dan een theedoek overheen.

Iedere deelnemer heeft zijn eigen Koningsdag bingo kaart.

Uit de doos wordt een plaatje gepakt zonder te kijken. Deze laat je aan de deelnemers zien. Elk plaatje komt voor en is dus terug te vinden voor de deelnemers. Leg de gebruikte kaarten voor je neer zodat je bij het nakijken precies weet welke je al hebt gehad.

Het doel is om zo snel mogelijk een horizontale of verticale lijn vol te maken. Zijn de kinderen al iets groter en weten ze wat diagonaal is, dan kan je die optie eraan toevoegen. Het middelste vakje met bingo er op is alvast voor je aan gekruist. Die tel je bij de overige vakjes op. Dat scheelt je een vakje invullen.

De winnaar is degene die als eerste zijn kaart vol heeft.

Let opomdat ik bij deze bingo alle plaatjes gebruikt kan het gebeuren dat er twee tegelijk winnen.

Lijkt het je wat met de Koningsdag bingo? Ga jij het gebruiken? Ik ben benieuwd naar je ervaring en hoor dit dan ook graag.

Lees ook eens:

Koningsdag bingo
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

2 Reacties

 1. Susan Hamelers

  Ik wil nog graag de andere koningsdag bingokaarten aanschaffen want nu heb ik maar 2 verschillende.

  Antwoord
  • Melanie

   De gratis versie zijn er inderdaad maar 2 meerdere zijn er tegen een betaling aan te schaffen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This