Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

18 mrt, 2018 | Pasen, Blog, DIY, Feestje, Knutselen | 0 Reacties

Konijn pinata knutselen

Ben jij gek op konijnen? Of wil je een leuke pinata maken voor Pasen. Dan kan een konijn pinata niet ontbreken. Met een stap voor stap uitleg kan ook jij deze lieve konijn maken.

Als pinata liefhebber is er altijd wel een gelegenheid voor een pinata. En zo is Pasen er ook eentje. Samen met mijn liefde voor konijnen kon het niet uitblijven dat ik een keer een konijn pinata ging maken.

Als je regelmatig een kijkje neemt op mijn blog kan het je niet ontgaan zijn dat ik gek ben op pinata’s. Er is altijd wel een reden te bedenken om er eentje te maken. Pasen is hier geen uitzondering in. Vorig jaar maakte ik al een paasei pinata. Het leek mij dan ook leuk om er dit jaar weer eentje te maken. Een simpel te maken konijn pinata. Niets moeilijks of ingewikkelds. Een pinata dat je redelijk snel gemaakt kan hebben.

Konijnen pinata knutselen

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: > 2 uur

Benodigdheden: 

Werkbeschrijving;

De vorm:

Dit is toch wel het belangrijkste om te maken en hier gaat je tijd dan ook voornamelijk heen.

Maak een sjabloon van de konijn vorm op A3 of A4 papier. Dit doe je door de konijnenkop te tekenen. En knip deze uit.

Hou de vorm simpel

Teken de konijn sjabloon af op het karton. Lukte het niet om het uit een gehele stuk karton te maken Plak er dan een aantal aan elkaar.

Maak nu een lange strook karton van ongeveer 8 tot 10 cm breed. De lengte is minder belangrijk maar hoe langer hoe beter. De strook moet om het konijn kunnen plus nog wat extra. Als je strook te kort is dan maak je nog een strook. Net zolang totdat het eromheen kan.

Voordat je de Pinata gaat maken moet je bedenken hoe je de pinata kapot wilt maken. Door het te slaan of kapot te trekken. Dit bepaalt namelijk de opbouw van de pinata.

Pinata kapot trekken met meerdere kinderen:

Zorg dat je nog een strook over hebt dat een paar centimeter langer is dan het gat.

Wikkel er crêpepapier om heen en lijm dit vast.

Maak hier in het midden gaatjes in van ongeveer 2 cm uit elkaar. Voor elk kind dat aanwezig is 1. Haal voor de gaatjes een lint. Laat alle lint los zitten op 1 na die maak je goed vast aan de strook.

Plak dit met een beetje lijm vast aan de binnenkant van de pinata.

1 kind zal dan aan het lint trekken dat vast zit en daardoor de onderkant eruit trekken en daardoor ook het snoep.

Pinata kapot slaan:

Wil je de konijn pinata kapot slaan dan kan je een kleine opening aan de bovenkant open laten. De onderkant dicht maken. Aan de bovenkant kan je het snoep erin stoppen en hoeft niet dicht gemaakt te worden. Een beetje crêpepapier is voldoende. Je zal er dan niks van zien. Kapot Gaat het toch wel.

Touw of lint aan de boven vast maken om het op te kunnen hangen. Aan de onderkant een aantal kleuren lint en de aankleding kan beginnen.

Nu je weet wat de bedoeling is van de verschillende manieren ga ik uitleggen hoe de pinata in elkaar gezet moet worden. Hou zelf rekening met de plek van de opening voor de snoep.

De opbouw:

Maak de strook vast aan een deel van de konijnen vorm. Dit doe je door het vast te tapen.

Ga hiermee door totdat je helemaal rond bent gegaan. Hou de juiste plek open.

Zit een deel aan elkaar vast dan kan je beginnen aan de andere deel van de kop.

Plak ook deze vast met tape

Het aankleden.

Het verder aankleden van het konijn. Knip een strook van ongeveer 5cm af van het crêpepapier. Maak hier inkepingen in. Plak dit vast door het crêpepapier om het konijn heen te wikkelen. Begin onderaan en werk het al wikkelend omhoog. Ga hiermee door totdat je strook op is. De kans is groot dat je nog een aantal keren een strook moet knippen.

Als laatste knip je de ogen en neus uit en die plak je op.

Om het geheel nog wat kleur te geven maakte ik een strik van crêpepapier. Dit hoeft natuurlijk niet.

De konijn pinata is af en klaar voor gebruik.

Lees ook eens:

Konijnen pinata knutselen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This