Konijn knutselen met pompoms

06/10/2021/
v

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan knutselen van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wilt.

Met dierendag of Pasen is dit de perfecte knutsel om te maken met kinderen. Maar voor elke andere moment uiteraard ook.

Het is weer tijd voor een nieuwe creatieve uitdaging. En deze maand is de uitdaging Wol. Wil je meedoen en er meer over weten, lees dan vooral verder voor meer uitleg.

Konijn knutselen met pompoms

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: >20 min

Benodigdheden:

De pompoms kan je zo groot maken als je zelf wilt. Ik gebruikte de 1-na kleinste pompom maker.

Als je gebruik maakt van kralen heb je geen lijm nodig maar kan wel.

Meer leren over hoe je een pompom kan maken, ga dan naar; diverse manieren om pompoms te maken.

Konijn knutselen met pompoms

Werkbeschrijving

Maak twee dezelfde pompoms. Zorg dat het midden draad lang genoeg is. (Midden draad is het draad waarmee je de pompom bij elkaar bindt.)

Als je beide pompoms af hebt, kan je de twee pompoms aan elkaar vastmaken door ze aan elkaar vast te knopen. Knoop ze goed en zo strak mogelijk op elkaar vast.

Maak een hele kleine pompom. Dit deed ik door touw om twee vingers heen te winden net zolang tot het vol genoeg was. Midden draad door mijn beide vingers en vastknopen. Openknippen en je hebt een pompom.

De staart heb ik aan de midden draad van 1 van de grote pompoms vast te maken. Het is even zoeken naar het draad en friemelen om het er doorheen te krijgen. Lukt dit niet of wil je het sneller klaar hebben dan kan je het ook erop plakken.

Oren maken

De oren heb ik uit vilt geknipt in wit en roze. Knip het 2 keer. Plak de twee delen op elkaar en daarna op de pompom.

Voor de neus heb ik een zwarte kraal op de kop geplakt. Ogen heb ik niet gemaakt maar kan je er ook op plakken.

Het konijn van pompom is af.

Wil je een ander dier maken, dan kan je de oren aanpassen, en de staart. De staart kan je maken van pijpenragers. Een pijpenrager kun je heel makkelijk vastmaken aan de midden draad van de pompom en vormen naar jouw eigen idee.

Creatieve linkparty

Elke eerste zaterdag van de maand komt er een nieuwe creatieve uitdaging online. Samen met andere bloggers maken we een eigen creatie rond het thema. Onder onze blogs die, op de eerste zaterdag, online komen kan je een link naar je site of YouTube kanaal plaatsen met de uitdaging of oude relevante content. (Dus ook onder deze blog.)

Voor iedereen die geen blogger of YouTube is, kan via sociale media zoals Facebook en Instagram je creaties laten zien. Tag minstens 1 van ons om zeker te weten dat we jouw creatie te zien krijgen. Of gebruik hashtag #creatievelinkparty.

De creatieve uitdaging van deze maand is wol.

De deelnemende bloggers zullen op de laatste zaterdag van de maand hun favoriet kiezen. Je werk zal dus met naam vermeld worden op sociale media en op onze blog. Hoe leuk is dat.

Ik hoop je creaties terug te zien.

Om je alvast te inspireren en je op weg te helpen met het thema krijt hebben de volgende bloggers hun creatie gemaakt. Neem vooral bij hun een kijkje.

De deelnemende bloggers:

Maakt Ojos de dios

Maakt spookjes van wol

Maakt vingerpopjes van vilt

 Maakt een wolk hanger

Lees ook eens:

Konijn knutselen met pompoms
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Een adventskalender hoort steeds meer bij Kerstmis. Vele soorten en maten zijn er tegenwoordig te koop. En nog veel meer soorten zijn er zelf te maken. Het maken van de adventskalender boek is een leuk cadeau om te geven, maar ook om zelf te gebruiken. Ik maakte er...

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Op zoek naar een simpel te maken traktatie, die er leuk uit ziet? Dan is dit wellicht de traktatie voor jou. Vlak na mijn operatie zijn mijn oudste en jongste, 2 dagen na elkaar jarig. Voor de jongste was ik op zoek naar een simpel te maken traktatie die mij niet al...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest