19 mrt, 2020 | DIY, Blog | 0 Reacties

Kleuren en vormen leren met peuters en kleuters

Wil jij de allerkleinste kind(eren) op een leuke manier vormen en kleuren leren kennen. Met de gratis printables krijg je 20 kaarten waarmee je een goed begin kan maken. 

Kleuren en vormen leren kun je al vanaf een jonge leeftijd mee beginnen. Met de 20 kaarten kan je op verschillende manieren aan de slag.

Uitleg

Eerst heb je een overzicht kaarten dat in het midden een stippellijn heeft. De bovenste helft staan de kleur en vorm op aangegeven samen met de woorden. Knip het eventueel op de stippellijn doormidden.

In totaal heb ik 10 kleuren en vormen. De kleuren en vormen kunnen iets van elkaar afwijken. Zo kan de roze vormen onderling iets verschillen, zo leert een kind dat er verschillende tinten roze zijn. 

Op ander pagina heb je afbeeldingen die geschreven staan op de overzicht kaarten. Je kind hoeft niet te kunnen lezen. Door de plaatjes op de stippellijnen los te knippen kan je de kaarten bij de juiste overzicht kaarten plaatsen. Je hoeft alleen naar de kleur te kijken.

Ik hoop dat het duidelijk is hoe je de kaarten kan gebruiken.

Hoe kan ik aan de kaarten komen?

Krijg je geen toegang?

  • Kijk dan eerst of je wel toegang hebt tot Google Drive.
  • Mij toegang vragen tot het bestand via Google Drive heeft geen nut. Het bestand staat namelijk open voor iedereen die de link krijgt. Lukt dit niet, kijk dan of jouw instellingen in jouw Google Drive account goed staan ingesteld. Kijk of jij kan downloaden van andere accounts. ZO niet veranderen dan de instelling. Dan zou je het bestand moeten kunnen binnen halen.
  • Heb je geen Google account dan is het helaas niet mogelijk om de PDF bestand te downloaden. Vraag desnoods aan iemand die wel een google account heeft.

Gedownload en hoe nu verder?

Heb je alle benodigde kleuren en vormkaarten gedownload? En natuurlijk uitgeprint? Dan heb je het belangrijkste al gedaan. Knip de vormen uit en een deel van de kaarten in tweeën en het spelend leren kan beginnen.

Wil je graag nog meer leerplezier met je peuter of kleuter? In de shop je de uitgebreide vormen en kleuren leren pakket. Met nog meer opdrachten.

Vormen en kleuren leren aan peuters en kleuters

1,99

Leer kleuren en vormen herken met peuters en kleuters. Leer ze te herkennen en te benoemen. met leuke opdrachten en waardoor je op spelende wijze het gaat herkennen.

Lees ook eens:

Sla de DIY op voor later op Pinterest. Gebruik daarvoor de onderstaande afbeelding. Vergeet niet om mij te volgen op Pinterest.

Kleuren en vormen leren voor peuters en kleuters
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This