Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

30 sep, 2023 | Freebies, Blog | 0 Reacties

Kinderboekenweek 2023 diverse gratis opdrachten

Volgende week start weer de kinderboeken week. Het thema dit keer is bij mij thuis. Speciaal voor deze gelegenheid maakte ik 6 verschillende opdrachten. En het is geheel gratis te downloaden.

De opdrachten zijn geschikt vanaf groep 4. Dit omdat er een woordzoeker tussen zit. Alle andere opdrachten kan je al met groep 2 doen. Wel zullen ze hierbij dan nog wat hulp nodig hebben. Maar hier kom ik later op terug voor uitleg.

Kinderboekenweek 2023 gratis diverse opdrachten vanaf groep 4

Uitleg kinderboeken week 2023 opdrachten

Mijn huis

In het huis staan diverse vragen die het kind kan beantwoorden. Heb je jonge kinderen die nog niet kunnen lezen, dan kan je het ook per vraag met ze doornemen. Laat de jongste kinderen de vragen beantwoorden door een tekening te maken. Dit is ook aan te raden met de dobbelsteen tekenopdracht. Deze opdracht is ook leuk om klassikaal door te nemen. Zo leren de kinderen elkaar beter kennen.

Dobbelsteen tekenopdracht

Voor deze opdracht heb je een dobbelsteen nodig. Elke vraag geeft 6 opties. De worp van de dobbelsteen vertelt wat je moet tekenen. Na het te hebben getekend kan je het inkleuren.

De woordzoeker

Nadat je alle woorden hebt gevonden, blijven er letters over. Deze letters vormen samen het woord: familie. De woordzoeker is pas geschikt voor groep 4.

 I spy

Bij deze opdrachten zoek je naar de verschillende plaatjes. Bij de ene opdracht is het de bedoeling om alles 1 keer te vinden. Bij de andere staan de plaatjes er meerdere keren in. Hieronder vind je de antwoorden. I spy is geschikt voor kinderen in groep 2 die al kunnen tellen tot 10. Al is de tweede opdracht misschien nog lastig en eerder geschikt vanaf groep 3. Bepaal zelf van het kind al kan.

Kinderboekenweek 2023 gratis diverse opdrachten vanaf groep 4

Als laatste is er nog een kleurplaat. Geschikt voor iedereen.

Hoe kom je aan de kinderboeken week opdrachten?

Klik op de onderstaande knop en het word direct gedownload.

Wat vind je van de opdrachten en het kinderboekenweek thema van dit jaar?

Lees ook eens:

Kinderboekenweek 2023 gratis diverse opdrachten vanaf groep 4
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This