Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

Kersthuisje van ijsstokjes knutselen

Met ijsstokjes kan je hele leuke dingen maken. Zo ook het kersthuisjes van ijsstokjes. Voor in de kerstboom of als decoratie aan de muur. Plak het op een kaart en geef het cadeau. Met de vele opties en knutsel plezier is het een al een feest om te maken.

Eerder maakte ik van ijsstokjes:

Het is weer donderdag en dat betekent crea cross tijd. Tijd voor weer een nieuwe uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is de uitdaging Kerst. Ik hou van de kerstperiode en kan hier dan ook genoeg leuke dingen voor bedenken. Dit keer besloot ik weer eens iets met ijsstokjes te maken…

Dit keer ben ik nogal laat met de crea cross. De uitdaging komt altijd om 6 uur in de ochtend online. Maar ik heb mijn planning echt zo slecht gedaan deze week. Van het weekend besloot ik namelijk om de kinderkamers om te gooien. De knutselkast te plaatsen in de woonkamer enz. enz. Voordat ik er erg in had stond mijn huis compleet op zijn kop. Oeps. En om het nog leuker te maken wilden de kinderen ook nog eens de kerstboom in huis halen. Tja nog meer rommel in een al chaotisch huis. Dit zorgde ervoor dat ik totaal het overzicht kwijtraakte. En voor ik het besefte was het alweer woensdagavond. Pakjesavond. Nee niet het beste moment om achter je laptop te kruipen. Vandaar dat er vanmorgen niks online kwam maar bij deze….

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <25 minuten + droogtijd

Benodigdheden:

  • Lijm pistool of alles lijm
  • IJsstokjes
  • Bruine acrylverf
  • Kwast
  • Kerstversiersels

Werkbeschrijving:

Kersthuisjes van ijsstokjes. Knutselen met kinderen voor een middagje tijdverdrijf.

Kersthuisje van ijsstokjes knutselen

Het bouwen

Plaats een horizontaal stokje. Leg daarboven net zo veel stokjes in een verticale lijn, als het stokje lang is. Lijm dit stokje aan de onderkant van de verticale lijn vast. (Zie ↓ foto) Plak aan de bovenkant nog een horizontaal stokje. Dit zorgt ervoor dat de stokjes goed op zijn plek blijven zitten.

Draai nu het om. De achterkant wordt nu de voorkant. Plak nog een horizontaal stokje onderin. Laat nu alles goed drogen.

Het dak is iets lastiger. Je gaat nu van stokjes steeds een stukje afknippen met een schaar. Elk stokje wordt iets kleiner. Ga hiermee door totdat je het dak kan vullen als er diagonaal twee stokjes overheen gelegd worden.

Plak nu in het midden een steunbalk zodat alle onderdelen aan elkaar blijven zitten.

Draai het om. De achterkant wordt nu de voorkant. Lijm de twee stokjes diagonaal vast.

Als alles goed droog is, kan je de twee delen op elkaar vastmaken.

Het kersthuisje is nu af. Als het huisje nog wat wiebelt of meer versteviging nodig heeft kan je dit met schilderstape versterken aan de achterkant. Of als je dit niet in huis hebt met papier en lijm. Washi tape kan ook.

Kersthuisje van ijsstokjes knutselen

Verven

Verf het huisje bruin. Vind je bruin niet mooi, kan dit uiteraard ook in een andere kleur. Ik koos voor bruin omdat ik dit huisje daarmee een meer landelijke kerstsfeer vind uitstralen.

Na een laagje verf vond ik het genoeg dekkend. Hier en daar zie je licht de houtnerven er doorheen komen. Ik vind dit mooi, aan jou of je het geheel dekkend wilt hebben. Zo ja, dan zal je nog een laagje verf moeten gebruiken.

Als de verf droog is kan het leukste stukje beginnen. Althans ik vind dit het leukste stukje….

Kersthuisje van ijsstokjes knutselen

Versieren van het kersthuisje

Uiteraard kan je het hier naar eigen inzicht versieren. Kijk wat je al in huis hebt en doe hier iets mee. Ik had nog heel veel foam kerststickers liggen. Deze kwamen nu mooi van pas. Een kersthuisje is een echt glamour huisje geworden vol glitter. Het andere huisje is traditioneler.

Met watjes in de sneeuw. Let er wel op, watjes en lijm is zo fijn. NOT. Ik had overal lijm aan mijn handen en restjes watjes. Zoiets als pek en veren.

Tip

Wil je het kersthuisje ophangen dan kan je aan de achterkant van het huisje een stukje touw of lint vastmaken.

Plak in het huisje een foto van je gezin of kind en geef het cadeau. Maak er een deur of raam in van stevig papier dat open en dicht kan en plaats daarachter een foto. Of hou het simpel, gewoon een foto in het midden van het huisje.

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken. Ilse maakte kerstornamenten van klei met strijkkralen. En neem een kijkje bij Natasha van Mama duizendpoot. Natascha maakten deze keer een kerst engel ornament voor in de kerstboom.

Lees ook eens:

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Kersthuisje van ijsstokjes knutselen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This