Kerst ornamenten van ijsstokjes knutselen met kleuters

02/11/2017/
v
Shares

Op zoek naar een leuke knutsel project om te maken voor de kerst met je peuter of kleuter? De Kerst ornamenten met ijsstokjes knutselen is dan echt iets voor jou. Snel, makkelijk en minimaal aan materiaal. 

Een simpel te maken Kerst knutsel geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Een knutsel dat zo af is en niet veel nodig heeft. Een project perfect voor op school of even snel.

Het is nu echt november er dat houdt in dat ik vanaf nu tot aan kerst twee keer per week een DIY ga maken. Waarvan er altijd 1 over de kerst zal gaan. Dit omdat ik echt te veel ideeën heb. En de voorraad knutselspullen snel moet verkleinen. Veel spullen zijn van vorig jaar blijven liggen in mijn la. En dat moet daar nu echt eens weg. Iets met een opgeruimd huis. 

Maar vandaag even niet iets wat zal bijdragen aan een opgeruimd huis. Maar wel een gezellig huis.

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <15 minuten + droogtijd

Benodigdheden:

  • Alles lijm of een lijm pistool
  • IJsstokjes
  • Glitter en andere decoratie materiaal dat past bij de Kerst.
  • Touw

Werkbeschrijving:

De basis is voor de eerst twee hetzelfde. Je maakt driehoeken. Lijm de ijsstokjes aan elkaar vast. In de vorm van een driehoek. Laat het goed drogen.

Voor de andere sneeuwvlok moet je 4 stokjes schuin op elkaar plakken. Ook dit moet goed drogen.

Kerst ornamenten van ijsstokjes knutselen met kleuters
Kerst ornamenten van ijsstokjes knutselen met kleuters

De Kerstboom van ijsstokjes:

Als de driehoek droog is dan kan je verder gaan. Breek nu twee ijsstokjes doormidden.  Eentje ervan niet in het midden maar iets uit het midden. De andere wel zo precies mogelijk door het midden.

Het ijsstokje dat precies doormidden ging plak je nu vast aan de onderkant van de driehoek. Dit is de stam van de boom.

De andere twee uit het midden plak je op de driehoek. (Zie bovenstaande foto)

Laat het nu weer drogen.

Ondertussen kan je bedenken wat je erop gaat plakken. Ik heb er eentje met pompoms versierd. Dit kan uiteraard met alles zijn wat jij mooi vindt.

Kerst ornamenten van ijsstokjes knutselen met kleuters

Ster van ijsstokjes:

Als je twee keer een driehoek hebt gemaakt dan lijm je deze nu aan elkaar vast. Zo ontstaat er een driehoek.

Als je voorzichtig te werk gaat kan je er nu decoratie op aan brengen.

Ik heb het simpel gehouden met hier en daar iets glimmend.

Kerst ornamenten van ijsstokjes knutselen met kleuters

Sneeuwvlokje van ijsstokjes:

Deze heeft ook niet veel uitleg nodig. Plak de stokjes schuin op elkaar.

Als de ijsstokjes goed aan elkaar vastzitten kan je beginnen met het te decoreren. Ik koos voor glitters en heel veel glitters.

Verder gaf ik aan dat er touw nodig was voor de Kerst ornamenten maken van ijsstokjes. Dit om de ornamenten op te kunnen hangen in de boom. Wil je dit niet gebruiken. De vormen lenen zich ook prima om zo in de boom gehangen te worden.

Tip:

Ik hou van kleur. Mijn kerstboom en spullen zijn een bonte bedoeling. De ornamenten vallen dan ook niet buiten de toon in mijn kerstboom. Maar als de kleuren je afschrikt dan kan je de ijsstokjes ook kopen in de hout kleur en verven of bewerken na wat er bij jou huis en interieur past.

Lees ook eens:

Kerst ornamenten van ijsstokjes knutselen met kleuters
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Sticker Lover boek review

Sticker Lover boek review

Ben jij gek op stickers? Heb je er meer dan je nodig hebt? Of ben je op zoek naar stickers dat perfect past in je bullet journal? Dan heb ik het boek voor jou. Speciaal voor alle sticker lover…. Een stickerboek. Stickers benadrukken iets belangrijkst. Ze geven...

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Op zoek naar een leuke manier om de natuur te ontdekken op een leuke en leerzame manier. Alleen, samen of met je kinderen? Een natuur journal is daarbij een geschikte manier. Schrijf je avonturen op, plak er foto’s bij, teken en leer meer over van alles en nog wat in...

Het grote Creachick doeboek review

Het grote Creachick doeboek review

Creachick heeft haar eerste doeboek uitgebracht. Dat moet getest worden.  In de review vertel ik je wat je kan verwachten van het doeboek. De voor en nadelen, zodat jij weet wat je kan verwachten. Is de Creachick doeboek de moeite waard? Je leest er alles over,...

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattegronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te worden?...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Deel dit met je vrienden