Kerst ornamenten van ijsstokjes knutselen met kleuters

02/11/2017/
v

Op zoek naar een leuke knutsel project om te maken voor de kerst met je peuter of kleuter? De Kerst ornamenten met ijsstokjes knutselen is dan echt iets voor jou. Snel, makkelijk en minimaal aan materiaal. 

Een simpel te maken Kerst knutsel geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Een knutsel dat zo af is en niet veel nodig heeft. Een project perfect voor op school of even snel.

Het is nu echt november er dat houdt in dat ik vanaf nu tot aan kerst twee keer per week een DIY ga maken. Waarvan er altijd 1 over de kerst zal gaan. Dit omdat ik echt te veel ideeën heb. En de voorraad knutselspullen snel moet verkleinen. Veel spullen zijn van vorig jaar blijven liggen in mijn la. En dat moet daar nu echt eens weg. Iets met een opgeruimd huis. 

Maar vandaag even niet iets wat zal bijdragen aan een opgeruimd huis. Maar wel een gezellig huis.

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <15 minuten + droogtijd

Benodigdheden:

  • Alles lijm of een lijm pistool
  • IJsstokjes
  • Glitter en andere decoratie materiaal dat past bij de Kerst.
  • Touw

Werkbeschrijving:

De basis is voor de eerst twee hetzelfde. Je maakt driehoeken. Lijm de ijsstokjes aan elkaar vast. In de vorm van een driehoek. Laat het goed drogen.

Voor de andere sneeuwvlok moet je 4 stokjes schuin op elkaar plakken. Ook dit moet goed drogen.

Kerst ornamenten van ijsstokjes knutselen met kleuters
Kerst ornamenten van ijsstokjes knutselen met kleuters

De Kerstboom van ijsstokjes:

Als de driehoek droog is dan kan je verder gaan. Breek nu twee ijsstokjes doormidden.  Eentje ervan niet in het midden maar iets uit het midden. De andere wel zo precies mogelijk door het midden.

Het ijsstokje dat precies doormidden ging plak je nu vast aan de onderkant van de driehoek. Dit is de stam van de boom.

De andere twee uit het midden plak je op de driehoek. (Zie bovenstaande foto)

Laat het nu weer drogen.

Ondertussen kan je bedenken wat je erop gaat plakken. Ik heb er eentje met pompoms versierd. Dit kan uiteraard met alles zijn wat jij mooi vindt.

Kerst ornamenten van ijsstokjes knutselen met kleuters

Ster van ijsstokjes:

Als je twee keer een driehoek hebt gemaakt dan lijm je deze nu aan elkaar vast. Zo ontstaat er een driehoek.

Als je voorzichtig te werk gaat kan je er nu decoratie op aan brengen.

Ik heb het simpel gehouden met hier en daar iets glimmend.

Kerst ornamenten van ijsstokjes knutselen met kleuters

Sneeuwvlokje van ijsstokjes:

Deze heeft ook niet veel uitleg nodig. Plak de stokjes schuin op elkaar.

Als de ijsstokjes goed aan elkaar vastzitten kan je beginnen met het te decoreren. Ik koos voor glitters en heel veel glitters.

Verder gaf ik aan dat er touw nodig was voor de Kerst ornamenten maken van ijsstokjes. Dit om de ornamenten op te kunnen hangen in de boom. Wil je dit niet gebruiken. De vormen lenen zich ook prima om zo in de boom gehangen te worden.

Tip:

Ik hou van kleur. Mijn kerstboom en spullen zijn een bonte bedoeling. De ornamenten vallen dan ook niet buiten de toon in mijn kerstboom. Maar als de kleuren je afschrikt dan kan je de ijsstokjes ook kopen in de hout kleur en verven of bewerken na wat er bij jou huis en interieur past.

Lees ook eens:

Kerst ornamenten van ijsstokjes knutselen met kleuters
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Een adventskalender hoort steeds meer bij Kerstmis. Vele soorten en maten zijn er tegenwoordig te koop. En nog veel meer soorten zijn er zelf te maken. Het maken van de adventskalender boek is een leuk cadeau om te geven, maar ook om zelf te gebruiken. Ik maakte er...

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Op zoek naar een simpel te maken traktatie, die er leuk uit ziet? Dan is dit wellicht de traktatie voor jou. Vlak na mijn operatie zijn mijn oudste en jongste, 2 dagen na elkaar jarig. Voor de jongste was ik op zoek naar een simpel te maken traktatie die mij niet al...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest