5 sep, 2019 | Blog, Knutselen | 0 Reacties

Kasteel met wc-rollen knutselen

Knutselen met wc-rollen is niet alleen leuk maar ook spotgoedkoop. Met minimaal aan spullen kan je de leukste dingen maken. Vandaag maak ik een kasteel. Geschikt om met peuters en kleuters te maken.

Het is vandaag weer crea cross tijd. Tijd voor een nieuwe uitdaging. Dit keer is de uitdaging, kasteel. Ik nam het dit keer letterlijk….. een kasteel met wc-rollen knutselen. Ben je benieuwd wat anderen hebben gemaakt. Lees dan vooral mee.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: >15 minuten (1 uur droog tijd)

Benodigdheden:

  • Wc-rollen
  • Verf en kwast (optioneel)
  • Lijm
  • Schaar

Werkbeschrijving:

Je kan de kastelen op veel verschillende manieren maken. Vandaag vertel ik je hoe ik het op mijn manier heb gemaakt.

Deze manier is makkelijk en zeer geschikt om te maken met de allerkleinste. (Beetje hulp hier en daar geboden)

Schilder de wc-rollen in 1 of meerdere kleuren. Je kan er ook voor kiezen om de wc-rollen te beschilderen met details als een plant, raam, deur of bakstenen.

Als je details gaat aanbrengen op de wc-rollen moet je wel direct rekening mee houden, hoe lang je elke torens wilt hebben. Knip de onderkant af op de gewenste lengte.

Knip vervolgens uit de bovenkant van de wc-rollen vierkantjes.

Ramen

1 wc-rol heb ik vierkanten van verschillende groten geknipt. Dit zijn de ramen. Je kan dit uitmeten, ik heb het gewoon uitgeknipt. Een beetje scheef, hier en daar, maar persoonlijk vind ik dat wel wat hebben.

De onderkant van de roze wc-rol heb ik opengeknipt. Een andere wc-rol heb ik er opgeplakt nadat ik de bovenkant open hebt geknipt. Een flap naar buiten vouwen. Hierdoor heb ik openslaande ramen en een vensterbank gemaakt. Je kan het ook als balkon gebruiken.

Een kasteel is pas een kasteel als het een ophaalbrug heeft. Door een stuk uit de onderkant te knippen en dit met twee stoken van de wc-rol vast te zetten heb je een ophaalbrug. Wil je een echt werkende brug dan kan je het met touw vastmaken.

Plak de wc-rollen aan elkaar vast. De vorm dat het kasteel moet hebben kan je zelf bepalen. Ik heb alles tegen elkaar geplakt. Wel zo makkelijk.

Doordat ik geen details erop had geschilderd, ben ik als laatste de ramen erop gaan plakken. Zo kon ik precies zien waar er plek was voor een raam.

Ik hoop dat de uitleg duidelijk is. Heb je vragen stel ze dan gerust. Het kasteel met wc-rollen kan je knutselen zoals jij zelf wilt. Ik geef je het idee. Laat je creatieve geest de vrije loop en wie weet wat voor moois jij ervan maakt.

Tips:

Met de basis van dit kasteel kan je het zoveel details geven als jij zelf wilt. Knip kleine bakstenen uit karton. Plak het op de wc-rollen en verf het later. Dat geeft ramen, beplak de randen van de ramen met stukjes karton en schilder dit over. Niet alleen geeft het heel veel detail, het zal het kasteel mooier maken en uitdagender voor grotere kinderen.

Ben je een leerkracht op een school of BSO, dan kan je alle kinderen een wc-rol geven. Laat het ze beschilderen, beplakken naar eigen inzicht. Plak alle wc-rollen aan elkaar tot 1 groot kasteel.

Lees ook eens:

Crea cross

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natascha van mama duizendpoot (de andere Co-host).  Natascha maakte deze week een ridder pak voor kinderen.

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een Instagram foto, een Facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo

Voor de niet bloggers kan je dus ook meedoen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken.

Kasteel met wc-rollen knutselen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This