Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

11 jul, 2022 | DIY, Blog, Bullet journal | 0 Reacties

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen.

Heb je niks in huis om met het thema Alice in Wonderland te werken, Een ander thema kan je uiteraard ook gebruiken. Ik geef je slechts ideeën mee om te maken. Het is op elk thema toe te passen. Online zijn genoeg leuke foto’s te vinden (met het thema Alice en wonderland) die je kan downloaden en kan verwerken.

Ik gebruikte er mijn junk journal voor, maar in een art journal, dagboek of bullet journal kan je het uiteraard ook toepassen.

Lees ook eens: Waar en hoe vind je mooie bullet journal afbeeldingen?

Junk journal thema Alice in Wonderland pagina ideeen
De gekregen materiaal

In de Facebookgroep Mixed Media, Art & Journal Junkies Nederland, worden regelmatig uitdagingen aangeboden. De beheerder van deze groep bied tegen een kleine vergoeding je een setje met leuke spulletjes aan rond een thema. Dit keer was het Alice in Wonderland. Meestal zie ik de uitdaging te laat, maar dit keer was ik op tijd (er zijn slechts 10 pakketjes beschikbaar). Bovendien sprak het thema mij aan. Na binnenkomst van de post heb je twee weken om er iets moois mee te maken en te plaatsen in de groep.

Zo gezegd, zo gedaan….

Nadat ik al een omslag had gemaakt voor in mijn bullet journal, hield ik erg veel spullen over. In tegenstelling tot mijn Bullet journal, gebruik ik veel meer materiaal in mijn junk journal. Dikte maakt mij hierin niet uit. Ik maakte 2 pagina’s met vakjes, labels en extra schrijfruimte.

Naast de vele foto’s zal ik in het kort beide pagina’s toelichten.

Junk journal thema Alice in Wonderland pagina ideeen
Linker pagina
Junk journal thema Alice in Wonderland pagina ideeen
Linker pagina uitvergroot
Junk journal thema Alice in Wonderland pagina ideeen
Label 1
Junk journal thema Alice in Wonderland pagina ideeen
Label 2

Linker pagina

(Zie bovenstaande foto’s)

De achterste grote vel papier heb ik aan de zij en onderkanten, vastgelijmd. De bovenkant is open. Alle andere dingen heb ik aan het vierkanten papier vastgeplakt. De onderdelen die uitsteken heb ik nergens aan vastgeplakt. Zo kan ik aan de bovenkant tags (labels) voor extra schrijfruimte plaatsen.

Met wat washi tape, boek pagina en geverfde papier is het geheel afgemaakt.

Label 1

Label 1 is heel simpel gemaakt. Met een sample van een behang als basis heb ik er een doorzichtige Alice sticker op geplakt. Aan de achterkant heb ik een blank papier geplakt om het steviger te maken, maar ook om extra schrijfruimte te creëren. Aan de bovenkant plakte in een paar kleine stukjes papier met een tekst.

Label 2

Label 2 heb ik gemaakt uit een vierkant papier. Papier heb ik Alice uitgeknipt en dan andere helft heb ik de label uit gemaakt. Verstevigd met een stuk papier erachter, hoekjes er af en je hebt een basis om verder vanuit te werken.

De speelkaart

Een flamingo servet heb ik met Mod podge op de speelkaart geplakt. Deze methode heet decoupage. Meer er over weten.

Lees dan:

De kaart is de achtergrond geworden om de rest op te plakken. Hier en daar wat er achter om het er meer uit te laten springen. Ik had in het pakket een hout frame zitten. Deze schilderde ik goud. Plakte ik met alleslijm op het geheel. Als je goed kijkt zie je dat de achtergrond van de label bestaat uit frames. Een leuk detail om op deze manier de frame nog eens terug te laten komen.

Met behulp van een boekbinding apparaat kon ik gaten prikken op gelijke afstanden. Deze machine heb je niet per se nodig. Touw er doorheen rijgen voor wat extra textuur.

Boven in de label ik ik met de Crop-A-Dile Punch een gaatje gemaakt. Een hartjes Eyelet past perfect bij de thema. (Gebruik ik die ook een keer.)

Achteraf had ik graag stof geplaats achter de speelkaart. Maar dat kan ik nu niet meer veranderen. Wellicht een tip voor jou.

Junk journal thema Alice in Wonderland pagina ideeen

Rechter pagina

Op de achtergrond heb ik verschillende pagina’s geplakt. Met hier en daar eens stukje washi tape. Het vierkante plaatje en het zwart/wit plaatje heb ik deels vast geplakt. Het zwart/wit plaatje heb ik aan de rechterkant voor een deel vastgeplakt aan de achtergrond. Het vierkante plaatje heb ik deels vastgeplakt aan het zwart/wit plaatje en voor de rest alleen aan de onderkant.
Zo ontstaat er een vakje waar je dingen tussen kan stoppen. Hier heb ik onder anderen het papiertje geplaats met de uitdaging van de Facebookgroep. Een plaatje en een kaart die ik erbij had gekregen heb ik gelaten zoals ze zijn.

Bijna alle plaatjes en kaartjes heb ik omlijnt met de distress inkt Tim Holtsz. De verschillende kleuren uit de set heb ik hiervoor gebruikt.

De Alice in wonderland pagina’s zijn af, nu er nog iets in schrijven. Ik
hoop dat ik je geïnspireerd heb om zelf aan de slag te gaan.

Lees ook eens:

Junk journal thema Alice in Wonderland pagina ideeen

Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This