Junk journal insert voor je travelers notebook maken

16/06/2020/
v

Junk journal insert voor je travelers notebook is niet moeilijk om te maken. En met een beetje creatief omgaan met spullen dat je al in huis hebt hoeft het je ook geen geld te kosten.

De insert kan je in je travelers notebook gebruiken maar ook los om mee te nemen als je op vakantie gaat.

Vandaag laat ik je zien hoe een junk journal insert er uit ziet en hoe je het kan maken.

Een junk journal is niets meer dan het verzamelen van papier (rommel = junk) en het verbinden tot een notitieboek. Ik heb er ook een aantal in gebruik dat meer dienen als een dagboek. Maar vandaag maak ik inserts voor in mijn travelers notebook. Maar geen gewone inserts maar een in junk journal style.

Je kan er uiteraard ook voor kiezen om het met allemaal hetzelfde papier te maken maar dan is het geen junk journal meer.

Ik geef je een suggestie en doe er vooral je inspiratie uit halen. Pas het toe zoals het voor jou passend is.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: <15 minuten

Benodigdheden:

 • Stevig papier 30 x 30 cm
 • Diverse papier 
 • Lijm
 • Schaar

Optioneel:

 • Linten of touw
 • Die-cuts
 • Verf of inkt
Junk journal insert voor je Travelers notebook

Werkbeschrijving:

Een travelers notebook insert heeft meestal de afmeting 11.5 x 21 cm Hier ga ik dan ook vanuit. Wil je een andere afmeting pas het dan aan naar jouw afmetingen.

Knip of snij uit een stuk stevig papier de afmeting 23 x 42 Let erop hoe je de print van het papier knipt. Ik ben het papier doormidden gaan vouwen en van daaruit de afmetingen 11.5 x 21 cm gaan afsnijden met mijn snijmachine. Persoonlijk vind ik dit de makkelijkste manier.

De randen heb ik afgerond, niet alleen vind ik dit mooier maar het zorgt er ook voor dat het papier geen ezelsoren krijgt. Aan jou of je dat wilt.

De pagina’s kan je maken van alles aan papier dat je in huis hebt. Ik heb gebruik gemaakt van:

 • Kleurboeken
 • Lijntjespapier
 • Ruitjespapier
 • Dottedpapier
 • Pagina’s uit tijdschriften en boeken
 • Je kan er ook kranten, folders en enveloppen erin verwerken. 

Kortom al je junk.

Pagina’s maken

In een junk journal kan je de pagina’s op maat knippen of laten zoals het is. Omdat het in een travels notebook moet passen en eventueel meegaat op reis heb ik dat nu niet gedaan. De lengte en breedte heb ik bijgesneden als het meer dan 0.5 mm uitstak.

Hier en daar heb ik pagina’s dubbelgevouwen zodat het er wel inpast. Later kan ik altijd nog beslissen of ik het afknip of gebruiken ga.

De inserts zijn gemaakt om mee te kunnen nemen als je op reis gaat. Uiteraard kan je het ook gebruiken als een bullet journal of dagboek.

De inserts hebben vakken om van alles in op te bergen. Dit kunnen bijvoorbeeld bonnetjes of tickets zijn. Alles wat je kan gebruiken om te verwerken in je journal.

Junk journal insert voor je Travelers notebook

Ten slotte moet je de inserts nog vastmaken, binden. Ik heb het niet gedaan omdat ik het fijn vind om de pagina’s te kunnen veranderen van volgorde.  Wil je meer leren over boekbinden Sea lemon heeft op haar YouTube kanaal heel veel goeie tutorial over.

YouTube kanalen waar je heel veel kan vinden over junk journaling zijn:

Uiteraard zijn er nog veel meer maar dit zijn er drie die ik met veel plezier volg.

Johanna geeft je vooral in inzicht in het junk journalen en plan with me video’s. De andere 2 zijn leuk omdat je daar veel tutorials hebt en heel veel inspiratie op doet. Ken jij nog leuke junk journalers om te volgen? laat het onderin de opmerkingen weten.

Lees ook eens:

Junk journal insert voor je Travelers notebook
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Een adventskalender hoort steeds meer bij Kerstmis. Vele soorten en maten zijn er tegenwoordig te koop. En nog veel meer soorten zijn er zelf te maken. Het maken van de adventskalender boek is een leuk cadeau om te geven, maar ook om zelf te gebruiken. Ik maakte er...

Mijn bullet journal Koi karper review

Mijn bullet journal Koi karper review

Mus creatief en BBNC-uitgeverij hebben weer een nieuw bullet journals. Ik mag de bullet journal Koi karper uitproberen. Wat ik ervan vind en wat jij ervan kan verwachten lees je allemaal in dit review. Mus creatief en BBNC-uitgeverij brengen regelmatig Bullet journals...

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Planet Prudence Bullet journal en washi tape review

Planet Prudence Bullet journal en washi tape review

Planet Prudence heeft zins kort nieuwe producten uitgebracht. Een Planet Prudence bullet journal en washi tape. En ik mag het uitproberen zodat jij weet wat je ervan kan verwachten. De bullet journal heb ik al een aantal maanden in huis. Maar geef ik bij deze pas mijn...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest