Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

25 jul, 2019 | Blog, Bullet journal, Eropuit | 0 Reacties

Journal en plan je vakantie met een travelers notebook of bullet journal

Als je op vakantie gaat is het leuk om hoogtepunten van je reis vast te leggen. Een bullet journal maar zeker een travelers notebook is hier uitermate geschikt voor. Plan je vakantie en ga goed voorbereid op reis. Maak leuke verslagen vol memorabele momenten. Vandaag diverse ideeën en handige tips.

Journal en plan je vakantie met een travelers notebook of bullet journal BMelloW.NL 2

Verschil travelers notebook en bullet journal

Voordat ik je mijn ideeën vertel, wil ik je wat meer uitleg geven over het verschil tussen een bullet journal en een travelers notebook. (Voor als je hier nog niet bekend mee bent).

Een bullet journal is een systeem dat in elk boekje uitgevoerd kan worden. De bullets zijn de punten die aangeven of je taken al hebt uitgevoerd of niet. Een bullet journal heeft niks te maken met de boekjes waarin gestippeld papier zit. Het maakt het werken met het bullet journal systeem wel makkelijker.

Een travelers notebook. Heeft (van oorsprong het formaat van een A5 maar dan smaller. Een slag kleiner, (A6) zie je ze ook vaak. Nadere formaten zijn er wel, maar zijn minder gangbaar.

Een travelers notebook is een map met een paar elastieken waartussen je boekjes vast kan zetten. Deze boekjes kan je heel makkelijk eruit halen. De naam zegt het al een travelers notebook is uitermate geschikt om mee op reis te nemen.

Voordelen travelers notebook tijdens reizen

Het grote voordeel van een travelers notebook is dat je niet een mega bullet journal mee hoeft te slepen. Neem slechts een insert (boekje) mee in een mapje. Het mapje beschermt je boekje en kan nog ruimte hebben voor vakjes of meerdere boekjes.

De travelers notebook kan je ze dik maken als je zelf wilt. Doordat het een compact formaat heeft, neem je dit vrij makkelijk mee op reis.

Toch heb ik het over een bullet journal en een travelers notebook. Dit omdat steeds meer mensen de bullet journal niet alleen meer gebruiken als planner maar ook steeds meer als een dagboekje. Eigenlijk is het dan geen bullet journal meer. Maar voor het gemak, en omdat veel mensen de manier van werken kent onder de naam bullet journaling hou ik het bij die naam.

Maar wat zijn leuke ideeën om te maken of over te schrijven, verwerken in je bullet journal en of travelers notebook. Plan je vakantie en journal ideeën voor jou op een rij….

Plan je vakantie met een bullet journal en Travelers notebook. Diverse leuke ideeën:

#1 Maak een bucket list

Ook al ga je niet op vakantie. Leuke dagjes uit kan je ook op een bucket list plaatsen.

Zo wil ik al jaren een keer bij een omaatje in een Italiaans dorpje een kookles volgen. Net zo dat ik dat een keer in Indonesië wil gaan doen. Maar ook bepaalde bezienswaardigheden. Uiteraard kan dit Nederland zijn, wereldwijd, of van je vakantieland. Gerechten die je graag wilt uitproberen of restaurants.

#2 Plan je vakantie

Bijvoorbeeld welke vlucht je moet hebben waar vandaan, waarnaartoe, hoe laat. Maar je kan bijvoorbeeld ook je auto rit uitstippelen. Langs welke plaatsen je gaat. Eventueel waar je tol moet betalen en hoeveel. Waar je wilt stoppen. En ongeveer hoe lang.

Blijf je niet op een plek maar ga je backpacken? Dan is het vaak moeilijker om een plan uit te stippelen. Ik spreek uit eigen ervaring. Maar je kan wel de plekken aangeven waar je graag naar toe zou willen. Welke hotels, hostels enz. daar zijn. Kom je dan terecht in een van de plaatsen op je lijst dan kan je zo vinden waar je heen wilt.

#3 Een verslag van je dag

Dit kan overal over gaan. Plaats er een foto bij. Kaartjes van bijvoorbeeld de attractie, musea of het bonnetje van het restaurant waar je overheerlijk hebt gegeten. Winkels die je wilt bezoeken of spullen die je graag zou willen kopen.

Als je heel fanatiek ben kan je elke dag zo’n verslag maken. Persoonlijk begin ik altijd fanatiek maar gaandeweg komt dat steeds minder van terecht.

#4 Inpak lijst

Maak een lijst van de dingen die mee moeten. Wat je nog moet aanschaffen of nog moet doen. Bijvoorbeeld je inentingen halen. Nieuw paspoort.

#5 Kaart of platten grond

Dit kan de plattegrond van een stad zijn of van een land. Mooi zou zijn als je die in zijn geheel op een of twee pagina’s kan plakken. Maar als dit niet het geval is kan je er ook een deel van afscheuren en in verwerken. Plak het andere deel op een andere pagina.

Schrijf bij de steden of plekken waar je bent geweest een datum. Zo kan je altijd terugzien wanneer je waar bent geweest.

#6 Weersvoorspelling

Maak een overzicht, een tracker waar je elke dag het weer in bij kan houden.  Dit kan je ook in je dagelijkse verslag verwerken. Maar als je niet elke dag een verslag schrijft maar wel gek bent op het maken en bijhouden van trackers dan is dit een leuke tracker

#7 Wat eten we vandaag?

Maak een tracker of verwerk het in je dagelijkse verslag. Als je gek op eten bent en graag het lokale eten wilt uitproberen, dan is dit voor jou. Maar wil je specifieke gerechten uitproberen dan kan je het ook een rating geven. Ben je gek op wijn of bier. Probeer dan zoveel mogelijk smaken uit. Schrijf op welke je hebt geproefd en wat je ervan vond. Dit kan je doen door het met sterren aan te geven of een kort verslag.

Tips:

Naast een aantal ideeën over wat je kan verwerken in je bullet journal en travelers notebook, heb ik ook nog een aantal tips.

Neem een goeie pen mee. Een pen waar je lekker mee kan schrijven, maar ook alle invloeden van het reizen aan kan. Sommige pennen houden niet van hoge hoogtes en doen het na een paar uur vliegen het niet meer zo goed. Extreme warmte vinden stiften niet zo fijn. Potloden zijn weer breek gevoelig.

Verzamel zoveel mogelijk van je vakantie. Zo heb ik wel eens een suiker zakje meegenomen. Een bladzijde uit een notitieboekje wat wel eens bij het hotel te vinden is. Een snoep verpakking waar je dol op was. Misschien zelfs een reclamefolder.

Als je niet te veel mee wilt nemen om te gaan gebruiken. Bedenk dan van tevoren in welke kleuren jij wilt gebruiken in mijn journal. Zo kan je heel gericht daar je spulletjes bij zoeken.

Washi tape

Neem 1 of 2 washi tapes mee die vrij neutraal zijn. En rol ze af van je rolletje en om een speelkaart. Zo kan je het plat vervoeren.

Een washi tape is niet alleen een makkelijke manier om kleur te geven aan het geheel, maar ook erg makkelijk als je dingen wilt verwerken in je boekje. Neem het suikerzakje als voorbeeld. Hoe leuk is het als je die vastzet met een stukje washi.

Maar er is nog een voordeel met washi tape. Als je later nog foto’s aan je verslag wilt toevoegen, dan moet je hier ruimte voor vrij houden. Heb je spulletjes die je daardoor nog niet definitief vast wilt leggen. Dan werkt een stukje washi perfect. Later kan je heel makkelijk het er weer af halen.

Plan je vakantie, maar denk ook goed na wat je meeneemt. Als je gaat vliegen mag je al helemaal kritisch zijn. Aangezien je bij steeds meer vliegtuigmaatschappijen voor al je bagage moet betalen. En met een volle koffer heen, hou je weinig ruimte over voor leuke spulletjes die je tegen kan komen. (Knipoog, just saying).

Heb jij nog leuke ideeën of tips ik hoor het graag?

Lees ook eens: 

Journal en plan je vakantie met een travelers notebook of bullet journalBMelloW.NL 1
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This