Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

IJsstokjes slee kerstbal knutselen

Tijdens het kerstdiner is het een traditie om een cadeautje te geven aan de leraren. En elk jaar probeer ik weer een leuke DIY te bedenken. Dit keer een slee gemaakt van ijsstokjes. Aangevuld met iets lekkers. Een cadeau dat na het lekkers er vanaf te hebben gegeten nog prima past in de kerstboom.

Het kerstdiner is elk jaar weer een dingetje. Iets waar mijn zoons elk jaar weer naar uitkijken. Ik heb dit jaar vooral hoofdpijn over hoe ik het eten warm op school moet krijgen. Komt er ook nog altijd het cadeau voor de leerkrachten erbij kijken. Gelukkig wist ik dit jaar al vrij snel wat ik wilde maken.

Voorgaande jaren maakte ik al eens een lege pindakaaspot gevuld met kerstkransjes met een leuk label eraan . Of een explosion box waar sterren uit geponst zijn. Zodat er licht doorheen kan schijnen. En dus als decoratie niet misstaat. Al is dit wel een werkje om te maken. Maar succes gegarandeerd.

Dit jaar wilde ik vooral iets simpels maken voor de leerkrachten. En simpel dat is dit. Met een paar minuten was de eerste ijsstokjes slee al een feit. Binnen 20 minuten was alles al af. Ideaal dus. En het ziet er nog leuk uit. Niet geheel onbelangrijk. 

IJsstokjes slee knutselen

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

  • Lijm pistool
  • IJsstokjes
  • Snoep in papier
  • Dubbelzijdig tape
  • Touw
IJsstokjes slee kerstbal knutselen

Werkbeschrijving:

In de bovenstaande illustratie zie je precies hoe je de slee moet opbouwen.

De middelste latjes heb ik gemaakt door een ijsstokje doormidden te knippen. Deze plak je daarna op de vier stokjes.

De zijkanten plaats je op zijn kant tegen de middelste latten aan voor extra stevigheid.

Draai daarna de slee om.

Aan de bovenkant heb ik ook nog twee stokjes overdwars erop vast geplakt net als aan de onderkant. Dit doe ik om alles steviger te maken. Maar ook omdat het er leuk uit ziet.

IJsstokjes slee kerstbal knutselen

Aan de onderkant plak ik een stukje touw vast.

Hier kan je een kerst tag aan vastmaken met een kerstwens voor de leerkracht.

Lees ook eens: Kerstmis cadeau labels

Plak een stukje dubbelzijdig tape in het midden van de slee en plak hier snoepjes op vast. Omdat ik snoepjes wilde stapelen, ben ik er nog een laag op vast gaan plakken.

IJsstokjes slee kerstbal knutselen

De ijsstokjes slee is nu klaar om cadeau te geven. Voor een paar centen heb je in een handomdraai een super leuk cadeau. Die is niet alleen leuk om cadeau te geven aan leerkrachten maar ook een leuk presentje is om te geven aan je gasten tijdens kerstmis. Of hang er een aantal in de boom, met of zonder snoep. Plak er kleine (nep) cadeautjes op vast voor een echte kerstbal.

Wat vind je van deze ijsstokjes slee? Geef jij een cadeautje aan de leerkrachten en zo ja wat?

Lees ook eens:

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

IJsstokjes slee kerstbal knutselen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This