Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

7 jul, 2020 | Knutselen, Blog | 0 Reacties

IJsjes knutselen met wc-rollen

Knutselen met peuters en kleuters kan een uitdaging zijn. Maar vandaag heb ik een zeer makkelijke knutsel die zeer geschikt is voor de kleinste creabea’s onder ons…… IJsjes knutselen met wc-rollen.

Met wc-rollen kan je de leukste dingen maken. Meer dan 30 eerdere knutsels gingen deze ijsjes al voor. De ijsjes knutselen met wc-rollen is met minimaal aan materiaal al te maken. Maak ze samen met kinderen op de opvang of thuis met je kind(eren). Maak er meerdere en hang ze op aan een lint en maak een zomerse ijsjes slinger.

IJsjes knutselen met wc-rollen

Ik heb de ijsjes in 1 kleur geschilderd. Maar geef een kind meerdere kleuren en je zal zien dat er de mooiste en lekkerste ijsjes geknutseld zullen worden. Pak er glitter, stukjes wol, stickers bij en zie wat voor nog meer knutsel plezier.

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <15 minuten + droogtijd

Benodigdheden:

  • Wc-rollen
  • Verschillende kleuren verf
  • Lijm (pistool)
  • IJsstokjes
  • Diverse versiersels na keuzen
  • Nietmachine (optioneel

De meeste benodigdheden kan je kopen bij de Action.

IJsjes knutselen met wc rollen

Als je de ijsstokjes zoekt…. Je kan ze het goedkoopst vinden bij de Action voor nog geen 60 cent heb je een zak vol. Wil je het online kopen betaal je een stuk meer. Verf kan je voor dit soort projecten ook bij de Action halen. (Nee niet gesponsord).

Werkbeschrijving:

Om de wc-rollen te schilderen kan je ervoor kiezen om eerst 2 wc-rollen aan elkaar vast te maken of je schildert de wc-rollen eerst voordat je ze vastmaakt.

De wc-rollen heb ik vastgeniet omdat ik dat het snelst en het makkelijkst is. Heb je geen nietmachine dan kan je het ook vastlijmen.

Met een lijmpistool is het dan het snelst gelijmd. Gewone lijm duurt best wel even voordat het goed droog is. Zolang het niet goed droog is kan je niet verder.

Hoe dan ook schilder de wc-rollen. Of je het in 1 kleur schildert of meerdere kleuren bij elkaar dat is aan jou. Versier het. Maak het jouw lekkerste ijsje.


IJsjes versieren

Als alles versierd is en de wc-rollen aan elkaar zitten kan je het ijsstokje vastmaken aan de wc-rollen. Het makkelijkste is om de ijsstokjes vast te maken met een lijmpistool. Met gewone lijm kan het ook alleen heeft het dan een tijdje nodig om goed te drogen.

Maak meerdere ijsjes met wc-rollen en verbind de ijsjes aan elkaar met lint of touw om er een slinger van te maken.

De ijsjes knutselen met wc-rollen is klaar voor de zomer.

Knutsel jij graag met je peuter en kleuter?

Lees ook eens:

Ijsjes knutselen met wc-rollen. Peuter activiteit.
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This