IJsjes knutselen met restjes papier

09/08/2022/
v

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op.

Ik maakte het ijsje van een kartonnen doos, maar je kan het ook van stevig papier maken. Op die manier is het leuk om te verwerken in je bullet journal, art journal of junk journal. Hou er dan rekening mee dat het ijsje niet groter is dan de journal waarin je gaat werken.

Werk je in de opvang of op een school, dan is het een hele leuke manier om een slinger er mee te maken. Laat elk kind een ijsje maken en hang het op aan een lange draad.

Nu weet je wat je er mee kan doen, let’s make it…..

IJsjes knutselen met restjes papier

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: >15 minuten + droogtijd

Benodigdheden:

 • Restjes papier
 • IJsjes sjabloon
 • Lijm
 • Schaar
 • Stevig papier/ karton
 • Stukje licht bruin papier

Optioneel:

 • Stencils/ sjablonen
 • Acrylverf
 • Washi tape
 • Die-cuts
 • Stickers
 • Glitters
 • Strasstenen

Voor het ijsstokje heb je een stukje bruin papier nodig. Liefst in stevig karton. Heb je dit niet een stukje kraftpapier er op plakken kan ook. Heb je geen kraftpapier, dan kan je het ook schilderen. Uiteraard kan je het ook een ander gewenste kleur maken.

Werkbeschrijving:

Print het sjabloon voor je ijsje uit. Gebruik je het sjabloon, print het dan op stevig papier. Je kan ook de sjabloon gebruiken om het uit te tekenen op karton. Plastificeer het ijsje en het kan nog jaren meegaan.

Op het sjabloon heb ik 2 soorten ijsjes. De grote is A5-formaat, het stokje komt daar dan nog bij. Het kleine ijsje is zodanig formaat dat het zelfs past in je travelers notebook.

Geen printer, vouw dan een A4- formaat papier in de lengte door de helft. Knip aan 1 kant een boog waarbij je de pinten afrondt. Je hebt nu 2 sjablonen. Knip uit 1 van de sjablonen een lang ovaal. Hou er rekening mee dat er minstens 1 cm onder het ijsje vast gelijmd moet worden. Maak het ovaal iets langer dan je nodig hebt.  De basis is nu af.

Hoe kom ik aan Het ijsjes sjabloon?

Je klikt op de onderstaande knop. Er opent nu een nieuw tabblad op je scherm. Je kan nu het bestand downloaden.

Krijg je geen toegang?

 • Kijk dan eerst of je wel toegang hebt tot Google Drive.
 • Mij toegang vragen tot het bestand via Google Drive heeft geen nut. Het bestand staat namelijk open voor iedereen die de link krijgt. Lukt dit niet, kijk dan of jouw instellingen in jouw Google Drive account goed staan ingesteld. Kijk of jij kan downloaden van anderen accounts. Zo niet verander dan de instelling. Dan zou je het bestand moeten kunnen binnenhalen.
 • Heb je geen Googleaccount dan is het helaas niet mogelijk om het pdf-bestand te downloaden. Vraag het desnoods aan iemand die wel een googleaccount heeft.

Restjes papier zoeken

Pak uit je voorraad papier een aantal stukjes papier. Heb je geen voorraad een oud tijdschrift of reclamefolder is ook prima. Knip, scheur en plak het op je ijsje.

Lees ook eens: Hoe maak je mooie collages

Plak de stroken papier over elkaar heen, Zowel horizontaal als verticaal. Als je alles erop hebt geplakt, draai je het ijsje om. Alle uitstekende papier restjes kan je nu heel makkelijk wegknippen.

Denk er vooral niet te veel bij na, hoe je alles gaat plakken.

Versieren

Is je ijsje bedekt met papier. Je kan nu andere dingen eraan toe voegen. Ik gebuikte een dun laagje Gesso om de kleuren iets minder aanwezig te maken. Daarna met een stencil en goud acrylverf hier en daar om het meer een geheel te maken. Stukjes washi tape en wat bloemen stickers en het is bijna klaar. Bijna….

IJsjes knutselen met restjes papier
IJsjes knutselen met restjes papier
Ijsjes knutselen met restjes papier

Na dat alles miste het nog iets. In hetzelfde stickerboek had ik heel veel vlinders zitten. Door er een aantal op een stuk karton te plakken en uit te knippen had ik mooie die-cuts gemaakt. H lijfje van de vlinder lijmde ik vast en de vleugels krulde ik iets omhoog. Hierdoor kwamen de vlinders uit het ijsje. Achteraf had ik de vlinders met zwarte distress inkt moeten omlijnen, maar daar dacht ik te laat aan. Een tip voor jou. Heb je geen distress inkt. Een potlood of stift kan het ook mee.

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Mijn dochter (7 jaar) maakte ook een ijsje. Na de basis voor haar te hebben uitgeknipt, beplakte zij haar ijsje zelf. Hierna vond zij het wel genoeg en was zij er mee klaar. Zoals je kan zien, is die van haar net zo leuk zonder al dat extra’s.

Als je tevreden bent met je ijsje dan kan je het ijsstokje erachter plakken. Maak eventueel een gaatje aan de bovenkant van het ijsje om het aan een draad te hangen. IJsjes knutselen met restjes papier, je kan er uiteraard elk gewenste vorm van maken. Ik hoop dat het je inspireert om zelf aan de slag te gaan.

Lees ook eens:

IJsjes knutselen met restjes papier
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Tuinkabouter beschilderen met spullen van de Action

Tuinkabouter beschilderen met spullen van de Action

Heb je ze al gespot? De kabouters die te koop zijn bij de Action. Vind jij ze net als ik leuk, maar de kleuren combo niet zo. Schilder ze dan in de kleuren die jij wel leuk vindt. Ik laat je zien hoe je dat kan doen. Welke fouten ik maakte zodat jij het niet meer...

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Een adventskalender hoort steeds meer bij Kerstmis. Vele soorten en maten zijn er tegenwoordig te koop. En nog veel meer soorten zijn er zelf te maken. Het maken van de adventskalender boek is een leuk cadeau om te geven, maar ook om zelf te gebruiken. Ik maakte er...

Mijn bullet journal Koi karper review

Mijn bullet journal Koi karper review

Mus creatief en BBNC-uitgeverij hebben weer een nieuw bullet journals. Ik mag de bullet journal Koi karper uitproberen. Wat ik ervan vind en wat jij ervan kan verwachten lees je allemaal in dit review. Mus creatief en BBNC-uitgeverij brengen regelmatig Bullet journals...

Planet Prudence Bullet journal en washi tape review

Planet Prudence Bullet journal en washi tape review

Planet Prudence heeft zins kort nieuwe producten uitgebracht. Een Planet Prudence bullet journal en washi tape. En ik mag het uitproberen zodat jij weet wat je ervan kan verwachten. De bullet journal heb ik al een aantal maanden in huis. Maar geef ik bij deze pas mijn...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest