IJsjes knutselen met peuters

22/06/2017/
v
Shares

Knutselen met een peuter of kleuter kan een uitdaging zijn. Een leuke niet al te moeilijke knutsel bedenken, is niet altijd makkelijk. 

IJsjes knutselen is niet alleen makkelijk om te maken, maar duurt ook niet te lang. Precies goed voor een peuter maar ook kleuter met een korte aandacht span. 

ijsjes knutselen met peuters

IJsjes knutselen met peuters. De zomer is nu echt begonnen. Daardoor werd ik geïnspireerd om iets te maken rond het thema zomer. En wat past er nu meer bij de zomer dan ijsjes. Met deze hitte verlang ik de hele dag naar ijs en een zwembad. Een zwembad kan ik niet toveren maar een ijsje dat moet lukken.

Al een tijdje wil ik eens een knutsel maken voor de allerkleinste. Ik knutsel zo nu en dan echt wel met mijn dochter. Alleen niet alles laat ik zien. Keuzes moeten er gemaakt worden. En een dreumes of peuter knutsel is vaak toch wat minder spectaculair. Maar de kleinste mini mensjes wil ik niet vergeten.

Mede omdat ik de opmerking hoor. Leuk hoor die DIY’s maar nog lang niet geschikt voor mijn peuter. Al denk ik daar vaak toch anders over, Ik begrijp de opmerkingen wel.

Als ik alles bij elkaar optel kon ik nog maar tot een conclusie komen. IJsjes knutselen met peuters. Eigenlijk maakte ik dit soort dingen al toen mijn dochter nog maar net 1 jaar oud was. Al gaat het nu een stuk makkelijker.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: < 15 minuten

ijsjes knutselen met peuters

Benodigdheden:

  • Schaar
  • Papier
  • IJsstokjes
  • Stickers
  • Alles lijm

Werkbeschrijving:

Vouw een A4 formaat papier in tweeën.

Knip dan iets uit wat op een ijsje lijkt.

Geef je kind een deel en laat het beplakken met stickers. Help je kind desnoods bij het losmaken van de stickers en het vel. Laat je kind het zelf opplakken.

Alle bij de delen van het ijsje kan je laten beplakken met stickers.

ijsjes knutselen met peuters

Als dat gedaan is dan kan je op een deel van het ijsje lijm smeren.

Doe het stokje erop leggen en plak het andere deel eraan vast.

Klaar is je ijsje voor Peuters.

Andere vormen

Nadat ik een ijsje af had gemaakt met mijn dochter wilde ze er nog een maken. Al bleek bij de tweede haar aandacht er niet geheel mee bij te zitten. Mevrouw had inmiddels besloten dat ze wilde tekenen.

Ik heb het nu met een ijsje als vorm gemaakt. Maar dit kan je ook heel simpel met een andere vorm maken. Zo heb ik het met Pasen in de vorm van een Paasei gemaakt op deze manier.

Knutselen hoeft echt niet moeilijk te zijn. Dat bewijst deze ijsjes wel. Natuurlijk kan je de ijsjes ook met grotere kinderen maken. De stickers van je vervangen voor stiften of verf. Maak een hele rij met ijsjes en hang ze op. Voor de sier, verjaardag of gewoon zomaar. De ijsjes zijn zo vrolijk dat het in elk interieur, een zomers gevoel geeft.

Wat vind jij van de IJsjes? Kan jij dit maken met je peuter? Of gaat je oudere kind het maken.

Lees ook eens:

ijsjes knutselen met peuters
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Het grote Creachick doeboek review

Het grote Creachick doeboek review

Creachick heeft haar eerste doeboek uitgebracht. Dat moet getest worden.  In de review vertel ik je wat je kan verwachten van het doeboek. De voor en nadelen, zodat jij weet wat je kan verwachten. Is de Creachick doeboek de moeite waard? Je leest er alles over,...

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattegronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te worden?...

Konijn knutselen met pompoms

Konijn knutselen met pompoms

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan knutselen van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wilt. Met dierendag of...

Uil knutselen met wc-rollen

Uil knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan knutselen met wc-rollen. De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Deel dit met je vrienden