22 jun, 2017 | Blog, Knutselen | 0 Reacties

IJsjes knutselen met peuters

Knutselen met een peuter of kleuter kan een uitdaging zijn. Een leuke niet al te moeilijke knutsel bedenken, is niet altijd makkelijk. 

IJsjes knutselen is niet alleen makkelijk om te maken, maar duurt ook niet te lang. Precies goed voor een peuter maar ook kleuter met een korte aandacht span. 

ijsjes knutselen met peuters

IJsjes knutselen met peuters. De zomer is nu echt begonnen. Daardoor werd ik geïnspireerd om iets te maken rond het thema zomer. En wat past er nu meer bij de zomer dan ijsjes. Met deze hitte verlang ik de hele dag naar ijs en een zwembad. Een zwembad kan ik niet toveren maar een ijsje dat moet lukken.

Al een tijdje wil ik eens een knutsel maken voor de allerkleinste. Ik knutsel zo nu en dan echt wel met mijn dochter. Alleen niet alles laat ik zien. Keuzes moeten er gemaakt worden. En een dreumes of peuter knutsel is vaak toch wat minder spectaculair. Maar de kleinste mini mensjes wil ik niet vergeten.

Mede omdat ik de opmerking hoor. Leuk hoor die DIY’s maar nog lang niet geschikt voor mijn peuter. Al denk ik daar vaak toch anders over, Ik begrijp de opmerkingen wel.

Als ik alles bij elkaar optel kon ik nog maar tot een conclusie komen. IJsjes knutselen met peuters. Eigenlijk maakte ik dit soort dingen al toen mijn dochter nog maar net 1 jaar oud was. Al gaat het nu een stuk makkelijker.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: < 15 minuten

ijsjes knutselen met peuters

Benodigdheden:

  • Schaar
  • Papier
  • IJsstokjes
  • Stickers
  • Alles lijm

Werkbeschrijving:

Vouw een A4 formaat papier in tweeën.

Knip dan iets uit wat op een ijsje lijkt.

Geef je kind een deel en laat het beplakken met stickers. Help je kind desnoods bij het losmaken van de stickers en het vel. Laat je kind het zelf opplakken.

Alle bij de delen van het ijsje kan je laten beplakken met stickers.

ijsjes knutselen met peuters

Als dat gedaan is dan kan je op een deel van het ijsje lijm smeren.

Doe het stokje erop leggen en plak het andere deel eraan vast.

Klaar is je ijsje voor Peuters.

Andere vormen

Nadat ik een ijsje af had gemaakt met mijn dochter wilde ze er nog een maken. Al bleek bij de tweede haar aandacht er niet geheel mee bij te zitten. Mevrouw had inmiddels besloten dat ze wilde tekenen.

Ik heb het nu met een ijsje als vorm gemaakt. Maar dit kan je ook heel simpel met een andere vorm maken. Zo heb ik het met Pasen in de vorm van een Paasei gemaakt op deze manier.

Knutselen hoeft echt niet moeilijk te zijn. Dat bewijst deze ijsjes wel. Natuurlijk kan je de ijsjes ook met grotere kinderen maken. De stickers van je vervangen voor stiften of verf. Maak een hele rij met ijsjes en hang ze op. Voor de sier, verjaardag of gewoon zomaar. De ijsjes zijn zo vrolijk dat het in elk interieur, een zomers gevoel geeft.

Wat vind jij van de IJsjes? Kan jij dit maken met je peuter? Of gaat je oudere kind het maken.

Lees ook eens:

ijsjes knutselen met peuters
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This