22/06/2017

IJsjes knutselen met peuters

Knutselen met een peuter of kleuter kan een uitdaging zijn. Een leuke niet al te moeilijke knutsel bedenken, is niet altijd makkelijk. 

IJsjes knutselen is niet alleen makkelijk om te maken, maar duurt ook niet te lang. Precies goed voor een peuter maar ook kleuter met een korte aandacht span. 

ijsjes knutselen met peuters

IJsjes knutselen met peuters. De zomer is nu echt begonnen. Daardoor werd ik geïnspireerd om iets te maken rond het thema zomer. En wat past er nu meer bij de zomer dan ijsjes. Met deze hitte verlang ik de hele dag naar ijs en een zwembad. Een zwembad kan ik niet toveren maar een ijsje dat moet lukken.

Al een tijdje wil ik eens een knutsel maken voor de allerkleinste. Ik knutsel zo nu en dan echt wel met mijn dochter. Alleen niet alles laat ik zien. Keuzes moeten er gemaakt worden. En een dreumes of peuter knutsel is vaak toch wat minder spectaculair. Maar de kleinste mini mensjes wil ik niet vergeten.

Mede omdat ik de opmerking hoor. Leuk hoor die DIY’s maar nog lang niet geschikt voor mijn peuter. Al denk ik daar vaak toch anders over, Ik begrijp de opmerkingen wel.

Als ik alles bij elkaar optel kon ik nog maar tot een conclusie komen. IJsjes knutselen met peuters. Eigenlijk maakte ik dit soort dingen al toen mijn dochter nog maar net 1 jaar oud was. Al gaat het nu een stuk makkelijker.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: < 15 minuten

ijsjes knutselen met peuters

Benodigdheden:

  • Schaar
  • Papier
  • IJsstokjes
  • Stickers
  • Alles lijm

Werkbeschrijving:

Vouw een A4 formaat papier in tweeën.

Knip dan iets uit wat op een ijsje lijkt.

Geef je kind een deel en laat het beplakken met stickers. Help je kind desnoods bij het losmaken van de stickers en het vel. Laat je kind het zelf opplakken.

Alle bij de delen van het ijsje kan je laten beplakken met stickers.

ijsjes knutselen met peuters

Als dat gedaan is dan kan je op een deel van het ijsje lijm smeren.

Doe het stokje erop leggen en plak het andere deel eraan vast.

Klaar is je ijsje voor Peuters.

Andere vormen

Nadat ik een ijsje af had gemaakt met mijn dochter wilde ze er nog een maken. Al bleek bij de tweede haar aandacht er niet geheel mee bij te zitten. Mevrouw had inmiddels besloten dat ze wilde tekenen.

Ik heb het nu met een ijsje als vorm gemaakt. Maar dit kan je ook heel simpel met een andere vorm maken. Zo heb ik het met Pasen in de vorm van een Paasei gemaakt op deze manier.

Knutselen hoeft echt niet moeilijk te zijn. Dat bewijst deze ijsjes wel. Natuurlijk kan je de ijsjes ook met grotere kinderen maken. De stickers van je vervangen voor stiften of verf. Maak een hele rij met ijsjes en hang ze op. Voor de sier, verjaardag of gewoon zomaar. De ijsjes zijn zo vrolijk dat het in elk interieur, een zomers gevoel geeft.

Wat vind jij van de IJsjes? Kan jij dit maken met je peuter? Of gaat je oudere kind het maken.

Lees ook eens:

ijsjes knutselen met peuters
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je mooie collages?

Hoe maak je mooie collages?

Zie jij mooie collages en lukt het jou maar niet om mooie te maken. Of weet je niet hoe je moet beginnen. Met de stappenplan en tips kan ook jij mooi collages maken. Collages maken is een leuke manier om (restjes) papier, washi tape, stickers, afbeeldingen en wat je...

Houten klompen upcyclen met spullen van de Action

Houten klompen upcyclen met spullen van de Action

Heb je houten klompen of wil je het graag eens pimpen? Twee verschillende technieken pas ik toe. Makkelijk te maken met stap voor stap uitleg. Met alleen maar spullen die te koop zijn bij de Action. Woord vooraf: Als je denkt wat zijn de foto’s fel van kleur. Buiten...

Bloesemboom tekenen met Crêpepapier

Bloesemboom tekenen met Crêpepapier

Tekenen met vooral peuters en kleuters kan een uitdaging zijn.  Maar de bloesemboom tekenen met crêpepapier is makkelijk, leuk en snel. Perfect om te tekenen/ knutselen met de kleinste creabea’s onder ons. Het maken van de bloesemboom inspireerde mij door...

Kinderboerderij speurtocht

Kinderboerderij speurtocht

Spelen op een (kinder-)boerderij kan nog leuker zijn. Met de gratis boerderij speurtocht ga je op zoek naar dingen die je vindt op een (kinder-)boerderij. Om de beleving nog leuker te maken heb ik een speurtocht gemaakt die je gratis uit kan printen. Op de speurtocht...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares