Houten kralen ornamenten voor in de Paastakken

De houten kralen ornamenten voor in de Paastakken. Het is weer eens wat anders dan een ornament maken voor in de kerstboom. Elk jaar probeer ik mijn paastakken anders te maken dan ervoor. Ik wilde iets vrolijks in de takken. Maar wat… En toen kreeg ik ineens een ingeving.

De Paastakken van vorig jaar waren echt te gek. (Al zeg ik het zelf). Maar hier heb ik dit jaar geen tijd voor en zin om te maken. Ik had namelijk al mijn takken bekleed met washi tape. Veel vrolijk gekleurde veren erin. En ik had hysterische Paastakken. Maar dit was best een werkje.

Bovendien was ik dit jaar laat met de takken. Nee, uitbundig zou het dit jaar niet worden. Ik besloot om de geijkte Plastic eieren erin te hangen, wat vlinders voor wat meer kleur. Maar het miste nog iets, maar wat. Eigenlijk bedacht ik het me toen ik mijn kralen aan het uitzoeken was. Een bak vol houten kralen. Hier ga ik wat mee doen. En zo was het idee van de houten kralen ornamente “geboren”.

Moeilijkheidsgraad:

Tijdsduur: < 10 minuten

Benodigdheden:

Houten kralen ornamenten knutselen voor in de Paastakken
Houten kralen ornamenten knutselen voor in de Paastakken

Werkbeschrijving:

Verf de kralen met kleur naar keuze.

Laat ze goed drogen

Vouw een pijpenrager dubbel en rijg de kralen er doorheen. Heb je geen pijpenragers met een leuk stukje touw of lint, kan het uiteraard ook. Maar met een pijpenrager ben je zo veel sneller klaar.

Met een lus aan de bovenkant en de uiteinden aan de onderkant. Vouw de onderkant een stukje om en sla het te veel naar binnen in de onderste kraal.

Maak zoveel ornamenten als je wilt.

Het meeste werk zit het verven van de kralen. Omdat ik deze nog over had kon ik meteen beginnen met rijgen. In nog geen 5 minuten had ik er 5 gemaakt.

Zo simpel is het.

Houten kralen ornamenten knutselen voor in de Paastakken

Ornament van houten kralen is ook een leuke DIY om met peuters en kleuters te maken. Het rijgen is niet al te lastig. Het afwerken zal jij als ouder nog voor je rekening moeten nemen. Maar het zal je verbazen wat peuters al zelf kunnen. Het rijgen van kralen is goed voor de fijne motoriek.

Blijf er wel bij i.v.m. stikgevaar met de kralen bij het inslikken.

Deze ornamenten maakte ik nu voor in de Paastakken. Maar voor een trouwerij of in de kerstboom misstaat deze ornamenten ook zeker niet. Maak ze in de kleuren die jij mooi vindt. Met kerst een beetje glitter er bij….

Wat vind je van dit super simpele houten kralen ornament? Heb jij paastakken? Zo ja, maak jij zelf weleens leuke DIY’s voor in de Paastakken?

Lees ook: 

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Houten kralen ornamenten knutselen voor in de Paastakken
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This