Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

Houten huisjes van de Action

Wellicht heb jij ze ook al ergens liggen, maar weet je niet wat je ermee moet doen. Misschien kan je ze nog vinden bij de Action in jouw buurt.

Laat je inspireren door mijn mening hierover.

Onlangs heeft Action veel nieuwe DIY-producten binnengekregen voor de feestdagen, waaronder deze houten huisjes.

Ze lagen al even te wachten, dus heb ik besloten om ze deze week in elkaar te zetten. Benieuwd naar mijn ervaringen en de uitdagingen die ik ben tegengekomen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Lees verder en leer van mijn fouten en bevindingen zodat jij dezelfde fouten niet hoeft te maken.

Houten huisjes van de Action

Bij mijn lokale Action-winkel heb ik drie soorten huisjes gekocht, maar er zijn mogelijk meer beschikbaar. Doordat de huisjes er zo al leuk uitzien, heb ik er lang over getwijfeld om ze in te kleuren. Omdat mijn kerstdecoraties kleurrijk zijn, heb ik uiteindelijk besloten om de huisjes in te kleuren.

Een groot voordeel van deze houten huisjes is dat ze prima kunnen worden ingekleurd met Decotime Aquamarkers of gewone stiften. Het nadeel is echter dat de stiften snel slijten. Omdat ik ze niet vaak gebruik, is het voor mij geen probleem. Maar de volgende keer dat ik ze ga verven, kies ik liever voor acrylverf omdat ik denk dat dit een mooier resultaat zal opleveren.

Bevindingen:

Tijdens het inkleuren van de set merkte ik op dat de details minder zichtbaar waren, zelfs met lichtere kleuren. Dit zou waarschijnlijk ook gelden voor verf. Helaas waren sommige onderdelen al beschadigd geraakt bij het uitdrukken van de set. Het gebruikte materiaal is niet stevig genoeg en sommige delen te smal waren. Ondanks de zorgvuldige behandeling. De meeste onderdelen kon ik wel weer lijmen. In sommige gevallen heb ik er iets anders voor geplakt zodat je het niet zag.

Het dak dat bij de huisjes werd geleverd, heb ik niet op de huisjes geplaatst. Ik wil namelijk lampjes in de huisjes plaatsen en dat is niet mogelijk met het dak erop. Misschien is dit iets om in gedachten te houden voor jouw eigen project.

Houten huisjes van de Action
Houten huisjes van de Action
Houten huisjes van de Action

Kerstboom huisje

Bij het kerstboomhuisje, zoals ik het noem, zijn er minder kleine onderdelen. Ik vind persoonlijk dat het iets mist, maar ik kan mijn vinger er niet op leggen. Om de grote kerstboom wat meer kleur en detail te geven, heb ik er strass stenen aan toegevoegd. Maar ik twijfel nog of ik het echt leuk vind. Wat is jouw mening hierover? Het zou leuk zijn geweest als er een paar kerstballen bij het huisje had gezeten.

Lees ook eens:

Houten huisjes van de Action
Houten huisjes van de Action BMelloW 11 1

Banketbakkerij

Tijdens het bouwen van de banketbakkerij, ben ik op enkele problemen gestuit. Ik ontdekte dat zelfs met een niet al te donkere kleur, veel details van het poppetje verloren gaan bij het inkleuren. Bovendien liepen de aqua markers uit op het hout, waardoor de tekst op de gevel niet meer goed zichtbaar was. Aanvankelijk wilde ik de tekst wit houden.

Houten huisjes van de Action
Houten huisjes van de Action

Speelgoedwinkel

Mijn Favoriete Huisje in de Speelgoedwinkel

Het heeft talrijke details en geeft een feestelijke sfeer. Op de gevel van de speelgoedwinkel staat een bredere tekst dan bij de banketbakkerij. Dit zorgt ervoor dat de tekst zichtbaar blijft nadat je het hebt ingekleurd.

Wat is jouw favoriete huisje?

Tip:

Om de juiste kleuren te gebruiken, testte ik de kleuren op de bodem van het huisje. Niet alle kleuren op de stift is de exact kleur, kleuren kunnen anders uitpakken op hout.

Lees ook eens:

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Houten huisjes van de Action
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

2 Reacties

  1. Clara

    Als je er een lichtje achter plaatst in plaats van erin, zie je sterretjes door de ramen verschijnen! Erg leuk. De huisjes zijn een succes bij de kinderen (5&6 jaar) en we hebben ook gebruik gemaakt van de markers. De ondergrond ingekleurd en de lijsten blanco gelaten.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This