Hoe vermaak je kinderen tijdens een langer reis?

10/07/2019/
v

Ga jij op vakantie met de auto of vliegtuig? Zie je er al tegen op? Vliegen je kinderen elkaar in de haren? Of heb je er eentje die continu vermaakt moet worden? Dan heb ik 10 tips voor jou waardoor je reis goed van start gaat.

Hoe vermaak je kinderen tijdens een langer reis

Vandaag is het weer crea cross tijd. De creatieve uitdaging. Vandaag is de uitdaging, onderweg.

Vandaag niet een DIY zoals je dat van mij gewend bent. (Oké, een paar DIY om het je onderweg gemakkelijk te maken.) Hoe vermaak je een kind? Laat staan meerdere?  10 leuke tips voor onderweg.

1 Voor de LEGO fan

Heb je een kind dat gek is op LEGO? Dan is een koffer met LEGO dat niet mag ontbreken. Niet alleen handig voor in de auto of vliegtuig maar ook voor op de vakantiebestemming zelf. De LEGO koffer is simpel zelf te maken zoals de dames van Lady lemonade laten zien.

2 Dvd-speler, iPad of Nintendo

Persoonlijk heeft dit niet mijn voorkeur. Maar het is te makkelijk om niet 1 van deze apparaten bij je te hebben. Heb je meerdere kinderen maar niet meerdere van een soort. Spreek dan af om af te wisselen.

3 Verrassing zakjes

Maak zakjes gevuld met een verrassing erin. Bij het doorkruisen van een bepaalde stad of tijd mag er een zakje geopend worden. Zo hou je de reis spannend.

Wat je erin doet is aan jou. Dat kan een nieuwe dvd zijn, een spelletje, snoepje, wat dan ook.

Of stop er een leermoment in en maak A4tjes met foto’s en feitjes over de steden of dorpen waar je lang komt. Uiteraard gaat hier wel wat voorwerk aan vooraf.

4 DIY DVD hoes tot tekendoos.

Ideaal voor de kleine crea bea’s onder ons. Zo heeft je kind de belangrijkste tekenspullen bij zich, zonder dat het veel ruimte in neemt. Laat je kind zelf de hoes mooi maken voordat je op reis gaat. Zo is het zijn of haar eigen persoonlijke tekendoos.

5 Luisterboeken

Een goed alternatief voor een dvd is een luisterboek. Zo houden ze toch een beetje hun taalvaardigheden bij.

Je kan ervoor kiezen om het via de auto ter gehore te geven en er allemaal van te genieten. Maar kinderen van verschillende leeftijden en interesses is dat niet altijd handig voor. Zorg in dat geval dat ze een eigen apparaat tot zich hebben om te luisteren.

Auto bingo

6 auto bingo

Even afleiding en een leuke activiteit. De autobingo is er voor alle leeftijden. Voor de allerkleinste is het zoeken naar verschillende kleuren auto’s. Voor de grotere kinderen is het op zoek gaan naar getallen en letters die voorkomen op nummerborden.

Ga naar de blog autobingo en print het gratis uit. 

7 (Bord) spelletjes voor onderweg

Mini (bord) spelletjes zijn ideaal om te spelen tijdens een lange reis. Maar ook als je ergens op een camping staat. Zo heb je toch vermaak bij je zonder dat het mega veel ruimte in beslag neemt, zoals:

Speed Cups – Kaartspel 

Vanaf 6 jaar

Wij in huis spelen dit spel regelmatig. Je wordt er bloed fanatiek van. Minder geschikt voor in het vliegtuig omdat je steeds op een bel moet drukken.

Ravensburger Animal Party – pocketspel

Van 5 tot 10 jaar

Voor de kleinere kinderen leek mij dit een leuk spel. En de enigste in het rijtje die wij niet zelf hebben. Ik hoor dan ook graag wat jij ervan vindt.

Smart Games IQ Stars

Vanaf 6 jaar

Ik ben gek op smart games. Vele varianten hebben we hier. Vooral de kleine doosjes gevuld met denk spelletjes zijn ideaal. En deze is goed om het hele gezin te vermaken.

Monopoly Reisspel

Vanaf 8 jaar

Als Monopoly jouw spel is dan is dit een prima alternatief. Het is monopoly in kaart formaat. Ideaal en superleuk om te spelen. Leuke bijkomstigheid…. Het duurt geen uren. 30 minuten max.

Kletsdoosje met 108 kletskaarten – Reiseditie

Vanaf een jaar of 6

Dit is niet echt een spel. Maar wel een zeer goeie manier om een gesprek met elkaar aan te gaan. Zeker met pubers is het niet altijd even makkelijk om een gesprek aan te gaan. En deze kaarten zorgen voor gesprek stof.

Met 108 kaarten vol vragen en dilemma’s zal jij je zeker niet hoeven te vervelen.

9 Spelletjes zonder hulpmiddelen

Spelletjes waar je niks voor hoeft aan te schaffen of mee te nemen. En daardoor het perfecte anti verveel tip om de lang reis door te komen.

Ik zie ik zie wat jij niet ziet …

Tel hoeveel Nederlandse kentekenplaatje je tegenkomt zodra je Nederland uit bent

Vertel een verhaal en na elke 30 seconde neemt de volgende het verhaal over en geeft er een draai aan. Zo krijg je een leuk, gek verhaal waar iedereen een bijdragen aan heeft geleverd.

Je noemt een naam. Dit kan een meisjes of jongensnaam zijn of de naam van een stad en land, eten, noem het maar op. Verzin een thema en binnen die thema kies je steeds een naam. Hoe dan ook…

Ik begin met de naam Nederland. Dan moet de volgende een stad of land noemen dat begint op de laatste letter van de naam. In dit geval de letter D. DenemarkenNoorwegen, New York, Kenien ga zo maar door.

10 slapen

Mijn favoriete bezigheid als ik op reis ben. Slapen, Heerlijk. Als het ook maar even kan…. En uitgerust aan je vakantie beginnen is toch de beste manier. Alleen jammer voor de bestuurder.

Heb jij nog meer leuke tips om kinderen onderweg te kunnen vermaken?

Lees ook eens:

Hoe vermaak je kinderen tijdens een langer reis
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Vakantie speurtocht

Vakantie speurtocht

Je kinderen vermaken als je op vakantie bent… Met de vakantie speurtocht is het zo en zo een feestje. Winkelen of sightseeing zonder gezeur, het is mogelijk. Print het uit en neem het mee.. Volgende week is het weer nationale buitenspeeldag. De dag dat kindertelevisie...

Natuur speurtocht

Natuur speurtocht

Ga de natuur in en ontdek samen met je kinderen de leukste dingen. Om het nog leuker en spannender te maken heb ik een natuur speurtocht gemaakt. En het mooie is……. Het is gratis uit te printen. De natuur in gaan is een heerlijke manier om de dag door te brengen. Het...

Rijksmuseum review

Rijksmuseum review

Het rijksmuseum het imposante museum die je al van ver af tegemoet lacht. Een prachtig gebouw die je zowel vanbuiten als van binnen zeker de moeite waard zult vinden. Geen opbouwende tekst of ik deze museum wel leuk zal vinden. Ik hou van het Rijksmuseum. Just...

Buitenspeeldag tips

Buitenspeeldag tips

Het is vandaag buitenspeeldag. Ook dit jaar wordt er op verschillende locaties in Nederland leuke activiteiten georganiseerd. Maar wat als er bij jou niks in de buurt te doen is op buitenspeeldag of op welke dag dan ook. Speciaal daarvoor heb ik een aantal leuke...

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Journal en plan je vakantie met een travelers notebook of bullet journal - DIY | Knutselen | Bullet journal | BMelloW.NL - […] Hoe vermaak je kinderen tijdens een lange reis? […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest