Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

10 jul, 2019 | Eropuit, Blog | 0 Reacties

Hoe vermaak je kinderen tijdens een langer reis?

Ga jij op vakantie met de auto of vliegtuig? Zie je er al tegen op? Vliegen je kinderen elkaar in de haren? Of heb je er eentje die continu vermaakt moet worden? Dan heb ik 10 tips voor jou waardoor je reis goed van start gaat.

Hoe vermaak je kinderen tijdens een lange reis

Vandaag is het weer crea cross tijd. De creatieve uitdaging. Vandaag is de uitdaging, onderweg.

Vandaag niet een DIY zoals je dat van mij gewend bent. (Oké, een paar DIY om het je onderweg gemakkelijk te maken.) Hoe vermaak je een kind? Laat staan meerdere?  10 leuke tips voor onderweg.

1 Voor de LEGO fan

Heb je een kind dat gek is op LEGO? Dan is een koffer met LEGO dat niet mag ontbreken. Niet alleen handig voor in de auto of vliegtuig maar ook voor op de vakantiebestemming zelf. De LEGO koffer is simpel zelf te maken zoals de dames van Lady lemonade laten zien.

2 Dvd-speler, iPad of Nintendo

Persoonlijk heeft dit niet mijn voorkeur. Maar het is te makkelijk om niet 1 van deze apparaten bij je te hebben. Heb je meerdere kinderen maar niet meerdere van een soort. Spreek dan af om af te wisselen.

3 Verrassing zakjes

Maak zakjes gevuld met een verrassing erin. Bij het doorkruisen van een bepaalde stad of tijd mag er een zakje geopend worden. Zo hou je de reis spannend.

Wat je erin doet is aan jou. Dat kan een nieuwe dvd zijn, een spelletje, snoepje, wat dan ook.

Of stop er een leermoment in en maak A4tjes met foto’s en feitjes over de steden of dorpen waar je lang komt. Uiteraard gaat hier wel wat voorwerk aan vooraf.

4 DIY DVD hoes tot tekendoos.

Ideaal voor de kleine crea bea’s onder ons. Zo heeft je kind de belangrijkste tekenspullen bij zich, zonder dat het veel ruimte in neemt. Laat je kind zelf de hoes mooi maken voordat je op reis gaat. Zo is het zijn of haar eigen persoonlijke tekendoos.

5 Luisterboeken

Een goed alternatief voor een dvd is een luisterboek. Zo houden ze toch een beetje hun taalvaardigheden bij.

Je kan ervoor kiezen om het via de auto ter gehore te geven en er allemaal van te genieten. Maar kinderen van verschillende leeftijden en interesses is dat niet altijd handig voor. Zorg in dat geval dat ze een eigen apparaat tot zich hebben om te luisteren.

6 auto bingo

Even afleiding en een leuke activiteit. De autobingo is er voor alle leeftijden. Voor de allerkleinste is het zoeken naar verschillende kleuren auto’s. Voor de grotere kinderen is het op zoek gaan naar getallen en letters die voorkomen op nummerborden.

Ga naar de blog autobingo en print het gratis uit. 

7 (Bord) spelletjes voor onderweg

Mini (bord) spelletjes zijn ideaal om te spelen tijdens een lange reis. Maar ook als je ergens op een camping staat. Zo heb je toch vermaak bij je zonder dat het mega veel ruimte in beslag neemt, zoals:

Ravensburger Animal Party – pocketspel

Van 5 tot 10 jaar

Voor de kleinere kinderen leek mij dit een leuk spel. En de enigste in het rijtje die wij niet zelf hebben. Ik hoor dan ook graag wat jij ervan vindt.

Smart Games IQ Stars

Vanaf 6 jaar

Ik ben gek op smart games. Vele varianten hebben we hier. Vooral de kleine doosjes gevuld met denk spelletjes zijn ideaal. En deze is goed om het hele gezin te vermaken.

Monopoly Deal – Kaartspel

Vanaf 8 jaar

Het Monopoly Deal Kaartspel is alle Monopoly-pret in een snel te spelen kaartspel. Het wordt geleverd met 110 kaarten. Verzamel als eerste speler 3 complete bezittingkaartsets in verschillende kleuren en je bent de winnaar. Dit kaartspel is een fantastische manier om het vastgoedspel voor snelle onderhandelaars in wel 15 minuten te spelen!

Als je het spel eenmaal door hebt is het een snel en superleuk spel om te spelen.

Kletsdoosje met 108 kletskaarten – Reiseditie

Met 108 kaarten vol vragen en dilemma’s zal jij je zeker niet hoeven te vervelen.

Vanaf een jaar of 6

Dit is niet echt een spel. Maar wel een zeer goeie manier om een gesprek met elkaar aan te gaan. Zeker met pubers is het niet altijd even makkelijk om een gesprek aan te gaan. En deze kaarten zorgen voor gesprek stof.

Hoe vermaak je kinderen tijdens een lange reis

9 Spelletjes zonder hulpmiddelen

Spelletjes waar je niks voor hoeft aan te schaffen of mee te nemen. En daardoor het perfecte anti verveel tip om de lang reis door te komen.

Ik zie ik zie wat jij niet ziet …

Tel hoeveel Nederlandse kentekenplaatje je tegenkomt zodra je Nederland uit bent

Vertel een verhaal en na elke 30 seconde neemt de volgende het verhaal over en geeft er een draai aan. Zo krijg je een leuk, gek verhaal waar iedereen een bijdragen aan heeft geleverd.

Je noemt een naam. Dit kan een meisjes of jongensnaam zijn of de naam van een stad en land, eten, noem het maar op. Verzin een thema en binnen die thema kies je steeds een naam. Hoe dan ook…

Ik begin met de naam Nederland. Dan moet de volgende een stad of land noemen dat begint op de laatste letter van de naam. In dit geval de letter D. DenemarkenNoorwegen, New York, Kenien ga zo maar door.

10 slapen

Mijn favoriete bezigheid als ik op reis ben. Slapen, Heerlijk. Als het ook maar even kan…. En uitgerust aan je vakantie beginnen is toch de beste manier. Alleen jammer voor de bestuurder.

Heb jij nog meer leuke tips om kinderen onderweg te kunnen vermaken?

Lees ook eens:

Hoe vermaak je kinderen tijdens een lange reis
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Journal en plan je vakantie met een travelers notebook of bullet journal - DIY | Knutselen | Bullet journal | BMelloW.NL - […] Hoe vermaak je kinderen tijdens een lange reis? […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This