Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

20 mei, 2017 | Blog, DIY | 0 Reacties

Hoe schilder je houten kralen?

Houten kralen kan je van alles mee maken. De mooiste creaties zie ik op Pinterest voorbij komen. Vandaag laat ik je een simpele manier zien hoe je de houten kralen kan schilderen. Met tips en tricks.

Ik ben erg enthousiast over de crea hop. Hopelijk kan ik jou ook enthousiasts maken. De kans is groot dat je via Elsa van Elsa blog hier terecht bent gekomen. welkom op mijn blog, wat leuk dat je een kijkje komt nemen.

Wat is de crea hop??

Ik zal het even uitleggen. De crea- hop is een soort kettingbrief, alleen dan met bloggers. Een leuke manier om kennis te maken met andere blogs. Ik stuur jullie door naar blog A. Die stuurt je door naar B. Die naar C. Je hopt van blog naar blog tot je weer terechtkomt op het blog waar je begonnen bent en dus het kringetje rond hebt. In totaal doen er 23 bloggers mee. En elke blogger heeft een winactie. Ik zou zeggen neem een kijkje en crea- hop met ons mee.

Wie ben ik?

Als je hier voor het eerst bent, dan is het misschien wel fijn om te weten wie ik ben en waar BMelloW over gaat. Mijn naam is Melanie, moeder van 3 koters in de leeftijd van bijna peuter tot bijna puber. Ik schrijf vooral over het moederschap een geef je een kijkje in mijn leven. Daarnaast geef ik tips over verschillende onderwerpen en maak ik super leuke DIY’s.  Nu je een beetje weet wie ik ben hoop ik dat ik je hier vaker terug zal zien.

De crea hop

Aangezien het een crea- hop is heb ik een leuke DIY voor jou. En het leukste is, je kan het zelf maken, maar je kan het ook winnen. Hoe leuk is dat. Wil je weten wat je kan maken of winnen. Lees dan vooral verder.

Wat ga ik voor je maken?

Ik ga je uitleggen hoe je zelf kralen kan verven en je eigen ketting kan maken. Super leuk om bijvoorbeeld voor Moederdag te maken.

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ ☆ ☆

Tijdsduur: > 60 MINUTEN

Benodigdheden: 

  • Houten (onbewerkte) kralen
  • Acrylverf (diverse kleuren)
  • Vernis
  • Penseel
  • Rijgdraad
  • Afhechting kralen
  • Slotje

Werkbeschrijving::

Voordat ik aan de uitleg begin. Wil ik je toch iets vertellen over de houten kralenketting. De houten kralen heb ik ooit lang geleden een keer gekocht bij ik meen de Action. Ik kan je dan ook niet vertellen of je het op dit moment verkoopt. Wel zijn er diverse sites die het je te koop aanbieden. Google het maar. Het nadeel is wel dat deze sites een flink stuk duurder zijn dan de Action.  Doe dan ook even goed je huiswerk voordat je zomaar ergens de kralen gaat kopen. Het verschilt nogal per winkel.

Ook heb ik het over de benodigdheden, rijgdraad en een slotje. Dit kan je tegenwoordig bij de Xenos kopen, en bij veel kralenwinkels. Ook dit kan je via veel online winkels kopen. Heb je geen zin om al die moeite te doen, een mooi lint kan ook een heel mooi effect geven. Maar ondanks dat ga ik het vandaag aan je laten zien hoe je het moet maken met de bovenstaande benodigdheden. En nu aan de slag.

Hoe schilder je houten kralen

De kralen verven

Het begint met diverse kralen te beschilderen. Ik gebruik er acrylverf voor. Persoonlijk vind ik acrylverf een fijne verf om mee te knutselen. De kralen kan je simpel in 1 kleur verven. Maar ook in verschillende kleuren en motieven. Ik zou zeggen, leef je uit en laat je fantasie de vrije loop.

Het is ook een leuk DIY project om samen met je kinderen te maken. De meeste kinderen hebben fantasie genoeg om er iets moois van te maken.

Verf eerst een helft van de kraal. Laat de kralen goed drogen. Controleer of er nog plekjes bijgewerkt moeten worden. Dan laat je het weer drogen.

Als dan alles goed is kan je de andere kant van de kraal verven. Uiteraard kan je de kaal in 1 keer verven. De kans is er dan wel dat de kraal aan de ondergrond blijft plakken en daardoor weer beschadigd wordt. Dan begin je weer van voor af aan.

Bedenk dan ook goed, wat er voor jou het beste werkt.

Vernis

Als de kralen helemaal droog en klaar zijn. Dan kan de vernislaag er op. De vernis laag beschermt de verf. En zorgt er ook voor dat bij vocht de verf niet af gaat geven. Doe dit net al met de verf het liefst in twee keer. Eerst een kant en dan de andere kant van de kraal.

Als het vernis droog is en je hebt de gehele kraal van een vernislaag voorzien, dan kan je kijken of het eventueel een tweede laag nodig heeft. Persoonlijk zal ik dit wel doen.

Kralen rijgen

Alles is nu klaar om er een ketting van te maken. Je kan ervoor kiezen om een gehele ketting te maken vol met kralen. Dit heb ik echter niet gedaan. Ik wilde dat het robuuste van de kralen goed uitkwam, met het fijne van de draad.

Het is aan jou wat je mooier vindt. Hoe meer kralen je nodig hebt, des te langer ben je bezig met het maken van de ketting.

Als je het met kinderen wilt maken. Onthou dan wel een ding. Hoe jonger ze zijn, des te eerder zijn ze er klaar mee. Maak het dan ook niet een megaproject als je kind al met tien minuten al klaar is.

Twee of 3 mooie kralen kunnen al een hele mooie ketting maken.

Hoe schilder je houten kralen
Hoe schilder je houten kralen
Hoe schilder je houten kralen

Het afwerken van de ketting

Maar met rijgdraad heb je wel afhechting kralen nodig en een slotje. Als je niet weet hoe dat moet, ik zal het je uitleggen. Aan een uiteinde van het draad haal je en afhechting kraal dan een deel van het gewenste slotje.

Vervolgens haal je het uiteinde van de draad weer door de afhechting kraal. Er is nu een loep ontstaan. Trek het draad er een stukje doorheen en knijp de afhechting kraal tegen elkaar aan. Nu zit het uiteinde vast.

Bepaal nu de lengte van de draad. Kijk hierbij hoe lang je de ketting wilt hebben. Knip het draad af op de gewenste lengte. Zorg dat je wel een paar centimeter extra draad hebt. Dit omdat het nog moet worden afgehecht en dus extra draad nodig is. Herhaal het afhechten van de draad nu ook aan de andere kant.

Als alles goed is gegaan kan je nu het slot dicht maken en heb je een ketting.

Je ketting is nu af. Klaar voor gebruik of om cadeau te geven. Het is bewerkelijk maar geen moeilijke DIY. En hoe leuk is het om zo een persoonlijk gemaakte ketting cadeau te geven. Ik zou er heel blij van worden. En jij?

De zwarte ketting bestaat uit hout kleur, mat zwart en koper kleurige kralen. De koperkleurige hebben een glans.

De rode ketting heeft houtkleurige kralen. De grote kraal met rode stippen heeft een glitter net als twee kleine rode kralen. De andere kralen zijn beschilderd met mat rood en roze kleine bloemetjes.

De zeegroene ketting bestaat uit een aantal kralen met een metallic look. Houtkleurige en uit mat  groen en roze bloemetjes.

Het is een crea- hop. vergeet dan ook niet om bij de andere bloggers een kijkje te nemen. Zo maak je kans op nog veel meer mooie prijzen. Crea- hop dan ook gezellig naar de volgende blogger Michelle van Live life Michelle. Veel plezier met het hoppen.

Lees ook eens:

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Hoe schilder je houten kralen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This