Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

25 apr, 2017 | Blog, Eropuit, Feestje, Recepten | 0 Reacties

Hoe organiseer ik een gezellige (stress vrije) picknick?

Een picknick kan een hoop geregel zijn. Misschien zelfs stressvol. Met de tips voor een gezellige  picknick kan je snel een simpel en stressvrije picknick organiseren. 

Een spontane picknick, ik hou er van. Nu het mooie weer er toch echt aan lijkt te komen roepen mijn jongens alweer, ‘wanneer gaan we’.  Ik heb er dan ook echt heel veel zin in. Na een veel te lange herfst ( en winter kan je het niet noemen) ben ik blij dat we weer naar buiten kunnen. Bij een gebrek aan een tuin moet je soms creatief zijn. En laat dat voor mij net geen probleem zijn. Al kan ik een echte huismus zijn, ik ben toch echt een buitenmens. De natuur om me heen. Best gek als stadsmeisje. Maar misschien juist daarom heb ik de natuur en het buitenleven zo hard nodig.

Omdat ik een aardig doorgewinterde picknickster ben geworden kan ik ook niet meer stressen over een spontane picknick en deel ik mijn bevindingen met jou. Een picknick organiseren voor je gezin of misschien wel voor vrienden en familie. Zo moeilijk hoeft het niet te zijn.

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Hoe organiseer ik een gezellige (stress vrije) picknick

Wat heb je nodig?

  • Picknickmand / koeltas
  • Bestek
  • Borden
  • Servetten
  • Kleed(en)
  • Tupperware om het eten in te bewaren
  • Thermosfles voor eventueel warme drinken
  • Speelgoed ( bal, badminton racket, en andere buiten speelgoed)

Als je het bovenstaande in je bezit hebt dan kan jij en je gezin ook lekker gaan picknicken. Het lijkt heel veel wat je nodig hebt. Ik vind het al met al best meevallen. Je kan het zo veel maken als je zelf wilt. Meestal heb ik een volle boodschappentas vol met picknickspullen. Al het bovenstaande zit er dan in.

Tijdstip en dag bepaald de aanpak

Als wij gaan picknicken is dat door de week vaak in de avond. In plaats van thuis het avondmaal te nuttigen pakken we ons boeltje en gaan er op uit. 

Meestal blijven we dan wel in de buurt. Als we in het weekend (of andere vrije dag) er de tijd voor kunnen nemen, dan is er niks leukers dan vroeg in de middag of eind van de ochtend al te beginnen. De twee verschillende tijdstippen vraagt wel om een iets andere aanpak, en ander eten.

Het eten

Bij het avond picknick kan je uiteraard ook kiezen voor de gerechten die je overdag maakt. Maar Persoonlijk wil ik in de avond een goede maaltijd en liever geen brood. Gedurende de dag kan je er voor kiezen om lekkere groenten en fruit mee te nemen. Broodjes, sandwiches en stokbrood, kaasjes, spiesjes en wraps.

Avond picknick

Een simpele maaltijd zoals een  (pasta) salade of andere maaltijd salade. Maar ook gewoon rijsttafels komen aan bod. Een Indisch gerecht die zich hier uitstekend voor leent is gado gado. Dat is een koud groentegerecht met pindasaus en rijst. 

Kook snel en simpel gerecht. Iets wat je makkelijk buiten kan opeten en  wat je niet per se warm hoeft te eten. Gerechten die op “kamertemperatuur” ook prima te eten zijn.

Eigenlijk maakt het niet zoveel uit wat je allemaal aan eten mee neemt. Ik vind vele kleine hapjes altijd wel zo gezellig. En fruit heel veel fruit. Hou er wel rekening mee dat het in een koeltas/ box moet. Op erg warme dagen zal ik toch oppassen met vlees en vis.

Ga je barbecueën, houd hier dan rekening mee. Zorg dat het goed gekoeld is. Liever wacht je niet een hele dag om te barbecueën met vlees en vis in je tas.

Picknick en drinken

Zorg dat je minimaal een liter per persoon aan drinken bij je hebt. Zeker tijdens warme dagen. Zorg tevens voor voldoende water. Als je voor alcohol gaat, let er dan wel op dat je de juiste middelen bij je hebt. Een wijnfles met een kurk dop is minder geschikt. Kies je hier wel voor, vergeet dan niet de kurkentrekker. Ik spreek uit eigen ervaring.  Persoonlijk ga ik meer voor flessen met een draaidop. Drinkt er niemand wijn behalve jij, kies dan voor een mini fles.

Tip:

Plaats een nacht ervoor een paar liter flessen met water in de vriezer. De hele dag koud water verzekerd.

Dit waren mijn tips voor een gezellige Picknick. Ga jij wel eens picknicken met je gezin, vrienden en of familie? Zo ja, heb jij misschien nog een tip. En wat vind je van mij gevonden voorwerpen om je Picknick een vrolijk geheel te maken.

Lees ook eens: 

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Hoe organiseer ik een gezellige (stress vrije) picknick
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This