Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

29 dec, 2017 | Bullet journal, Blog | 0 Reacties

Hoe optimaliseer ik mijn bullet journal. tips en tricks

Hoe optimaaliseer ik mijn bullet journal? Stel jij jezelf die vraag wel eens, wat kan ik doen om nog meer handigheid teo te voegen aan mijn bullet journal. Vandaag laat ik je een aantal handige tips en tricks zien. Wellicht heb jij er ook iets aan……

Tips en tricks die mij helpen om mijn bullet journal te optimaliseren. Dingen die mij helpen om alles uit mijn bullet journal te halen. Op mijn zoektocht naar het optimaliseren van mijn bullet journal heb ik wel een aantal handige tricks ontdekt. Tricks die mij helpen maar ook zeker jou.

Mijn week is zo raar verlopen dat ik niet toe ben gekomen om de DIY’s van deze week te maken. Hier ga ik vandaag mee aan de slag en zal later volgen. Hopelijk vanavond nog eentje. 3Maar omdat ik deze maand nog niks heb geschreven over mijn Bullet journal leek het mij een perfecte gelegenheid om hier wat over te schrijven.

Over mijn ontdekkingsreis die ik aan het maken ben als het gaat om mijn bullet journal, heb ik nog veel uit te proberen. Nog steeds ben ik zoekende. En de perfectionist in mij zal altijd blijven zoeken naar een betere versie. Wel leert mijn bujo om mijn perfectie los te laten. Dit lukt op sommige dagen beter dan andere. Herkenbaar?

Vandaag deel ik een paar tips en tricks die zeker zullen helpen bij het optimaliseren van je bujo.

Hoe optimaaliseer ik mijn bullet journal? De tricks op een rij.

Paperclip

Of je het nu gebruikt om een leuke foto, tekening of een belangrijk papierwerk tussen te klemmen. Het is ook perfect om specifieke bladzijden aan te duiden. Zo heb ik er een stuk washi tape aan vast gemaakt waardoor het nog duidelijker zichtbaar wordt. De paperclips zitten op een bladzijdes die ik elke dag gebruikt en daardoor makkelijker kan vinden.

Hoe optimaliseer ik mijn bullet journal. tips en tricks

Tabbladen

Ik heb witte stickervellen gebruikt deze in tweeën geknipt. Met een mooi kleurtje ingekleurd en daarna er eventueel een tekst op geschreven. In een bujo heb ik met kleur gewerkt, in de andere is het niet nodig.

De gekleurde tabs zorgen er voor dat ik in mijn index snel kan zien welke kleur iets is en dat helpt makkelijk via tabbladen het te vinden. Dit hoeft natuurlijk niet. Maar ik werk met twee bujo’s en dat maakt het vinden van dingen makkelijker.

Geen zin om tabbladen te kopen. Je kan ze kant en klaar kopen.

Geen tabbladen maar toch de maanden of thema’s onderscheiden. Met een leuke washi tape kom je ook een heel eind.

Hoe optimaliseer ik mijn bullet journal. tips en tricks

Vakjes

Achter in mijn bullet journals heb ik een vakje gemaakt waar ik losse papier kan stoppen. Dit zijn meestal papieren die belangrijk zijn. Maar ook tekeningen en stickers.

Niet zo creatief? Een grote envelop er in plakken en het effect is hetzelfde.

Gelukkig zitten in de meeste bullet journals tegenwoordig een vakje, zeker de duurderen.

Hoe optimaliseer ik mijn bullet journal. tips en tricks

Keycord

De koorden aan je bujo zijn door mij niet echt in gebruik. Heel weinig gebruik maak ik er van. Een mega key bladzijde heb ik ook niet in mijn bullet. Maar een aantal key’s zijn wel handig (al weet ik ze uit mijn hoofd). Via een keycord heb ik beide onderdelen gecombineerd. Nu kan ik altijd zien welke key ik nodig heb zonder mijn hele bujo door te bladeren. Een duidelijk en makkelijke overzicht dat ik er ten alle tijden bij kan pakken.

Hoe optimaliseer ik mijn bullet journal. tips en tricks

Sticky notes

Altijd handig. Zeker als je dingen niet vast wil leggen maar nog flexibel wil kunnen indelen. Je boodschappenlijst of wat dan ook. Alles wat niet definitief in je bullet journal opgeschreven hoeft te worden maar wel belangrijk genoeg is om te onthouden. Ik gebruik ze ook vaak op dagen dat ik een toevoeging hebt over een bepaalde afspraak. Maar daar geen plek meer voor hebt.

Ook schrijf ik in deze drukke maand mijn blog berichten op sticky notes en voeg ze op de dag dat ik het over dit onderwerp wil hebben. Maar als het toch niet uitkomt kan ik het zo verschuiven zonder dat ik alles weer moet doorkrassen in mijn bujo.

Hoe optimaaliseer ik mijn bullet journal? De tips op een rij.

Boeken

Ondanks dat ik alweer even een bujo heb, ben ik laatst een boekje gaan kopen waar alles wat je moet weten over een bullet journal in staat. Een echte aanrader. Als ik dit boekje had gehad voordat ik aan de slag ging had ik heel wat “fouten” minder gemaakt. Er zijn verschillende boekjes te koop.

De volgende boeken kan ik aanraden:

  1. De bullet journal methode (mijn nummer 1 keuze en must read)
  2. Mijn bullet journal crash course
  3. Bullet journal tracker ideeën

Pennentest bladzijde

Ik heb het al eens eerder gezegd maar ik kan het niet genoeg zeggen. Pennen en stiften testen ze voordat je er uitgebreid mee aan de slag gaat in je bullet journal. Gebruik de laatste bladzijde van je bullet journal om alle materiaal dat je er in wilt gebruiken om te testen. Zo zie je welke geschikt zijn en welke niet.

Penloop

Niet elke bullet journal heeft een penloop. En al zitten ze er bij, vaak gaan ze snel kapot. Wist je dat je een penloop los kan kopen. Zoek er maar naar in google. Genoeg keus. Een pen loop is erg handig, zo heb je jouw favoriete pen altijd bij je.

Voorgedrukte bladzijdes

In de mus journals, zitten voorgedrukte bladzijden. Ik lees vaak dat mensen niet weten wat ze ermee aan moeten. Eerlijk gezegd heb ik dat ook een beetje.

De index gebruikt niet iedereen. Plak er een leuk stukje papier of washi tape overheen en schrijf eventueel een leuke quote. Denk niet te moeilijk.

De wereldkaart. Voor mensen die niet of nauwelijks gereisd hebben kan ik me voorstellen dat je hier niets mee hebt. Wat je wel kan doen is aangeven welke landen je graag zou willen bezoeken. Als je er dan ben geweest kleur je het bijvoorbeeld in het zwart in. Geen reisinspiratie, een leuk papiertje er tegenaan en klaar.

level 10 life. Ik doe hier niks mee en twijfel heel erg of ik er wel wat mee wil doen. Om die reden heb ik er nog niks mee gedaan. Wil je hier niks mee dan kan je er een mandala van maken.

Durf

Vooral starters vinden het vaak moeilijk om te beginnen. Bang om fouten te maken. Durf gewoon. Wat maakt het uit als het mis gaat. Alleen door fouten te durven maken, leer je wat voor jou werkt. Je eerste journal zal zeker niet je mooiste exemplaar worden. Maar de uitspraak is niet voor niks:

Al doende leert men

Tip en tricks die mij helpen voor het optimaliseren van je bullet journal. Ik hoop dat je er wat aan hebt. En zo ja welke tip of trick? Heb jij misschien nog een goeie tip.

Lees ook eens:

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Hoe optimaliseer ik mijn bullet journal. tips en tricks
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This