18 okt, 2017 | Halloween, Blog, DIY, Feestje | 0 Reacties

Hoe maak je zelf makkelijk en goedkoop een kostuum voor Halloween?

Hoe maak je zelf makkelijk en goedkoop verkleedkleding voor Halloween? Vandaag deel ik een aantal tips zodat ook jij met weinig middelen de oude kleding kan omtoveren tot verkleedkleding.

De winkels hangen er vol mee. Verkleedkleding voor Halloween. Sommige best betaalbaar soms toch aardig aan de prijs. Ik vind verkleedkleding voor mijn kinderen echt heel erg leuk. Maar veel geld er aan uit geven doe ik liever niet.

Als ze klein zijn is verkleed kleding vaak goedkoop te vinden. Maar nu mijn jongens groter zijn is het toch een stuk duurder. Zo gaat mijn oudste zoon elk jaar naar een Halloween feest. Heel erg leuk voor hem Maar voor mijn portemonnee minder leuk. Aangezien hij nu maat 164 draagt ben ik echt aangewezen op de feest winkels. En daar hangt meestal een aardig prijskaartje aan.

Zo kwam mijn zoon vorig jaar twee dagen voor het Halloween feest naar me toe dat hij er naar toe wilde gaan. Gelukkig kon ik nog een kaartje voor hem halen. Het gooide onze plannen iets door de war. Maar hé het is niet elke dag Halloween.

Maar toen was de volgende vraag. Wat gaat hij dragen. Op zo’n korte termijn kan ik niks meer halen. Dus dan maar maken.

Zombie wilde hij zijn. Maar hoe maak je een zombie van je kind.

En zo ben ik op onderzoek gegaan naar manieren om van oude kleding verkleed kleding te maken….

Hoe maak je zelf makkelijk en goedkoop een kostuum voor Halloween

Kleding vies laten lijken:

Als ik aan zombies denk dan denk ik aan vieze kapotte kleding vol met bloed. Om de kleding vies te maken las ik overal de zelfde tip. Ik pakte een oud t shirt van mijn zoon en legde het in een emmer met thee. Voorkeur earl grey.

Na een dagje in de thee is het lekker bruin/ geel van kleur. Op een goedkope niet giftige manier is de t shirt gekleurd. Dit deed ik ook met zijn  broek.  Het effect was hierbij minder groot maar zag er toch smoezelig uit.

Kleding scheuren.

Bij een zombie hoort gescheurde kleding. Rafel de onderkant van een broek. Is de broek al iets te klein dan is dat geen enkel probleem. Ik had bij mijn zoon een broekspijp tot ergens bij zijn kuiten afgescheurd.

Rafel de onderkant door hier en daar er een klein knipje in te knippen. Scheur het iets door. Ook kan je de achter broekzak voor een deel los scheuren.

Zijn shirt scheurde ik ook voor een deel kapot en de rafels liet ik er aan hangen. Ook maakte ik er een gat in.

Het effect van vieze en gescheurde kleding vergroot je door met een bruine kleding stift hier en daar de uiteinden aan te zetten met een beetje extra kleur. Overdrijf het niet met de viltstift. Hou het minimaal en subtiel.

Hoe maak je zelf makkelijk en goedkoop een kostuum voor Halloween

Heb je een dochter die als zombie verkleed wilt gaan?

Misschien heb jij of iemand anders een oud overhemd of shirt in de kast hangen. Scheur de mouwen er voor een deel af. Rafel de onderkant. Grote kans dat het er meer uit ziet als een jurk. Dat is ook de bedoeling. Doe er een leuk riempje om heen en klaar. Legging er onder aan dat is alles.

Bloed spetters:

Als zombie horen er natuurlijk ook bloed spetters op je kleding te zitten. Dit heb ik gedaan door een beetje acryl verf in een potje te mengen met water. Met een kwast ben ik het op de kleding gaan spetteren. Bij de kraag heb ik het er hier en daar op geverfd.

De perfecte bloed kleur krijg je door rood te mengen met een heel klein beetje bruin. Voeg er water aan toe maar niet te veel. Net genoeg om het niet meer zo dik te hebben. Niet te waterig anders heeft het niet het gewenste bloed effect.

Rok maken:

Heb je mijn simpel te maken tutu wel eens gezien? Zo ja dan weet je hoe makkelijk het is om te maken. Maak het in het zwart of paars voor een lief heksje. Of groen voor een elfje. Maak er een paar bloemen aan het elfen rokje vast en voilà.

Heb je nog een oud overhemd of shirt. Maak er dan repen van. verwerk het net als de tutu en je hebt een zombie tutu.

Cape:

Een cape kan je op verschillende manieren maken.

Heb je een oud t shirt in het zwart, rood (of welke passende kleur dan ook) Knip de mouwen er af. En de voorkant. Laat de achterkant en de hals in takt. Nu heb je een cape. Is het gemaakt van een t shirt van papa dan kan ik me voorstellen dat het best groot is. Geen probleem toch!! Maar de hals zal wel een dingetje kunnen zijn. Knip deze aan de voorkant open zodat je er een strik mee kan maken.

Een lap stof kan uiteraard ook dienst doen. Naai aan de bovenkant een tunnel er in. Zodat je er een kort doorheen kan rijgen. Klaar is de cape.

Maskers:

Maskers kan je vaak kant en klaar kopen. Maar het is ook leuk om met je kind er samen eentje te maken. Ik heb meerdere maskers gemaakt voor je. Ik laat ze zien van papier. Maar het papier kan je ook vervangen voor vilt. (Te koop bij de Hema en de Action in pakketten met verschillende kleuren.)

Accessoires maken.

Ik begrijp het best als een klein kind niet eng wilt zijn. Kleine meisjes willen meestal prinses zijn of een fee. Daar horen accessoires bij. Een toverstaf kan je snel en simpel zelf maken. Verander de kleur in de kleuren passend bij het kostuum.

Wil je een toverstaf maken zoals in Harry potter. Dan kan je op zoek gaan naar een tak. Verf het desnoods zwart.

Hoe maak ik zelf makkelijk en goedkoop kostuum voor Halloween?

Tips nodig voor de juiste make- up? kijk eens op Pinterest daar staat het vol met leuke make- up tips en ideeën.

Ik hoop dat je hiermee genoeg geïnspireerd bent om zelf eens in de kleding kast te kijken en wat je wel niet kan gebruiken om verkleedkleding te maken. Ik doe het de laatste jaren steeds op deze manier. Waarom zou ik dure verkleedkleding kopen dat maar voor 1 keer aan gaat. Het jaar daarop zijn ze er al weer uitgegroeid.

Dus recycle en hoe je geld in je portemonnee. Met de feestdagen voor de deur vliegt het geld er vaak toch al uit. 

Hoe maak je zelf makkelijk en goedkoop een kostuum voor Halloween
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This