Hoe maak je Oud en nieuw leuk voor kinderen?

30/12/2016/
v

Oud en nieuw met kinderen kan soms een uitdaging zijn. Je wilt het als volwassenen onderling gezellig hebben. Maar om het als volwassenen gezellig te hebben is het van groot belang dat je kinderen het supergezellig hebben. Maar hoe hou je kinderen tevreden. Vooral met kleine kinderen kan dit later op de avond lastig worden. Ik heb een aantal tips voor jou. Tips voor een kindvriendelijk oud en nieuw.

Maak oud en nieuw een feest waar je kind(eren) later op terug kijken als een supergezellige avond. Een avond dat niet alleen om het vuurwerk en drank draaide. Maar om het samenzijn. Vergeet de kinderen niet en creëer een kindvriendelijk oud en nieuw.

Tips voor een kindvriendelijk oud en nieuw

Slapen:

Laat jonge kinderen gewoon naar bed gaan. Ben je niet thuis bespreek dan de mogelijkheden om je kind daar te laten slapen. Kleintjes redden het vaak niet een hele avond en worden vervelend en huilerig. Dit wil je echt niet al je een gezellig avond je wilt hebben.

Zijn je kinderen al wat ouder maar is het ook voor hun nog moeilijk om het de hele avond vol te houden. Laat ze dan op een normale tijd naar bed gaan of een middagdutje houden. Leg ze uit waarom. En als je het in de avond doet. Spreek met ze af dat je ze wakker maakt om een bepaalde tijd. Zodat ze het vuurwerk niet hoeven te missen.

Eten:

Zorg ervoor dat er voor de kinderen genoeg drinken en eten aanwezig is. Plaats kannen of flessen klaar gevuld met limonade zodat ze dit eventueel zelf kunnen pakken. Zorg er ook voor dat er genoeg lekkers voor hun is. Dingetjes die zij lekker vinden. En pas op met te veel zoette dingen. Niet alleen creëer je stuiterballen maar ook misselijke kinderen. Hoe je dit gedoseerd kan geven. Maak zakjes met een tijd erop. Bijvoorbeeld elk heel uur mogen ze een verrassingszakje pakken. Daar zit dan iets in. Een snoepje, mini speeltje wat jij dan ook maar kan verzinnen. Zo hou je het snoepen onder controle maar geef je ze ook iets om naar uit te kijken. De avond houden ze dan beter vol.

Vergeet de kinderchampagne niet. Of ze het nu lekker vinden of niet. Zij horen er ook bij. En vinden het maar wat leuk om samen met de volwassenen het nieuwe jaar in te knallen.

Spelletjes:

Doe spelletjes met ze. Zoals ik in mijn vorige bericht schreef over spelletjes met volwassenen. Je kan kinderen hier prima bij betrekken. Zijn de spelletjes nog te moeilijk voor je kind dan laat je grotere kinderen ze desnoods helpen. Zo leren ze elkaar ook te helpen. Een spelletje wat voor volwassenen ook nog leuk is maar voor kinderen is ring gooien. Je zal wel denken. Ring gooien!!!  Ja Ring gooien!!!  Maar niet zomaar ring gooien. Glow in de dark ring gooien. Hoe maak je dat zelf. Simpel zorg dat je iets hebt of maakt waar je ringen omheen kan gooien. Koop een pakket glow in de dark staven. Die kan je makkelijk rond maken en gebruiken om mee te gooien. Buiten of in een donkere kamer. Ring gooien was nog nooit zo leuk en spannend. Maak van tevoren een speurtocht. Dat kan zowel in het huis zich afspelen maar kan natuurlijk ook buiten. Zo breek je de lange avond voor kinderen door een spannende speurtocht. Maak een kindertafel. Leg daar een tafelkleed op die ze mogen vol kleuren/ tekenen. Een paar kleurtjes erbij. Eventueel wat bord spelletjes die ze samen kunnen spelen. Lol gegarandeerd. Ga op Google opzoek naar kleurplaten die te maken hebben met de feestdagen. Print ze uit en leg ze op de tafel voor kinderen om in te kleuren.

Tips voor een kindvriendelijk oud en nieuw:

Maak tradities zoals het maken van een map, schrift of doos vullen met wensen en doelen voor het aankomend jaar. Voor kinderen kan je een soort gelijk iets maken. En dan heb ik het over een papier waar kinderen wat vragen op invullen en die inleveren. Dit is leuk om te bewaren en zo zie je ze ook veranderen in de jaren. Leuk naslagwerk voor de hele familie. Wat doe jij om de kinderen te vermaken met oud en nieuw? Heb jij nog een leuke kindvriendelijk oud en nieuw tip voor mij? 

Lees ook eens:

Hoe maak je Oud en nieuw leuk voor kinderen
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Een adventskalender hoort steeds meer bij Kerstmis. Vele soorten en maten zijn er tegenwoordig te koop. En nog veel meer soorten zijn er zelf te maken. Het maken van de adventskalender boek is een leuk cadeau om te geven, maar ook om zelf te gebruiken. Ik maakte er...

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Op zoek naar een simpel te maken traktatie, die er leuk uit ziet? Dan is dit wellicht de traktatie voor jou. Vlak na mijn operatie zijn mijn oudste en jongste, 2 dagen na elkaar jarig. Voor de jongste was ik op zoek naar een simpel te maken traktatie die mij niet al...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest