Hoe maak je een tutu zonder naaimachine?

09/10/2016/
v
Shares

Tutu’s ik ben er gek op. Weet jij dat je ze heel simpel zelf kan maken? Niet iedereen heeft een naaimachine en weet er mee om te gaan. Wil je ondanks dat toch een Tutu maken geen probleem. In minder dan 30 minuten heb jij een eigen gemaakt tutu. En dat zonder een naaimachine. Met deze methode ga je er gegarandeerd meer dan 1 maken.

HOE MAAK JE EEN TUTU ZONDER NAAIMACHINE

Moeilijkheid:

Tijdsduur: 30 min

Benodigdheden;

  • Tule liefs op een rol
  • Elastiek of lint.
  • Schaar
  • Meetlint

Werkbeschrijving:

Aangezien ik niet weet wat de juiste lengtematen zijn voor rokjes per leeftijd adviseer ik je het volgende:

Pak een rok wat goed zit bij je kind. De lengte heeft wat jij wilt hebben voor de tutu. Meet dit op vanaf de band tot de zoom van de rok. Of meet vanaf de middel tot de lengte dat jij voor je kindje wilt.

Deze lengtemaat verdubbel je. Daarna tel je er nog 4 tot 5 cm bij op. Dit hangt een beetje ven de breedte van het elastiek af. Het elastiek dat ik gebruik is ongeveer 2 cm breed.

Dus voor de duidelijkheid de volgende optelsom moet je maken. Lengte rok x 2 + breedte elastiek of lint +1 cm= de totale lengte die je nodig hebt voor 1 baan tule.

Mijn tutu is 20 cm lang

De breedte van de tule moet ongeveer 10 cm zijn. Meer mag altijd.

HOE MAAK JE EEN TUTU ZONDER NAAIMACHINE

Omdat je heel veel stroken moet maken werkt het makkelijks als de tule op een rol zit en de breedte dus al voor je bepaald is. Zo niet dan moet je dus de lengte en breedte knippen. Je kan de rok in 1 kleur maken maar ook verschillende kleuren combineren. Ik heb felroze gecombineerd met zachtroze.

Tutu maken hoe nu verder?

Voordat je de tutu gaat maken moet je kiezen voor elastiek of lint. Elastiek is het alle makkelijkst en goedkoper. Lint is eigenlijk vele malen mooier. Ik heb die van mij eerst met elastiek gemaakt maar toch overgezet op lint.

Of je het nu met elastiek maakt of met lint de werkbeschrijving blijft hetzelfde.

Vouw je strook tule dubbel en leg het onder je elastiek of lint. Zorg dat de lus van de tule boven je elastiek of lint uitkomt. Haal nu de uiteinden van de tule via de voorkant door de lus. Zie onderstaande fotoHerhaal dit nu net zolang tot je genoeg hebt om de tutu te vullen.

Als je klaar bent en alles gevuld is tot een volle tutu kan het gaan afwerken. Leg in het elastiek een slappe knoop controleer bij je kind of het goed zit. Als blijkt dat er nog tule tussen moet dan kan dit nu nog. Ook kan je het elastiek nu goed afstellen.

Je tutu van elastiek is nu klaar.

Als je met lint werkt dan moet je het lint ruim afknippen. Je moet er nog wel een strik in kunnen maken. De tutu doe je om en maak met de uiteinden van het lint een mooie strik. De strik haal je naar boven zodat het zichtbaar is.

Als dit alles af is dan kan je eventueel nog ongelijke stukken van je tutu knippen. Ook heb ik de achter kant van de tutu iets langer gelaten. Dit omdat de tutu dan mooier om de luierkont van mijn dochter heen valt.

Tip:

Ook is er nog een andere manier om een tutu te maken zonder de naaimachine. Hiervoor verwijs ik je naar the hairbow company. Het mooie van dit soort elastiek is dat je de tutu meerdere lagen kan geven. Voor welke manier je ook kiest het wordt gegarandeerd een mooie tutu zonder dat het veel werk is of moeilijk.

Als je de tutu’s maakt om te verkleden dan is het raadzaam om het met elastiek te maken. Dit is makkelijker aan en uit te trekken.

Ik zou zeggen ga aan de slag. Maar pas op voordat je het weet ben je verslaaft aan tutu’s. Ik heb je gewaarschuwd.

Hou jij van tutu’s? En ben je na het lezen van mijn uitleg van plan om het ook eens te maken?

Lees ook eens:

Hoe maak je een tutu zonder naaimachine bmellow.nl 3 1
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Op zoek naar een leuke manier om de natuur te ontdekken op een leuke en leerzame manier. Alleen, samen of met je kinderen? Een natuur journal is daarbij een geschikte manier. Schrijf je avonturen op, plak er foto’s bij, teken en leer meer over van alles en nog wat in...

Het grote Creachick doeboek review

Het grote Creachick doeboek review

Creachick heeft haar eerste doeboek uitgebracht. Dat moet getest worden.  In de review vertel ik je wat je kan verwachten van het doeboek. De voor en nadelen, zodat jij weet wat je kan verwachten. Is de Creachick doeboek de moeite waard? Je leest er alles over,...

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattegronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te worden?...

Konijn knutselen met pompoms

Konijn knutselen met pompoms

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wilt. Met dierendag of...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Deel dit met je vrienden