Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

9 okt, 2016 | DIY, Blog, Naaien | 0 Reacties

Hoe maak je een tutu zonder naaimachine?

Tutu’s ik ben er gek op. Weet jij dat je ze heel simpel zelf kan maken? Niet iedereen heeft een naaimachine en weet er mee om te gaan. Wil je ondanks dat toch een Tutu maken geen probleem. In minder dan 30 minuten heb jij een eigen gemaakt tutu. En dat zonder een naaimachine. Met deze methode ga je er gegarandeerd meer dan 1 maken.

HOE MAAK JE EEN TUTU ZONDER NAAIMACHINE

Moeilijkheid:

Tijdsduur: 30 min

Benodigdheden;

  • Tule liefs op een rol
  • Elastiek of lint.
  • Schaar
  • Meetlint

Werkbeschrijving:

Aangezien ik niet weet wat de juiste lengtematen zijn voor rokjes per leeftijd adviseer ik je het volgende:

Pak een rok wat goed zit bij je kind. De lengte heeft wat jij wilt hebben voor de tutu. Meet dit op vanaf de band tot de zoom van de rok. Of meet vanaf de middel tot de lengte dat jij voor je kindje wilt.

Deze lengtemaat verdubbel je. Daarna tel je er nog 4 tot 5 cm bij op. Dit hangt een beetje ven de breedte van het elastiek af. Het elastiek dat ik gebruik is ongeveer 2 cm breed.

Dus voor de duidelijkheid de volgende optelsom moet je maken. Lengte rok x 2 + breedte elastiek of lint +1 cm= de totale lengte die je nodig hebt voor 1 baan tule.

Mijn tutu is 20 cm lang

De breedte van de tule moet ongeveer 10 cm zijn. Meer mag altijd.

HOE MAAK JE EEN TUTU ZONDER NAAIMACHINE

Omdat je heel veel stroken moet maken werkt het makkelijks als de tule op een rol zit en de breedte dus al voor je bepaald is. Zo niet dan moet je dus de lengte en breedte knippen. Je kan de rok in 1 kleur maken maar ook verschillende kleuren combineren. Ik heb felroze gecombineerd met zachtroze.

Tutu maken hoe nu verder?

Voordat je de tutu gaat maken moet je kiezen voor elastiek of lint. Elastiek is het alle makkelijkst en goedkoper. Lint is eigenlijk vele malen mooier. Ik heb die van mij eerst met elastiek gemaakt maar toch overgezet op lint.

Of je het nu met elastiek maakt of met lint de werkbeschrijving blijft hetzelfde.

Vouw je strook tule dubbel en leg het onder je elastiek of lint. Zorg dat de lus van de tule boven je elastiek of lint uitkomt. Haal nu de uiteinden van de tule via de voorkant door de lus. Zie onderstaande fotoHerhaal dit nu net zolang tot je genoeg hebt om de tutu te vullen.

Als je klaar bent en alles gevuld is tot een volle tutu kan het gaan afwerken. Leg in het elastiek een slappe knoop controleer bij je kind of het goed zit. Als blijkt dat er nog tule tussen moet dan kan dit nu nog. Ook kan je het elastiek nu goed afstellen.

Je tutu van elastiek is nu klaar.

Als je met lint werkt dan moet je het lint ruim afknippen. Je moet er nog wel een strik in kunnen maken. De tutu doe je om en maak met de uiteinden van het lint een mooie strik. De strik haal je naar boven zodat het zichtbaar is.

Als dit alles af is dan kan je eventueel nog ongelijke stukken van je tutu knippen. Ook heb ik de achter kant van de tutu iets langer gelaten. Dit omdat de tutu dan mooier om de luierkont van mijn dochter heen valt.

Tip:

Ook is er nog een andere manier om een tutu te maken zonder de naaimachine. Hiervoor verwijs ik je naar the hairbow company. Het mooie van dit soort elastiek is dat je de tutu meerdere lagen kan geven. Voor welke manier je ook kiest het wordt gegarandeerd een mooie tutu zonder dat het veel werk is of moeilijk.

Als je de tutu’s maakt om te verkleden dan is het raadzaam om het met elastiek te maken. Dit is makkelijker aan en uit te trekken.

Ik zou zeggen ga aan de slag. Maar pas op voordat je het weet ben je verslaaft aan tutu’s. Ik heb je gewaarschuwd.

Hou jij van tutu’s? En ben je na het lezen van mijn uitleg van plan om het ook eens te maken?

Lees ook eens:

Hoe maak je een tutu zonder naaimachine bmellow.nl 3 1
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This