Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

Hoe maak je een schuifkaart?

Schuif kaart ook wel slide card genoemd is een leuk alternatief om een kaart te maken. Niet alleen ziet het er leuk uit. Het  maakt een kaart nog net iets bijzonderder om te geven.

De schuifkaart heb ik heel simpel gelaten. Zodat het voor kinderen ook te maken is. Er bestaan vele leuke variaties van een schuifkaart. Maar niet allemaal even geschikt voor kinderen. En met Moederdag voor de deur is het wel zo leuk als een kind dit kan maken voor mama of oma.

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ ☆ ☆

Tijdsduur: < 30 minuten

BENODIGDHEDEN:

  • 2 x gekleurd stevig papier van minimaal 20 x 20 cm
  • Schaar
  • Stanleymes
  • Snijmat
  • Foam tape/ stickers
  • Lijm
  • Potlood
  • Liniaal

Werkbeschrijving::

Schuifkaart maten in cm
Schuifkaart stap voor stap uitleg

Schuif deel

Teken het bovenste deel uit.  Ik geef je de maten die ik heb gebruikt maar je kan uiteraard het in elke gewenste maat maken. Als je eenmaal snapt wat de bedoeling is, zal veranderen van maat geen enkel probleem zijn. Het midden knip of snij je er uit. (Zie bovenstaande foto voor meer duidelijkheid) 

Let op!!!  De lengtemaat is in totaal 11 cm waarvan je de rechterkant 2 cm afteken en de linkerkant 1 cm. Dit om aan te geven waar de schuif komt en tot hoever het er in moet. Niet knippen of vouwen, deze lijnen.

Teken en knip een hartje uit. Het hoeft geen perfect hartje te zijn.

Als je het hart hebt uitgeknipt, knip je deze door midden.

Je kan de voor en achterkant van de kaart uit 1 deel laten bestaan, dan is de totale lengte van de kaart 28 cm. Maar laat je het uit twee delen bestaan, dan is de achterkant 1 centimeter langer dan de voorkant. Ik ga ervan uit dat je het uit twee delen laat bestaan.

Teken twee vierkanten uit. De voorkant 14 x 14 cm

De achterkant 14 x 15

Knip of snij het beide uit.

Vouw aan de achterkant 1 cm om.

Plak het aan de voorkant vast. Ik heb het zichtbaar gehouden omdat ik het een mooi randje vind. Maar ik snap het als je weg werkt en niet wilt zien. Wil je een bredere zichtbare rand dan kan dat uiteraard ook.

Hart vast maken

We gaan weer even terug naar het schuifdeel van de kaart.

plak een deel van het hart op de kaart vast met de foam tape of in mijn geval met de stickers. Zorg er voor dat het op het randje is. De hartdelen moeten later elkaar kunnen raken.

Foam tape

Maak een strook van 2 tot 3 cm breed en 15 cm lang.

hou dit in het midden aan de achterkant van het schuifdeel.

Plak links er van foam tape om daar de andere helft van het hart op te plakken.

Nu kan je schuif heen en weer halen. Als je het goed doet raken de twee hart delen elkaar. Zo niet, speel dan nog wat met de foam en de hartjes totdat dit wel goed zit.

Bijna klaar

Draai het schuifdeel om,  beplak het met foam tape. Omdat ik geen foam tape meer had, heb ik het zo opgelost. Maar op deze manier is het veel gedoe en gepriegel. Terwijl je met tape zo klaar bent. Zowel foam tape als de stickers zijn te krijgen in de meeste hobbywinkels maar ook bij de Action.

Als de foam er op zit, kan je het op de kaart plakken.

Schrijf er wat leuks in en je schuifkaart is klaar.

Had jij wel eens van een schuif kaart gehoord? En wat vind jij ervan? Is dit iets om te maken met je kinderen?

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. Vandaag is er ook een mede co host, neem je ook een kijkje bij mijn mama momenten. Natasha heeft weer iets heel erg leuks gemaakt. 

Lees ook eens:

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Hoe maak je een schuifkaart
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This