Hoe maak je een hartjes pompom?

07/05/2019/
v
Shares

Vormen maken in pompoms. Weet jij hoe dat moet? Vandaag leg ik uit hoe je een hartjes pompom kan maken.

Leuk om een mobiel mee te maken voor boven een baby bedje. Met een paar grote houten kralen is het ook leuk om aan je deur te hangen of om een cadeau mee op te fleuren.

Hoe maak je een hartjes pompom

Moeilijkheidsgraad: ★★☆  

Tijdsduur: >20 minuten

Benodigdheden

Werkbeschrijving

Maak eerst de pompom. ( Klik hier voor uitleg).

Zorg dat je een draad over hebt. Het draad dat de pompom bij elkaar houdt.

Dit draad is het uitgangspunt om de vorm mee te kunnen maken.

Het draad is het middelpunt. Zonder dat draad kan het ook maar is het lastig om steeds weer hetzelfde als middelpunt te gebruiken.

Knip rond het draad links en rechts zoveel mogelijk het draad weg.

Diepe v

De diepe V aan de bovenkant van het hart moet je voorzichtig aan pakken. Als je hier direct te veel weg gaat knippen kan je de vorm verpesten. Knip de V vanuit het draad schuin weg.

Bepaal dan aan de onderkant waar het midden is en begin het vanuit dit punt schuin naar buiten weg te knippen. Rondom.  Zo ontstaat er een soort van ijshoorn model.

Tussen het knippen door moet je wel even met je vingers door de pompom. Je zal ontdekken dat er steeds weer draden er uit gaan springen die je gemist hebt.

Verander van richting

Verander zo nu en dan van richting of ga weer even een ander deel bijknippen. Als je te lang op een stukje gaat zitten kan je het mis knippen.

Je ziet vanzelf waar stukjes weg geknipt kunnen worden voor de vorm.

Schrik niet er gaat behoorlijk wat weg geknipt worden. Het hele proces duurt wel even. Stop tussendoor gerust als je het even niet meer ziet.

Succes met het maken van de hartjes pompom. Ik hoop dat je wat hebt aan mijn uitleg. Heb je nog vragen stel ze dan gerust. Laat dan een opmerking achter. Beide onder de blog te vinden.

Lees ook eens:

Hoe maak je een hartjes pompom
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Sticker Lover boek review

Sticker Lover boek review

Ben jij gek op stickers? Heb je er meer dan je nodig hebt? Of ben je op zoek naar stickers dat perfect past in je bullet journal? Dan heb ik het boek voor jou. Speciaal voor alle sticker lover…. Een stickerboek, sticker lover boek. Stickers benadrukken iets...

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Op zoek naar een leuke manier om de natuur te ontdekken op een leuke en leerzame manier. Alleen of, samen met je kinderen? Een natuur journal is daarbij een geschikte manier. Schrijf je avonturen op, plak er foto’s bij, teken en leer meer over van alles en nog wat in...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Deel dit met je vrienden