Hoe maak je een hartjes pompom?

Vormen maken in pompoms. Weet jij hoe dat moet? Vandaag leg ik uit hoe je een hartjes pompom kan maken.

Leuk om een mobiel mee te maken voor boven een baby bedje. Met een paar grote houten kralen is het ook leuk om aan je deur te hangen of om een cadeau mee op te fleuren.

Hoe maak je een hartjes pompom

Moeilijkheidsgraad: ★★☆  

Tijdsduur: >20 minuten

Benodigdheden

Werkbeschrijving

Maak eerst de pompom. ( Klik hier voor uitleg).

Zorg dat je een draad over hebt. Het draad dat de pompom bij elkaar houdt.

Dit draad is het uitgangspunt om de vorm mee te kunnen maken.

Het draad is het middelpunt. Zonder dat draad kan het ook maar is het lastig om steeds weer hetzelfde als middelpunt te gebruiken.

Knip rond het draad links en rechts zoveel mogelijk het draad weg.

Diepe v

De diepe V aan de bovenkant van het hart moet je voorzichtig aan pakken. Als je hier direct te veel weg gaat knippen kan je de vorm verpesten. Knip de V vanuit het draad schuin weg.

Bepaal dan aan de onderkant waar het midden is en begin het vanuit dit punt schuin naar buiten weg te knippen. Rondom.  Zo ontstaat er een soort van ijshoorn model.

Tussen het knippen door moet je wel even met je vingers door de pompom. Je zal ontdekken dat er steeds weer draden er uit gaan springen die je gemist hebt.

Verander van richting

Verander zo nu en dan van richting of ga weer even een ander deel bijknippen. Als je te lang op een stukje gaat zitten kan je het mis knippen.

Je ziet vanzelf waar stukjes weg geknipt kunnen worden voor de vorm.

Schrik niet er gaat behoorlijk wat weg geknipt worden. Het hele proces duurt wel even. Stop tussendoor gerust als je het even niet meer ziet.

Succes met het maken van de hartjes pompom. Ik hoop dat je wat hebt aan mijn uitleg. Heb je nog vragen stel ze dan gerust. Laat dan een opmerking achter. Beide onder de blog te vinden.

Lees ook eens:

Hoe maak je een hartjes pompom
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This