Hoe maak je een explosion box?

06/10/2016/
v

Ben je al bekend met een explosion box? Dit is de “nieuwe” manier van een kaart geven. Voor elk feestje of gewoon zomaar. Er is altijd wel een reden te bedenken op een explosion box te maken. Met een explosion box garandeer ik je blije gezichten.

Een explosion box is een techniek van het scrappen.  Scrapbook is een manier om foto’s en of kaarten te maken en te verfraaien.  Dit wordt twee of drie dimensionaal gemaakt. Een explosion box is een combinatie van verschillende stijlen bij elkaar. Er is zo veel mogelijk. Google eens op scrapbook en kijk maar eens.

Ik heb al vele explosion boxen gemaakt. Voor onder anderen trouwerijen, verjaardagen en Valentijn. Maar vandaag ga ik er eentje maken voor mijn schoonvader zijn verjaardag. Al gaandeweg zal ik jullie uitleg geven hoe je de basis kan maken om zelf verder aan de slag te kunnen gaan.

Hoe maak je een explosion box

Moeilijkheidsgraad: ★★★★

Tijdsduur: > 180 minuten

Benodigdheden:

Werkbeschrijving

Eerst gaan we de basis maken van de doos. Er zijn vele verschillende basis dozen. Vandaag zal ik je vertellen over twee basis dozen. Een daarvan heb ik zelf ook gebruikt voor mijn explosion box.

Hoe maak je een explosion box

Basis doos?

Kijk op Stampuplisa voor een basis uitleg van een explosion box.

Ik zelf heb de uiterste hoeken er in dit ontwerp van mijn explosion box er op gelaten. Als jij dit ook wilt,  dan moet je de hoeken schuin afknippen of in een andere vorm. Er is geen goed of fout in dit geval. Zonder de uiterste hoeken is het makkelijker in te vouwen. Maak je de explosion box voor het eerst dan is het misschien beter om het te maken zoals in het bovenstaande YouTube video.

Bekijk ook een aantal andere video’s over explosion box om te zien wat er allemaal mogelijk is. En hoe mooi sommige zijn.

Wel wil ik nog iets vertellen over de maten van de bodem. De grootste heb ik 10 cm per blok gemaakt en steeds 1 cm kleiner per laag gaan werken. Je kan de explosion box zo groot maken als je zelf wilt en kan. In dit geval waren de vellen karton niet groter dan 30 vierkanten cm. Als ik effen gekleurde karton koop bij de boekhandel dan zijn de vellen karton vaak groter en kan de box natuurlijk ook groter. Reken het wel van te voren goed uit. Zodat je niet voor verrassingen kan komen te zitten. Niks is erger (in dit geval) als je alles uittekent en knipt en alles verkeert blijkt te zijn gemeten.

Hoe maak je een explosion box

Aankleding explotion box

Als de basis doos af is kan je gaan beginnen met aankleden. Ik heb dit keer een mini doosje gemaakt voor in het midden. Deze doos is dicht. Maar je kan het ook maken dat de deksel er af kan. Zo heb ik er een keer een paar chocolaatjes in gedaan. En een keer met kerst in de zijkant van de doos gaatjes gemaakt. In de doos een ledverlichting.  Deze zetten ik aan vlak voor het geven. Beide manieren was een succes. Maar deze keer heb ik het doosje dicht gemaakt.

Hoe maak je een explosion box

De tekeningen

Ik heb mijn kinderen een tekening laten maken en die in de explotion box verwerkt. 1 Tekening zit aan de binnenkant van de deksel geplakt. 1 Tekening opgerold en aan de bovenkant van de deksel bevestigd. Maar de leukste manier van een tekening verwerken is toch wel de volgende:

Voor een duidelijke uitleg verwijs ik je naar Explotion kaart. Het is simpele manier van vouwen. Ik wilde alleen een tekening van de kinderen op die manier in de explotion box vast maken. Natuurlijk kan je ook een mooi aangeklede explotion kaart ervan maken en in de Explotion box verwerken.

Ik zelf ben geen scrapper. In doe niet echt aan scrapbook maken. Maar ik vind sommige dingen daarvan wel erg leuk. Een explotion box is daar een onderdeel van. Scrapbook kan een erg dure hobby zijn. Ik heb vrij weinig spullen voor. Maar iets wat je echt wel nodig hebt is een mes en een snij mat. Stans apparaten, stempels, scoring board enz. kan je langzaamaan kopen als je het een leuke hobby vindt.

Hieronder kan je zien wat ik allemaal hebt gemaakt voor in de explotion box. Sommige dingen die ik hebt gebruikt in deze kaart heb ik gebruikt door oude verjaardagskaarten uit elkaar te halen en te bewaren. Dit doe ik ook met andere kaarten. Dit kan je niet alleen geld schelen maar ook help je een klein beetje te recyclen. Alle beetjes helpen naar mijn mening.

Hoe maak je een Explotion box
Hoe maak je een Explotion box

De strik

Ik wil alleen nog kort iets vertellen over de bovenstaande fotoDe strik heb ik gemaakt door 2 repen karton even breed te knippen. Alleen een van de repen maak je ongeveer 2 cm korter. Vouw de langste reep door de twee uiteinden naar binnen te vouwen en vast te lijmen zodat er een twee lussen ontstaan. Doe dit ook met de kortere reep. Plak nu de twee repen op elkaar vast. Zorg dat de naar binnen gevouwen uiteinden niet zichtbaar zijn door ze naar onderen te houden. Om het geheel mooi af te werken kan je er een stukje strook om het geheel in het midden te plakken. Als je dit hebt gedaan kan je het vastplakken op in dit geval doosje.

De slinger

De slinger achter de doos heb ik gemaakt door een stukje papier dubbel te vouwen met de mooie kant boven. Knip er nu drie hoeken uit. Laat de omgevouwen deel zoveel mogelijk in takt. Nu kan je om een stukje draad een van de uiteinden van de driehoeken dubbelvouwen met beetje lijm ertussen. Plak de draad vast aan de explotion box.

Hieronder laat ik je een korte video zien. (Niet mooi bewerkt maar daar ga ik wel licht in de toekomst meer zorg voor dragen) Zo kan je in impressie krijgen van de mogelijkheden.

Tip

Ten slotte wil ik nog even in het kort vertellen waar ik dit leuke karton vandaan hebt. De Action had vele leuke pakketten liggen. Hier kan je ook voor een leuk prijsje vele scrapbook spulletjes aanschaffen. De kwaliteit is wel minder dan wanneer je het van een bepaald merk koopt.

Lees ook eens:

Hoe maak je een explosion box
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Nog meer DIY’s voor jou

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Een adventskalender hoort steeds meer bij Kerstmis. Vele soorten en maten zijn er tegenwoordig te koop. En nog veel meer soorten zijn er zelf te maken. Het maken van de adventskalender boek is een leuk cadeau om te geven, maar ook om zelf te gebruiken. Ik maakte er...

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Op zoek naar een simpel te maken traktatie, die er leuk uit ziet? Dan is dit wellicht de traktatie voor jou. Vlak na mijn operatie zijn mijn oudste en jongste, 2 dagen na elkaar jarig. Voor de jongste was ik op zoek naar een simpel te maken traktatie die mij niet al...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest