Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

Hoe decoreer je de perfecte kerstboom op? Tips en inspiratie.

Een kerstboom optuigen. Voor de één is het piece of cake. Voor de andere is het een nachtmerrie. Vandaag deel ik wat tips om een kerstboom optuigen gemakkelijker te maken. En een paar super mooi gedecoreerde kerstbomen ter inspiratie.

#1 Verlichting:

Wat mij altijd helpt om de kerstboom snel en goed op te tuigen begint bij het opruimen van de kerstspullen. Ik weet het, daar heb je nu niks aan. Maar wel een goeie om te onthouden voor het aftuigen. Mijn nummer 1 tip voor het makkelijk en snel optuigen van de boom is de verlichting. O jee de gehate verlichting. Elk jaar haal ik alles tijdens het aftuigen uit de knoop en rol ik op een lege keukenrollen of kranten. Dit voorkomt knopen en maakt het heel makkelijk om ze weer in de boom te hangen.

Meterslange verlichting, dit is zo’n gevecht om elke keer weer uit de knoop te halen. Een paar jaar geleden ben ik kortere snoeren verlichting gaan halen en dit helpt enorm. Wel heb ik een verlengsnoer waar 6 snoeren ik kan. En een uit knop op zit. Zo kan ik de snoeren makkelijk erop aansluiten. De aan/ uit knop heb ik zo geplaatst dat ik er makkelijk bij kan.

Hoe decoreer je de perfecte kerstboom. Tips en tricks.
Hoe decoreer je de perfecte kerstboom. Tips en tricks.

#2 Kerstballen:

Alle Kerstballen zijn bij mij altijd op kleur gesorteerd en opgeruimd. Heb je een boom niet zo veel kleuren dan hoeft dit uiteraard niet. Maar mijn boom is hysterisch en vol kleur en foute kerstballen. Ik werk op kleur. Eerst alles van een kleur goed verdeeld in de boom hangen. Dan de volgende kleuren en zo voort. De meest foute Kerstballen gaan als laatste. Dit zorgt ervoor dat alles een beetje mooi verdeeld zit in de kerstboom. 

Hoe decoreer je de perfecte kerstboom. Tips en tricks.

# 3 De piek:

Ik zie in elke Kerstfilm dat de piek er als laatste in gaat. Ik snap het. Leuk moment een soort van kersttraditie. Maar persoonlijk vind ik dit niets. Over de overvolle boom hangen om erbij te kunnen. Ik als klungel laat altijd een paar ballen stuiteren. Oké, kapot vallen. Ben je dus net zo een klungel als ik, dan is het beter om het na het ophangen van de verlichting in de top te prikken.

Hier heb ik iets van 4 pieken en de kinderen mogen altijd kiezen welke ze dat jaar erin willen hebben. (Inmiddels is er 1 gesneuveld.)

#4 De “lelijke” nep kerstboom:

Ook al vind ik een echte boom het mooist. Ik ben jaren geleden gezwicht voor de nepvariant. De overheerlijke geur mis ik. Maar de naalden niet. Maar er is één ding wat ik bij mijn boom echt lelijk vind, is de stam. Een zogeheten schort helpt. Of als het past in een mand of pot. Maar de stam is moeilijker te verdoezelen. Door grote dikke slingers achter in de boom te plaatsen ter opvulling camoufleer je de stam voor een deel. Plaats niet alleen maar kerstballen voor in de boom maar ook meer naar achteren. Zo creëer je diepte in je boom en wordt de lelijke stam minder zichtbaar.

Tegenwoordig heb je wel bomen die niet van echt te onderscheiden zijn. Al moet je daar wel diep voor in de buidel tasten.

Naast wat Kerstboom optuig tips wil je ook nog een paar kerstbomen laten zien die ik echt geweldig vind. Kijk je met mij mee?

Geweldige kerstbomen:

Kerstbomen nogal, behoorlijk over de top. Maar ik hou ervan tijdens de feestdagen.

Prop de boom zo vol dat er vrijwel geen boom meer zichtbaar is. Luid maar toch ook weer niet. Uniek is zijn deze bomen zeker. Let vooral op de band die geschild is en dienst doet om de onderkant te verdoezelen.

Nog altijd mijn droom om de kerstboom op de regenboog manier te versieren. Alleen heb je hier zoveel kerstballen in 1 kleur nodig. En dat dan in vele kleuren.

Ik hou van Disney. En deze boom moest ik dan ook wel met jou delen. I love it.

Klassiek wit maar dan alleen met heel veel verlichting en spuitsneeuw. Ik vind het zo mooi. Deze boom is rustig maar toch soort van over de top, of toch niet. Wat vind jij?

Over de top gesproken…. Het kleine kind in mij word gewekt, bij het zien van de snoep kerstboom en het glazuur springt spontaan van mijn tanden, maar toch…. En het werk wat hier in is gaan zitten.

Welke kerstboom vind jij het mooist, leukst of juist te lelijk? Ik kan echt niet kiezen uit deze bomen. Op hun eigen manier zou ik ze allemaal in huis kunnen halen. Heb jij nog een handige tip, plaats het hieronder in de opmerkingen.

Vind je de snoepjes boom leuk, ik maakte diverse leuke DIY’s wat er perfect bij past.

Lees ook eens:

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Hoe decoreer je de perfecte kerstboom. Tips en tricks.
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This