Hi five kaart knutselen voor Vaderdag

Hi five kaart knutselen voor Vaderdag. Simpel, makkelijk en toch leuk om te maken en om te geven. Geschikt voor alle leeftijden om te maken. Uiteraard bij hele jonge kinderen met hulp.

Ik vond het lastig om weer iets leuks voor Vaderdag te bedenken. Maar ik wilde er per se nog iets voor maken. En toen bedacht ik dat ik een kaart wilde maken. Al snel ontstond het idee van deze hi five kaart.

De hi five kaart kunnen kinderen vanaf een jaar of 6 prima zelf maken. Uiteraard hoe jonger hoe meer hulp ze nodig zullen hebben. Ik heb ervoor gekozen om alleen de outline van de hand te gebruiken. Maar een leuke variatie hierop is om de hand van je kind vol te kliederen met verf. Om er vervolgens een afdruk van te maken.

Wel goed laten drogen voordat je er mee verder gaat. Aangezien mijn versie en de verf versie verder bijna hetzelfde verloopt leg ik je hieronder het in een keer uit…..

Moeilijkheidsgraad:

   

Tijdsduur: < 10 minuten

Benodigdheden:

Werkbeschrijving:

Als je de hand van je kind gaat gebruiken als stempel dan moet je het eerst goed laten drogen voor je verder kan.

Maak je de outline, dan moet je de handen van je kind omtrekken.

Of je nu de outline van de hand of de geverfde gaat maken, vanaf nu is het allebei hetzelfde.

Hi five kaart knutselen voor Vaderdag

De hand

Knip de hand uit met wat extra lengte bij de pols.

kijk nu hoe groot de hand is, ga van het breedste en hoogste punt uit.

Maak nu de kaart door minimaal twee centimeter zowel in de lengte als in de breedte er bij op te tellen. Dit is de maat van de kaart.

Kaart

Ik heb gekozen voor een dubbele kaart maar je kan ook een enkele kaart maken. Dan is de hand direct zichtbaar. Persoonlijk hou ik wel van een verrassing. Niet weten wat er in de kaart zit.

Als je voor een dubbele kaart kies dan moet je de breedte  keer twee doen.

Vouw het door het midden.

Plak de hand aan de binnenkant van de kaart.

Zoals je misschien ziet heb ik niet zo heel veel ruimte om te hand vrij gelaten. (mis berekend)

Vouw nu een klein stukje bij de pols om naar achteren en plak dit omgeslagen deel vast aan de kaart. De hand zit niet geheel vast aan de kaart.

Schrijf hier een tekst naar keuzen in.

Voorkant

Voor de voorkant van de kaart heb ik nu de tekst papa geschreven. Uiteraard kan je hier ook voor een andere tekst kiezen. Opa bijvoorbeeld.

Of laat je kind het zelf decoreren naar eigen wens.

DE Hi five kaart knutselen voor Vaderdag. Zie je hoe simpel. En je kan het zo makkelijk aanpassen naar eigen inzicht. Ik geef je slechts een idee mee.

Tip:

  • Heb je meerdere kinderen.En wil je al hun handen er in verwerken. Dat kan. Geef elk kind een eigen kleur verf of een eigen kleur papier. Trek hun hand om. Net als in de uitleg. Het grootste verschil is dat je de maat van de grootste hand als uitgangspunt moet nemen. Plak al deze handen op elkaar. Grootste hand onder, kleinste boven. Ook nu plak je alleen de polsen vast. Schrijf bijvoorbeeld op elke hand hi five en de naam van het kind erbij.
  • Deze kaart leent zich ook uitstekend om aan iemand te geven die iets goeds heeft gedaan en je daarvoor wilt belonen. Afzwemmen of een mooi rapport kan een reden zijn voor deze kaart. Pas het papier aan naar de reden/thema’s en voilà.

Wat ga jij maken voor Vaderdag? Of ga jij niks maken? Koop jij liever iets?

Lees ook eens:

Hi five kaart knutselen voor Vaderdag
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This