Herfstkrans knutselen met spullen van de Action

01/09/2021/
v
Shares

Op zoek naar een leuke herfst krans om zelf te maken? Geen zin om er uren mee bezig te zijn en veel geld aan uit te geven. Met spullen, te koop bij de Action maak je een eyecatcher van een krans.

De krans is geschikt voor buiten en daarmee een leuke decoratie voor aan de voordeur.

Stap voor stap neem ik met jou door hoe jij deze herfst krans kan maken. 

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: >20 minuten

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Benodigdheden:

  • Divers blaadjes
  • Decoratie materiaal zoals appels en besjes
  • Lijmpistool en lijmstaven
  • Krans
  • Blanke Lak (optioneel)

Alle spullen komen bij de Action vandaan. (Deze week gekocht.) De krans had ik al jaren liggen, maar komt daar volgens mij ook vandaan.

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Werkbeschrijving:

De blaadjes van de Action zijn van stof gemaakt, maar uiteraard kan je ook in de natuur op zoek gaan naar blaadjes en de decoratie. Maar omdat ik een krans wil die nog jaren meegaat, leek mij dit een betere optie.

Er zijn verschillende afmetingen, kleuren en vormen blaadjes te verkrijgen. Ik nam 5 pakketten mee, 4 waren er meer dan genoeg geweest.

De allergrootste blaadjes had ik niet hoeven te kopen. Doordat ze zo groot zijn heb ik ze vooral op de achtergrond gebruikt.

Sorteer de blaadjes uit.

Zo zie je snel welke kleur en vorm je waar kan plaatsen.

Plaats alleen lijm op een klein gedeelte van het blad. Hoe meer het vrij kan bewegen, des te natuurlijker het er uit ziet, maar maakt het ook makkelijker om er blaadjes tussen te plaatsen.

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Vouw eventueel blaadjes iets dubbel, (lijm de vouw vast), zo duwt het andere blaadjes meer naar voren, wat een speel effect geeft, (zie bovenstaande foto). Pas op met de hete lijm, ik heb mij tijdens het vouwen meerdere keren een vinger verbrand en de nodige blaren op mijn vingers als bewijs.

Begin met een blaadje en lijm er steeds blaadjes achter. Werk vanuit 2 of 3 verschillende plekken naar elkaar toe. Als je even niet meer weet welke je moet plaatsen, ga je verder op een andere plek.

Vul alles op tot de hele krans gevuld is. Kijk er nog eens goed na en plaats nog blaadjes waar het nodig is.

Herfstkrans maken met spullen van de Action
Herfstkrans maken met spullen van de Action

Decoreren

Nu kan het decoreren beginnen. Maak een cluster van de decoratie of plaats het willekeurig. Ik denk dat ik nog wat bij ga halen zodat ik een hele rij vol heb met decoratie en een deel vrij hou.

Geschikt maken voor buiten

Ik moet het nog een blanke laklaag geven om de decoratie te beschermen voor buiten. Hier ga ik een spuitbus voor gebruiken, wat ook bij de Action te krijgen is. (Te vinden bij de verfafdeling, niet hobby.) De decoratie is gemaakt van een geverfde foam, dus moet het wel beschermd worden. Gebruik je het niet buiten, dan is deze stap niet nodig.

En dat is het alweer. Heel veel meer heb je niet nodig.

Wat vind jij ervan? Maak jij graag kransen en herfst decoratie?

Lees ook eens:

Herfstkrans maken met spullen van de Action
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Op zoek naar een leuke manier om de natuur te ontdekken op een leuke en leerzame manier. Alleen, samen of met je kinderen? Een natuur journal is daarbij een geschikte manier. Schrijf je avonturen op, plak er foto’s bij, teken en leer meer over van alles en nog wat in...

Het grote Creachick doeboek review

Het grote Creachick doeboek review

Creachick heeft haar eerste doeboek uitgebracht. Dat moet getest worden.  In de review vertel ik je wat je kan verwachten van het doeboek. De voor en nadelen, zodat jij weet wat je kan verwachten. Is de Creachick doeboek de moeite waard? Je leest er alles over,...

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattegronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te worden?...

Konijn knutselen met pompoms

Konijn knutselen met pompoms

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wilt. Met dierendag of...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Deel dit met je vrienden