Herfstkrans knutselen met spullen van de Action

01/09/2021/
v

Op zoek naar een leuke herfst krans om zelf te maken? Geen zin om er uren mee bezig te zijn en veel geld aan uit te geven. Met spullen, te koop bij de Action maak je een eyecatcher van een krans.

De krans is geschikt voor buiten en daarmee een leuke decoratie voor aan de voordeur.

Stap voor stap neem ik met jou door hoe jij deze herfst krans kan maken. 

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: >20 minuten

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Benodigdheden:

  • Divers blaadjes
  • Decoratie materiaal zoals appels en besjes
  • Lijmpistool en lijmstaven
  • Krans
  • Blanke Lak (optioneel)

Alle spullen komen bij de Action vandaan. (Deze week gekocht.) De krans had ik al jaren liggen, maar komt daar volgens mij ook vandaan.

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Werkbeschrijving:

De blaadjes van de Action zijn van stof gemaakt, maar uiteraard kan je ook in de natuur op zoek gaan naar blaadjes en de decoratie. Maar omdat ik een krans wil die nog jaren meegaat, leek mij dit een betere optie.

Er zijn verschillende afmetingen, kleuren en vormen blaadjes te verkrijgen. Ik nam 5 pakketten mee, 4 waren er meer dan genoeg geweest.

De allergrootste blaadjes had ik niet hoeven te kopen. Doordat ze zo groot zijn heb ik ze vooral op de achtergrond gebruikt.

Sorteer de blaadjes uit.

Zo zie je snel welke kleur en vorm je waar kan plaatsen.

Plaats alleen lijm op een klein gedeelte van het blad. Hoe meer het vrij kan bewegen, des te natuurlijker het er uit ziet, maar maakt het ook makkelijker om er blaadjes tussen te plaatsen.

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Vouw eventueel blaadjes iets dubbel, (lijm de vouw vast), zo duwt het andere blaadjes meer naar voren, wat een speel effect geeft, (zie bovenstaande foto). Pas op met de hete lijm, ik heb mij tijdens het vouwen meerdere keren een vinger verbrand en de nodige blaren op mijn vingers als bewijs.

Begin met een blaadje en lijm er steeds blaadjes achter. Werk vanuit 2 of 3 verschillende plekken naar elkaar toe. Als je even niet meer weet welke je moet plaatsen, ga je verder op een andere plek.

Vul alles op tot de hele krans gevuld is. Kijk er nog eens goed na en plaats nog blaadjes waar het nodig is.

Herfstkrans maken met spullen van de Action
Herfstkrans maken met spullen van de Action

Decoreren

Nu kan het decoreren beginnen. Maak een cluster van de decoratie of plaats het willekeurig. Ik denk dat ik nog wat bij ga halen zodat ik een hele rij vol heb met decoratie en een deel vrij hou.

Geschikt maken voor buiten

Ik moet het nog een blanke laklaag geven om de decoratie te beschermen voor buiten. Hier ga ik een spuitbus voor gebruiken, wat ook bij de Action te krijgen is. (Te vinden bij de verfafdeling, niet hobby.) De decoratie is gemaakt van een geverfde foam, dus moet het wel beschermd worden. Gebruik je het niet buiten, dan is deze stap niet nodig.

En dat is het alweer. Heel veel meer heb je niet nodig.

Wat vind jij ervan? Maak jij graag kransen en herfst decoratie?

Lees ook eens:

Herfstkrans maken met spullen van de Action
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Een adventskalender hoort steeds meer bij Kerstmis. Vele soorten en maten zijn er tegenwoordig te koop. En nog veel meer soorten zijn er zelf te maken. Het maken van de adventskalender boek is een leuk cadeau om te geven, maar ook om zelf te gebruiken. Ik maakte er...

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Sticker Lover boek review

Sticker Lover boek review

Ben jij gek op stickers? Heb je er meer dan je nodig hebt? Of ben je op zoek naar stickers dat perfect past in je bullet journal? Dan heb ik het boek voor jou. Speciaal voor alle sticker lover…. Een stickerboek, sticker lover boek. Stickers benadrukken iets...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest