Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

1 sep, 2021 | DIY, Blog, Knutselen | 0 Reacties

Herfstkrans knutselen met spullen van de Action

Op zoek naar een leuke herfst krans om zelf te maken? Geen zin om er uren mee bezig te zijn en veel geld aan uit te geven. Met spullen, te koop bij de Action maak je een eyecatcher van een krans.

De krans is geschikt voor buiten en daarmee een leuke decoratie voor aan de voordeur.

Stap voor stap neem ik met jou door hoe jij deze herfst krans kan maken. 

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: >20 minuten

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Benodigdheden:

  • Divers blaadjes
  • Decoratie materiaal zoals appels en besjes
  • Lijmpistool en lijmstaven
  • Krans
  • Blanke Lak (optioneel)

Alle spullen komen bij de Action vandaan. (Deze week gekocht.) De krans had ik al jaren liggen, maar komt daar volgens mij ook vandaan.

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Werkbeschrijving:

De blaadjes van de Action zijn van stof gemaakt, maar uiteraard kan je ook in de natuur op zoek gaan naar blaadjes en de decoratie. Maar omdat ik een krans wil die nog jaren meegaat, leek mij dit een betere optie.

Er zijn verschillende afmetingen, kleuren en vormen blaadjes te verkrijgen. Ik nam 5 pakketten mee, 4 waren er meer dan genoeg geweest.

De allergrootste blaadjes had ik niet hoeven te kopen. Doordat ze zo groot zijn heb ik ze vooral op de achtergrond gebruikt.

Sorteer de blaadjes uit.

Zo zie je snel welke kleur en vorm je waar kan plaatsen.

Plaats alleen lijm op een klein gedeelte van het blad. Hoe meer het vrij kan bewegen, des te natuurlijker het er uit ziet, maar maakt het ook makkelijker om er blaadjes tussen te plaatsen.

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Vouw eventueel blaadjes iets dubbel, (lijm de vouw vast), zo duwt het andere blaadjes meer naar voren, wat een speel effect geeft, (zie bovenstaande foto). Pas op met de hete lijm, ik heb mij tijdens het vouwen meerdere keren een vinger verbrand en de nodige blaren op mijn vingers als bewijs.

Begin met een blaadje en lijm er steeds blaadjes achter. Werk vanuit 2 of 3 verschillende plekken naar elkaar toe. Als je even niet meer weet welke je moet plaatsen, ga je verder op een andere plek.

Vul alles op tot de hele krans gevuld is. Kijk er nog eens goed na en plaats nog blaadjes waar het nodig is.

Herfstkrans maken met spullen van de Action
Herfstkrans maken met spullen van de Action

Decoreren

Nu kan het decoreren beginnen. Maak een cluster van de decoratie of plaats het willekeurig. Ik denk dat ik nog wat bij ga halen zodat ik een hele rij vol heb met decoratie en een deel vrij hou.

Geschikt maken voor buiten

Ik moet het nog een blanke laklaag geven om de decoratie te beschermen voor buiten. Hier ga ik een spuitbus voor gebruiken, wat ook bij de Action te krijgen is. (Te vinden bij de verfafdeling, niet hobby.) De decoratie is gemaakt van een geverfde foam, dus moet het wel beschermd worden. Gebruik je het niet buiten, dan is deze stap niet nodig.

En dat is het alweer. Heel veel meer heb je niet nodig.

Wat vind jij ervan? Maak jij graag kransen en herfst decoratie?

Lees ook eens:

Herfstkrans maken met spullen van de Action
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This