Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

24 okt, 2023 | Knutselen, Blog, DIY | 0 Reacties

Herfst waxinelichthouder knutselen met kinderen

Om net als gisteren even voor te borduren op het thema herfst, ook vandaag weer een herfst knutselproject om te maken met kinderen. Dit keer een herfst waxinelichthouder.

En net als gisteren is ook dit knutselproject makkelijk en snel om te maken.

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <15 min + droogtijd

Benodigdheden:

  • Leeg potje
  • Modpodge of witte lijm
  • Blaadjes
  • Kwast
Herfst waxinelichthouder knutselen met kinderen

Werkbeschrijving:

De blaadjes heb ik met mijn dochter gezocht in het park. Tijdens het maken, merkte wij dat niet alle blaadjes even makkelijk te gebruiken zijn. Sommige blaadjes zijn wat harder en dikker en werken niet zo goed. Misschien handig om van tevoren te weten.

De potjes die wij gebruikte zijn lege chocoladepasta en mosterd potjes. Maak het potje goed schoon. Het belangrijkste is dat zoveel mogelijk de etiketten verwijderd worden en het vet vrij is.

Smeer het potje in met een dun laagje Mod podge.

Meer weten over mod podge of hoe je witte lijm kan omtoveren tot mod podge ga dan naar de blog.

Het laagje Mod podge op het glaasje zorgt ervoor dat alles beter blijft plakken, maar ook dat het glas een matte glans krijgt. Zoek de blaadjes uit die je wilt gebruiken. Meer het blad geheel in met Mod podge, plak het op en smeer de bovenkant ook in met mod podge.

Ik probeer mijn dochter al jaren te leren om niet te veel lijm te werken. Dit keer mocht ze er best royaal mee zijn. Iets waar ze mij ook aan helpt herinneren.

Al gaande merkte we dat je best royaal moest zijn met de mod podge om de blaadjes vastgeplakt te krijgen.

Tip:

Haal de steeltjes er zo veel mogelijk vanaf. Die blijven niet plakken en zorgen voor extra weerstand. Tussen het opplakken door zal je zo nu en dan de blaadjes weer aan moeten drukken tegen het glas aan. Het geeft allemaal meer weerstand dan ik had verwacht.

Als het potje versierd is met de blaadjes moet het goed drogen. Met het huidige weer duurt het wel even.

Als alles goed droog is kan je de rand van het potje versieren door er een lint omheen te strikken. Plaats er een waxinelichtje in dat op batterijen gaat en het kan geplaatst worden waar jij maar wilt. Je herfst waxinelichthouder is klaar voor gebruik

Lees ook eens:

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Herfst waxinelichthouder knutselen met kinderen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This