Herfst krans met waterverf knutselen

06/09/2018/
v

Ik hou van de herfst. Nee niet de regen en de gure wind. Maar wel de prachtige natuur die daar bij hoort. Dit keer ga ik dan ook wat met de prachtige gekleurde blaadjes maken. Maar dan anders.

Ik ga een herfst krans maken van zelfgemaakte blaadjes, geschilderd met waterverf. Aangezien de natuur nu nog niet zo mooi kleurt. En ik dit voor de verandering een keer wil doen. Elk jaar maak ik het met echte blaadjes, maar het leek mij zo leuk om het een keer met waterverf te maken. En een leuk dagje bezigheidstherapie met je kind(eren.)

Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is het thema; herfst. Hoe kan het ook anders nu september is begonnen. Bij de herfst denk ik onder anderen aan de prachtig gekleurde blaadjes. Hier moet ik dan ook wat mee doen.

Herfst krans met waterverf knutselen

Moeilijkheidsgraad:  

Tijdsduur: >  120 minuten

Benodigdheden:

  • laserprinter of watervaste pen
  • waterverf
  • wit papier
  • schaar
  • karton
  • lijm

Werkbeschrijving:

De blaadjes

Als je een laserprinter hebt scheelt het heel veel tijd. Dan is het heel simpel uitprinten van de blaadjes. Ik heb nog geen laserprinter. Dus moet ik het net al vele het 1 keer uitprinten en dan met een watervaste stift  gaan overtrekken. (Ik gebruikte de Steadtler fineliner 0,8.) Op kleurplaat.nl vind je de blaadjes die ik voor dit project hebt gebruikt.

Uiteraard kan je de blaadjes zelf tekenen. Ik vond het wel handig om een beetje houvast te hebben. Hoeveel blaadjes ik heb getekend, ik zal het je niet echt meer kunnen vertellen. Ik ben de tel kwijt. Ik denk dat ik richting de 60 blaadjes hebt getekend.

Herfst krans met waterverf knutselen

Waterverf

Nu ga je met waterverf aan de slag. Ik liet de verf kleuren z’n gang gaan. (Zie bovenstaande foto.) De kleuren liepen op een natuurlijke manier in elkaar over. Het papier maakte ik nat en daarna ging ik met een zo groot mogelijke kwast en de verschillende kleuren op het papier. Kijk niet naar de vorm en kleur vooral niet binnen de lijntjes. Ideaal karweitje voor kinderen. Lekker kliederen met verf. Niet te veel bij nadenken. Dat geeft het mooiste effect.

Als alles goed droog is kan het uitknippen beginnen. Een mega klus. eentje die je met meerdere personen wilt doen. Hier gaat ook echt het meeste werk in zitten. En persoonlijk mijn minst favoriete bezigheid.

Maar na het uitknippen zag ik al meteen waarom ik het op deze manier wilde doen. Het zag er perfect uit. Precies zoals ik in mijn hoofd hebt.

I love it when a plan comes together.

Herfst krans met waterverf knutselen

De krans

Maak een zo groot mogelijke cirkel uit een A4 stuk karton. Groter mag ook, maar dan krijg je dat je meer blaadjes nodig hebt.

In het midden hebben we nog een cirkel geknipt. Waardoor er een opening ontstaat. En de krans echt een krans vorm krijgt. Ach je snapt me vast wel.

Het opplakken van de blaadjes kan beginnen. Denk ook hier er niet te veel bij na. Let er wel op dat de kleuren een beetje verdeeld zitten.

Nadat de blaadjes er op waren geplakt vond ik het nogal kaal.

Herfst krans met waterverf knutselen
Herfst krans met waterverf knutselen

Ik besloot om een banier te maken. Lange strook karton. Ongeveer 8 cm breed. (Zie bovenstaande foto.)

De uiteinden vouw je om en lijm je een stukje vast. Hier kan je dan een tekst naar keuzen op plakken of schrijven.

Nog een beetje aankleden.

De herfst krans van waterverf is af. De krans kan je nu in huis ophangen.

Tip:

Heb jij geen waterverf dan kan je het uiteraard inkleuren met wat jij wilt. Ik wilde het graag met waterverf doen omdat ik het een mooi effect vind geven.

Geen zin in al het werk, met echte blaadjes kan je dit ook maken.

Ik weet niet of ik de krans mooier vind met of zonder de tekst, wat vind jij? Wat vind jij van de herfst krans van waterverf? 

Lees ook eens: 

Herfst krans met waterverf knutselen
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Een adventskalender hoort steeds meer bij Kerstmis. Vele soorten en maten zijn er tegenwoordig te koop. En nog veel meer soorten zijn er zelf te maken. Het maken van de adventskalender boek is een leuk cadeau om te geven, maar ook om zelf te gebruiken. Ik maakte er...

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Sticker Lover boek review

Sticker Lover boek review

Ben jij gek op stickers? Heb je er meer dan je nodig hebt? Of ben je op zoek naar stickers dat perfect past in je bullet journal? Dan heb ik het boek voor jou. Speciaal voor alle sticker lover…. Een stickerboek, sticker lover boek. Stickers benadrukken iets...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest