Heerlijke ijskoffie recepten

26/05/2017/
v
Shares

Met het mooie weer heb je niet altijd zin en warme koffie, Maar de cafeïne heb ik vaak toch wel nodig om de dag te kunnen starten. IJskoffie is dan ook een perfecte oplossing.  En mits goed gemaakt nog lekker ook. 5 heerlijke recepten voor jou op een rij die je zo gemaakt hebt.

heerlijke ijskoffie recepten

Een aantal ijskoffie recepten wist ik wel maar ik wilde nog opzoek gaan naar een aantal nieuwe. Wat is toch de beste ijskoffie?

Vandaag deel ik dan ook maar wat graag een aantal heerlijke ijskoffie recepten met jou. Een aantal basisrecepten. Van hieruit kan je zelf gaan experimenteren met variaties op de basis.

Ook zocht ik maar eens uit wat nu het verschil is tussen een Frappuccino en een ijskoffie.

Wist jij dat? IJskoffie is koffie gemengd met ijsblokjes.  Een Frappuccino is een ijskoffie maar hierin zit slagroom en andere toppings op.”

“Wist je dat: Fappuccino een merknaam is van de koffie keten Starbucks. Nu gebruikt iedereen die naam.”

IJskoffie proteïne shake

Speciaal voor de mensen onder ons heb ik een recept met weinig calorieën en veel proteïne. Deze variant zal vooral sporters aanspreken.

 • 2 kopjes ijs
 • 1 kopje afgekoelde zelfgemaakte koffie
 • 1 bevroren banaan
 • 3/4 kop ongezoete amandelmelk
 • 1 schepje vanille proteïne poeder

Laat de koffie afkoelen. Stop alles in de blender en mix het geheel. Serveer het in een groot glas.

De simpele ijskoffie

De basis van elke ijskoffie. Vanaf hier kan je zelf smaken en topping toevoegen, creëer je eigen ijskoffie style.

 • Sterke koffie
 • Suiker
 • (Amandel) melk
 • Handje ijsblokjes

Meng de koffie met de suiker. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg dan de melk en ijsblokjes eraan toe. Serveer de ijskoffie in een grote glas, mok of beker.

Ice Macciato recept

Dit recept vond ik bij flyingfoodie. Ik ben gek op sterke koffie. Maar niet altijd heb ik daar zin in. Vooral later in de ochtend ben ik niet meer zo van de koffie. Een latte macchiato vind ik dan een goed alternatief. En dat er dan ook een heerlijke ijskoffie variant ervan is maakt mij erg blij.

Slagroomijs met koffie

 • Zet ook nu weer een sterke koffie.
 • Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
 • Schep in een hoog glas een bolletje slagroomijs.
 • Schenk de koffie over het bolletje slagroomijs.
 • Strooi er nog een beetje cacaopoeder overheen…… Genieten maar…

Basisrecept Frappuchino

 • Sterke koffie
 • Suiker na smaak.
 • Goeie hand vol ijsblokjes.
 • Slagroom
 • Saus naar keuze als topping. (Karamel, chocolade, hazelnoot of vanille – saus.)

Meng de suiker en de koffie. Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur. Stop het in de blender samen met de ijsklontjes. Giet het geheel in een groot glas. Plaats daarop een toef slagroom. Een beetje saus naar keuzen en je frappuccino is klaar.

Tip:

Hou jij van een sterke koffie en vind je de waterige smaak van de ijskoffie niet zo lekker. Plaats dan koffie in ijsblokjes en bevries de koffie. Dan heb je toch de kou van het ijs. Maar de smaak van de koffie en niet het water.

Dit waren een paar heerlijke ijskoffie recepten. Vanaf hier kan je allerlei heerlijke recepten maken. De basis voor een heerlijke ijskoffie heb ik je nu meegegeven.

Wat vind je van de recepten? Drink jij wel vaker ijskoffie? Of misschien heb jij een lekker recept voor mij?

Lees ook eens:

heerlijke ijskoffie recepten
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Traktatie Belgische wafels in chocolade disco dip

Traktatie Belgische wafels in chocolade disco dip

Het is tijd voor weer een nieuwe crea cross uitdaging van Ilse (Kreanimo). Deze week is het thema; traktatie. Ik ben geen mega voor of tegenstander voor snoep.  Voor mij is het bij het maken van een traktatie vooral belangrijk dat het simpel is. Omdat er bij mijn...

Soto soep. Indonesische kippensoep

Soto soep. Indonesische kippensoep

Soto Ajam soep is een wat al een feestje is zodra het op tafel verschijnt. Een soep dat moeilijk lijkt, maar dat absoluut niet is. En na vandaag kan jij het ook maken. Soto soep is een gerecht dat zowel door Indonesiërs als door Surinamers graag wordt gegeten. De...

Sajoer lodeh. Indonesische groentesoep

Sajoer lodeh. Indonesische groentesoep

De Hollandse groentesoep kennen de meesten wel. Maar ken jij Sajoer lodeh al? De Indonesische groentesoep. Maar wist je dat deze helemaal niet moeilijk is om te maken. Sterker nog het is heel simpel. Laat de hoeveelheid ingrediënten je niet tegenhouden om deze...

Super simpel last minute traktatie

Super simpel last minute traktatie

Super simpel last minute traktatie, voor als je even geen inspiratie hebt of net als ik het vergeten bent, dat er getrakteerd moet worden. 'S avonds een oeps momentje hebt.... De laatste weekend van de zomervakantie was mijn jongste zoon jarig. Het was dan ook heel...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Deel dit met je vrienden