Hartjes van waskrijt knutselen

Waskrijtjes omtoveren tot hartjes waskrijtjes. Het is een leuk experiment om met je kinderen samen te doen. Nog leuker om cadeau te geven. Hartjes van waskrijt knutselen is makkelijk en je hebt er weinig voor nodig.

Het is tijd voor een nieuwe crea-cross uitdaging. Elke week ga in mee doen met de uitdagingen van Kreanimo. Deze week is het thema kleur.

Kleur is een niet al te moeilijk thema om iets bij te verzinnen. Verschillende leuke dingen spookte door mijn hoofd. Maar deze….. deze wilde ik al een tijd uitproberen. Experimenteren. Ik had echt geen idee of het ook zou werken. Hartjes van waskrijtjes……

Hartjes van waskrijt knutselen

De waskrijtjes had ik ooit voor een paar cent in de uitverkoop op de kop getikt. Voor deze DIY. Maar een mal dat ontbrak nog. Totdat ik een paar maanden geleden tegen een hartjes mal aan liep in de uitverkoop. Een bepaalde vorm had ik nooit in mijn hoofd voor dit experiment. Maar bij het zien van de mal wist ik, dit wordt hem. Bingo!!!

De hartjes mal is eigenlijk om chocolade/ bonbons mee te maken. Maar de waskrijtjes van hartjes zou hier vast mee lukken. Zonder te weten hoe en wat ging ik aan de slag met wat mij logisch leek. Echt experimenteren. Spannend!!! Gaat het lukken?

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <20 minuten + afkoeltijd

Benodigdheden:

Juiste mal kiezen

Ik heb voor hartjes gekozen maar elke mal van siliconen zal hier geschikt voor zijn. Hou er wel rekening mee… Hoe groter de mal. Des te meer krijtjes erin verwerkt moeten worden. En in deze kleine hartjes gingen al aardig wat waskrijtjes.

Een mal dat te veel dunne stukken er in heeft zitten zal snel afbreken en maakt het ook minder geschikt. 

Werkbeschrijving:

Haal de wikkels van de waskrijtjes af. Dit is tevens het meeste werk. 

Gebruik zoveel mogelijk verschillende kleuren. Liefst contrasterende kleuren. Het mooiste is als je kleuren bij elkaar plaats die echt heel erg anders zijn. Zodat je duidelijk ziet dat er meerdere kleuren bij elkaar zit.

Zet de oven aan op 150 graden.

Snij, knip, breek de waskrijtjes in kleine stukjes. De stukjes hoeven niet gelijk te zijn.

Plaats de stukjes waskrijt in de vormen. Mag best iets boven de vorm uitkomen. Er blijft maar weinig van over.

Oven

Als je klaar bent en je mallen zijn vol dan plaats je het in de oven.

Binnen een paar minuten zal het smelten. Zodra het gesmolten is zet je de oven uit. Haal voorzichtig het uit de oven en laat het opdrogen.

Ik had duidelijk nog meer waskrijt in de mallen kunnen stoppen. Wat niet ging omdat er niks meer bij kon. Doordat de mal na het opdrogen maar half gevuld was ben ik er nog een laag met krijt gaan breken. En kon ik het hele proces nog een keer herhalen.

Nu waren de mallen gevuld na het drogen. Het verwijderen van de waskrijt hartjes uit de mal kan beginnen.

Voorzichtig haalde ik ze er een voor een eruit. Met een mooi resultaat al zeg ik het zelf. De experiment is gelukt, als een kind zo blij…

Hartjes van waskrijt knutselen

Tip:

De hartjes van waskrijt zijn leuk om cadeau te geven. Als je uitdeelt in de klas omdat je kind jarig is bijvoorbeeld. Stop een paar hartjes in een plastic zakje, strik erom en een leuke tag en je hebt een perfecte traktatie. (Zie bovenstaande foto.) Omdat je dit kan aanpassen aan de thema van de verjaardag kan je hier ook een bijpassende mal zoeken.

Heb jij het wel eens geprobeerd te maken? Zijn de hartjes van waskrijt iets om uit te gaan proberen? En wat vind je ervan om dit als traktatie uit te delen?

Lees ook eens:

Hartjes van waskrijt knutselen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This