Hartjes ketting knutselen met papier

Over een week is het weer zo ver, Valentijn. Weet je al wat je cadeau gaat geven?

Misschien roept je kind dat het iets leuks wilt maken voor zijn of haar BFF. Of weet het even niet meer weet wat het voor oma of mama kan maken. 

Hartjes ketting knutselen van papier voor Valentijnsdag of Moederdag

Maak de hartjes ketting met papier, het mooiste is je hebt waarschijnlijk alles al in huis. De ketting kost je vrijwel niks. En ziet er toch nog superleuk uit.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: <20 minuten

Benodigdheden:

  •  Papier met print
  • Schaar
  • Lijm
  • Niettang
  • Lint of touw
  • Rietjes of kralen

Werkbeschrijving:

Knipt twee gelijke hartjes uit op karton Ik gebruik regelmatig een kartonnen doos van verpakkingsmateriaal, zoals van cruslie.

Knip nu dezelfde hartjes uit op papier met een print. Dit kan een restje papier zijn of een mooie foto uit een tijdschrift.

Als de hartjes hebt uitgeknipt dan je beginnen met de ketting in elkaar te zetten.

Plaatst de twee kartonnen hartjes op elkaar.

Hartjes ketting knutselen van papier voor Valentijnsdag of Moederdag

Niet de hartjes op elkaar vast zoals hierboven. Maar wacht nog even met de middelste.

Als je een stuk touw of lint afknipt kan je er nu kralen of in stukken geknipte rietjes gaan rijgen. Persoonlijk koos ik voor rietjes. Ik heb een grote collectiekralen dus daar heb ik geen gebrek aan. Maar ik wilde jou laten zien dat je geen duren spullen nodig hebt om iets leuks te knutselen. Alles bestaat uit restjes materiaal voor deze hartjes ketting.

Haal nu het touw of lint door de aan elkaar gemaakte hartjes. Dit kan je op twee manieren Of je laat het touw aan de bovenkant of onderkant samen komen. Ik heb het op verschillende manieren gemaakt zodat je ziet wat ik bedoel. Zo zie je ook hoe de mogelijkheden eruit komen te zien.

Als alles op zijn plaats zit kan je het middelste nietje erin doen.  Als het goed is kan je nu aan de ketting trekken en blijft het touw op zijn plek. Zo niet dan heb je iets niet goed gedaan. Het touw moet blijven hangen.

Als laatste plak je het papier met een printje op het hart.  En je hartjes ketting is klaar om cadeau te geven.

Hartjes ketting knutselen van papier voor Valentijnsdag of Moederdag

Tip:

Het papier met een printje kan je ook vervangen voor een echte foto.

Geen print papier en geen foto. Je kan ook een plaatje uit een tijdschrift knippen.

Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Is het iets wat jij met je kind (eren) gaat maken? Ik ben benieuwd naar jouw creatie. Of moet ik zeggen dat van je kind (eren).

Lees ook eens: 

Hartjes ketting knutselen van papier voor Moederdag of Valentijnsdag
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je mooie collages?

Hoe maak je mooie collages?

Zie jij mooie collages en lukt het jou maar niet om mooie te maken. Of weet je niet hoe je moet beginnen. Met de stappenplan en tips kan ook jij mooi collages maken. Collages maken is een leuke manier om (restjes) papier, washi tape, stickers, afbeeldingen en wat je...

Houten klompen upcyclen met spullen van de Action

Houten klompen upcyclen met spullen van de Action

Heb je houten klompen of wil je het graag eens pimpen? Twee verschillende technieken pas ik toe. Makkelijk te maken met stap voor stap uitleg. Met alleen maar spullen die te koop zijn bij de Action. Woord vooraf: Als je denkt wat zijn de foto’s fel van kleur. Buiten...

Bloesemboom tekenen met Crêpepapier

Bloesemboom tekenen met Crêpepapier

Tekenen met vooral peuters en kleuters kan een uitdaging zijn.  Maar de bloesemboom tekenen met crêpepapier is makkelijk, leuk en snel. Perfect om te tekenen/ knutselen met de kleinste creabea’s onder ons. Het maken van de bloesemboom inspireerde mij door...

Kinderboerderij speurtocht

Kinderboerderij speurtocht

Spelen op een (kinder-)boerderij kan nog leuker zijn. Met de gratis boerderij speurtocht ga je op zoek naar dingen die je vindt op een (kinder-)boerderij. Om de beleving nog leuker te maken heb ik een speurtocht gemaakt die je gratis uit kan printen. Op de speurtocht...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares