Hartjes ketting knutselen met papier

07/02/2017/
v

Over een week is het weer zo ver, Valentijn. Weet je al wat je cadeau gaat geven?

Misschien roept je kind dat het iets leuks wilt maken voor zijn of haar BFF. Of weet het even niet meer weet wat het voor oma of mama kan maken. 

Hartjes ketting knutselen met papier, het mooiste is je hebt waarschijnlijk alles al in huis. De hartjes ketting kost je vrijwel niks. En ziet er toch nog superleuk uit.

Hartjes ketting knutselen van papier voor Valentijnsdag of Moederdag

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: <20 minuten

Benodigdheden:

  •  Papier met print
  • Schaar
  • Lijm
  • Niettang
  • Lint of touw
  • Rietjes of kralen

Werkbeschrijving:

Knipt twee gelijke hartjes uit op karton Ik gebruik regelmatig een kartonnen doos van verpakkingsmateriaal, zoals van cruslie.

Knip nu dezelfde hartjes uit op papier met een print. Dit kan een restje papier zijn of een mooie foto uit een tijdschrift.

Als de hartjes hebt uitgeknipt dan je beginnen met de ketting in elkaar te zetten.

Plaatst de twee kartonnen hartjes op elkaar.

Hartjes ketting knutselen van papier voor Valentijnsdag of Moederdag

Niet de hartjes op elkaar vast zoals hierboven. Maar wacht nog even met de middelste.

Als je een stuk touw of lint afknipt kan je er nu kralen of in stukken geknipte rietjes gaan rijgen. Persoonlijk koos ik voor rietjes. Ik heb een grote collectiekralen dus daar heb ik geen gebrek aan. Maar ik wilde jou laten zien dat je geen duren spullen nodig hebt om iets leuks te knutselen. Alles bestaat uit restjes materiaal voor deze hartjes ketting.

Haal nu het touw of lint door de aan elkaar gemaakte hartjes. Dit kan je op twee manieren Of je laat het touw aan de bovenkant of onderkant samen komen. Ik heb het op verschillende manieren gemaakt zodat je ziet wat ik bedoel. Zo zie je ook hoe de mogelijkheden eruit komen te zien.

Als alles op zijn plaats zit kan je het middelste nietje erin doen.  Als het goed is kan je nu aan de ketting trekken en blijft het touw op zijn plek. Zo niet dan heb je iets niet goed gedaan. Het touw moet blijven hangen.

Als laatste plak je het papier met een printje op het hart.  En je hartjes ketting is klaar om cadeau te geven.

Hartjes ketting knutselen van papier voor Valentijnsdag of Moederdag

Tip:

Het papier met een printje kan je ook vervangen voor een echte foto.

Geen print papier en geen foto. Je kan ook een plaatje uit een tijdschrift knippen.

Ik ben benieuwd wat jij van de hartjes ketting vindt. Is het iets wat jij met je kind (eren) gaat maken? Ik ben benieuwd naar jouw creatie. Of moet ik zeggen dat van je kind (eren).

Lees ook eens: 

Hartjes ketting knutselen van papier voor Moederdag of Valentijnsdag
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Op zoek naar een simpel te maken traktatie, die er leuk uit ziet? Dan is dit wellicht de traktatie voor jou. Vlak na mijn operatie zijn mijn oudste en jongste, 2 dagen na elkaar jarig. Voor de jongste was ik op zoek naar een simpel te maken traktatie die mij niet al...

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Op zoek naar een leuke manier om de natuur te ontdekken op een leuke en leerzame manier. Alleen of, samen met je kinderen? Een natuur journal is daarbij een geschikte manier. Schrijf je avonturen op, plak er foto’s bij, teken en leer meer over van alles en nog wat in...

Het grote Creachick doeboek review

Het grote Creachick doeboek review

Creachick heeft haar eerste doeboek uitgebracht. Dat moet getest worden.  In de review vertel ik je wat je kan verwachten van het doeboek. De voor en nadelen, zodat jij weet wat je kan verwachten. Is de Creachick doeboek de moeite waard? Je leest er alles over,...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest