Hartjes gewikkeld in touw knutselen met kinderen

16/01/2018/
v
Shares

Hartjes gewikkeld in touw.  Een perfecte knutsel voor peuters en kleuters. Met een klein beetje hulp zal het je verbazen wat voor leuks je met een stukje karton en touw kan maken.

Voor de kerst had ik vorig jaar al eens sterren gemaakt en gewikkeld in touw. En dat kan natuurlijk ook prima met een hart als basis. De inspiratiebronnen. Zo bedacht ik hartjes gewikkeld in touw. Als je het hart tekent en knipt uit een stevig stuk karton kunnen de kleintjes de rest wel. Het is zo simpel dat het nauwelijks uitleg nodig heeft.

Hartjes gewikkeld in touw knutselen met kinderen

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: < 15 minuten

Benodigdheden:

  • Stevig karton
  • Touw
  • Kralen, knopen of andere versiersels (optioneel)
  • Schaar

Werkbeschrijving:

Teken een hart op stevig karton. (Zie onderstaande foto.)

Knip het hart uit.

Wil je het hart maken dat alleen een omlijsting is. Dan moet je het hart niet te klein maken en het midden eruit knippen.

Hartjes gewikkeld in touw knutselen met kinderen

Ga nu met het touw naar keuzen om het hart heen. Kinderen vanaf een jonge leeftijd kunnen dit al. Verwacht niet dat het mooi vol en strak omheen gedraaid wordt. Persoonlijk vind ik dit wel zijn charmes hebben. Je kan eventueel een beetje lijm op het hart plakken zodat het touw beter op zijn plek blijft zitten.

Leg een knoop in het touw.

Ben je klaar met het touw en dus het hart dan kan je er nog voor kiezen om er kralen aan vast te maken. Ik heb dit niet gedaan. Het grote open hart heb ik wel versiert met wat knopen.

Maak een aantal harten als je er een slinger of mobiel van wilt maken.

 Tip:

Omdat het dichte hart zich niet zo makkelijk leent om te omwikkelen heb ik er op een aantal plekken kleine stukjes uitgeknipt. Doordat het touw hier makkelijker in bleef zitten kon je het makkelijker omwikkelen.

Heb je geen stevig karton. Geen nood. Ik had ook geen stevig karton op voorraad. Een leeg pak Cruesli voldoet prima. Omdat het minder stevig is kan je twee lagen op elkaar vastlijmen.

Knutselen met kinderen. Het is niet moeilijk en het hoeft je ook niet veel te kosten. Dat bewijst deze hartjes gewikkeld in touw wel.  Maak jij wat leuks met je kind voor Valentijn?

Lees ook eens: 

Hartjes gewikkeld in touw knutselen met kinderen
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Het grote Creachick doeboek review

Het grote Creachick doeboek review

Creachick heeft haar eerste doeboek uitgebracht. Dat moet getest worden.  In de review vertel ik je wat je kan verwachten van het doeboek. De voor en nadelen, zodat jij weet wat je kan verwachten. Is de Creachick doeboek de moeite waard? Je leest er alles over,...

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattegronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te worden?...

Konijn knutselen met pompoms

Konijn knutselen met pompoms

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan knutselen van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wilt. Met dierendag of...

Uil knutselen met wc-rollen

Uil knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan knutselen met wc-rollen. De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Deel dit met je vrienden