Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

Hartjes gewikkeld in touw knutselen met kinderen

Hartjes gewikkeld in touw.  Een perfecte knutsel voor peuters en kleuters. Met een klein beetje hulp zal het je verbazen wat voor leuks je met een stukje karton en touw kan maken.

Voor de kerst had ik vorig jaar al eens sterren gemaakt en gewikkeld in touw. En dat kan natuurlijk ook prima met een hart als basis. De inspiratiebronnen. Zo bedacht ik hartjes gewikkeld in touw. Als je het hart tekent en knipt uit een stevig stuk karton kunnen de kleintjes de rest wel. Het is zo simpel dat het nauwelijks uitleg nodig heeft.

Hartjes gewikkeld in touw knutselen met kinderen

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: < 15 minuten

Benodigdheden:

  • Stevig karton
  • Touw
  • Kralen, knopen of andere versiersels (optioneel)
  • Schaar

Werkbeschrijving:

Teken een hart op stevig karton. (Zie onderstaande foto.)

Knip het hart uit.

Wil je het hart maken dat alleen een omlijsting is. Dan moet je het hart niet te klein maken en het midden eruit knippen.

Hartjes gewikkeld in touw knutselen met kinderen

Ga nu met het touw naar keuzen om het hart heen. Kinderen vanaf een jonge leeftijd kunnen dit al. Verwacht niet dat het mooi vol en strak omheen gedraaid wordt. Persoonlijk vind ik dit wel zijn charmes hebben. Je kan eventueel een beetje lijm op het hart plakken zodat het touw beter op zijn plek blijft zitten.

Leg een knoop in het touw.

Ben je klaar met het touw en dus het hart dan kan je er nog voor kiezen om er kralen aan vast te maken. Ik heb dit niet gedaan. Het grote open hart heb ik wel versiert met wat knopen.

Maak een aantal harten als je er een slinger of mobiel van wilt maken.

 Tip:

Omdat het dichte hart zich niet zo makkelijk leent om te omwikkelen heb ik er op een aantal plekken kleine stukjes uitgeknipt. Doordat het touw hier makkelijker in bleef zitten kon je het makkelijker omwikkelen.

Heb je geen stevig karton. Geen nood. Ik had ook geen stevig karton op voorraad. Een leeg pak Cruesli voldoet prima. Omdat het minder stevig is kan je twee lagen op elkaar vastlijmen.

Knutselen met kinderen. Het is niet moeilijk en het hoeft je ook niet veel te kosten. Dat bewijst deze hartjes gewikkeld in touw wel.  Maak jij wat leuks met je kind voor Valentijn?

Lees ook eens: 

Hartjes gewikkeld in touw knutselen met kinderen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This