Halloween krans met crêpepapier knutselen

16/10/2019/
v

Wil je een Halloween krans maken? Niet uren er mee bezig zijn. Moeilijk doen en veel geld uit geven. Dan heb ik de Halloween krans voor jou. Met een beetje hulp kan een kleuter het al maken

Het is weer donderdag. Dat betekend creacross tijd. De creatieve uitdaging. Met deze keer de uitdaging Halloween.

Ik maakte 2 simpel en goedkopen Halloween kransen. Wat andere deelnemers hebben gemaakt, kan je onderin de blog lezen. Of voeg jouw link toe in de linkparty.

De Halloween kransen zijn bijna hetzelfde. Met één basis krans, twee verschillende kransen.

De basis van de krans is gemaakt met crêpepapier. Ik heb ervoor gekozen om het met oranje te maken. Maar dit kan je makkelijk aanpassen.

2x Halloween krans met crepe papier met gratis sjablonen

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: >30 minuten

Benodigdheden:

  • Crêpepapier
  • Lijm
  • Schaar
  • Zwart stevig papier 

Werkbeschrijving:

De basis van de krans

Knip een reep van het crêpepapier. Wikkel de strook om de krans heen. Herhaal dit meerdere keren tot de krans helemaal bedekt is. 

Knip nog een strook van het crêpepapier. Knip nu de strook ik vierkanten. Hoeft niet op de cm te kloppen.

Pak een vierkant en vouw de buitenkant naar elkaar toe. Het midden plak je met lijm vast op de krans. Zo maak je op een hele makkelijke manier, iets wat op bloemen lijkt. Het geeft de krans ook meer textuur. Ga hier meer door tot jij het goed vindt. Dit kan de helft van de krans zijn. Maar je kan ook de hele krans doen. 

2x Halloween krans met crepe papier met gratis sjablonen
2x Halloween krans met crepe papier met gratis sjablonen

De vleermuizen

Teken en knip de vleermuizen uit.  Verschillende grote, 1 of meerdere vleermuizen, aan jou de keus. Zet de vleermuizen vast met kopspelden. De kopspelden zijn de ogen. Heb je geen kopspelden, lijm is oog prima. 

2x Halloween krans met crepe papier met gratis sjablonen

BOE

De tekst BOE heb ik onder elkaar geschreven. Maar door de krans van positie te veranderen kan je het ook horizontaal schrijven. In de letter B en O heb ik ogen gemaakt. En in de letter E een mond met puntige tanden. 

Om de letters en de krans nog meer in Halloween sfeer te maken, heb ik met wit garen, een spinnenweb gemaakt. Wikkel het draad willekeurig om de tekst en krans heen, denk er vooral niet te veel bij na.

De Halloween krans is af. Je kan de ideeën van beide kransen samenvoegen of net als ik voor 1 van de twee gaan. 

2x Halloween krans met crepe papier met gratis sjablonen

Speciaal voor jou heb ik vleermuizen en de BOE tekst gemaakt die je kan uitprinten. Gebruik ze als sjabloon of verwerk ze in de krans. Let wel, om het in de krans te verwerken heb je stevig papier nodig. Je kan ook de vleermuizen knippen uit zwart foam of vilt.  Klik op de onderstaande link voor de pdf vleermuizen bestand

Je ziet dat je met vrij weinig middelen een leuke krans kan maken. 

Wil je de krans buiten hangen? Dan kan je het crêpepapier vervangen voor tule. Niet veel duurder en op een rol te koop. En werkt vrijwel hetzelfde als crêpepapier.

Welke krans vind jij het leukst?

Lees ook eens:

Crea cross

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natascha van mama duizendpoot (de andere Co-host).  Natascha maakte deze week theelicht gezichtjes. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Neem dan snel een kijkje.

Webkonijn

Vandaag hebben we een extra co host…

Webkonijn maakte een knuffel monster.

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een Instagram foto, een Facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken

You are invited to the Inlinkz link party!

2x Halloween krans met crepe papier met gratis sjablonen
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Een adventskalender hoort steeds meer bij Kerstmis. Vele soorten en maten zijn er tegenwoordig te koop. En nog veel meer soorten zijn er zelf te maken. Het maken van de adventskalender boek is een leuk cadeau om te geven, maar ook om zelf te gebruiken. Ik maakte er...

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Op zoek naar een simpel te maken traktatie, die er leuk uit ziet? Dan is dit wellicht de traktatie voor jou. Vlak na mijn operatie zijn mijn oudste en jongste, 2 dagen na elkaar jarig. Voor de jongste was ik op zoek naar een simpel te maken traktatie die mij niet al...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest