Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

20 okt, 2018 | Halloween, Blog, Feestje, Freebies | 0 Reacties

Halloween films, die je gezien moet hebben met gratis checklist

Gek op enge films en Halloween? dan ben jij aan het juiste adres.

Nog een paar weken en het is weer Halloween. Een goede Halloween film is altijd leuk. Ik zetten een aantal Halloween films voor je op een rijtje. Deels voor kinderen geschikt!

Voordat ik de Halloween films voor volwassen opsom, heb ik de films voor het hele gezin eerst op een rijtje gezet. 

Halloween films voor het hele gezin:

Ik heb het over films voor het hele gezin. Geschikt vanaf 6+ (in de meeste gevallen)  volgens de kijkwijzer. Is dit anders dan geef ik dat aan.

Dit zijn merendeel films voor kinderen gemaakt. Jij kan als ouder en verzorger het beste inschatten of jouw kind het aan kan.

Coraline

Coraline Jones verveelt zich stierlijk tot ze op een geheime deur stuit. Aan de andere kant een alternatieve, betere versie van haar eigen leven ontdekt. In dit ogenschijnlijk volmaakte wereldje is lang niet alles wat het lijkt.

The Haunted Mansion (12 +)

Makelaar Jim Evers (Eddie Murphy) strandt met zijn gezin in het griezelige verwaarloosde landhuis Gracey Manor. Waar ze gezelschap krijgen van 999 onheilspellend grijnzende spoken! Met behulp van de bovennatuurlijk begaafde helderziende Madame Leota probeert het gezin te overleven in een huis vol geesten en vreemde gebeurtenissen.

Hotel Transylvania deel 1, 2  & 3

Welkom in Hotel Transsylvanië, het vijf-sterren complex van Dracula. Waar monsters en hun families zich kunnen uitleven.

Halloween films die je gezien moet hebben met gratis checklist

Casper

Het eenzame spookje Casper is alleen op zoek is naar een vriendje om mee te spelen. Tot zijn grote verdriet jaagt hij de mensen keer op keer de stuipen op het lijf. Totdat ‘Kat’ in Casper’s spookhuis komt wonen. Haar vader Dr. James Harvey is een ervaren ‘geesten therapeut’. Hij is ingehuurd door de nieuwe eigenaars van het huis. De nieuwe eigenaar willen Casper en z’n drie ooms weg jagen. Maar Casper’s ooms, Stinky, Stretch en Fatso hebben hun eigen methoden om ongewenste gasten van zich af te schudden.

Ghostbusters 1 en 2 en 3

Drie wetenschappers verliezen hun baan bij de universiteit van New York, waar ze het occulte bestudeerden. Ze besluiten om zich voortaan te verhuren als Ghostbusters. Zich bezig te gaan houden met het vangen van allerlei soorten spoken en geesten.

Om je de komende dagen een leuk liedje mee te geven…. Klik op de onderstaande ↓ YouTube clip. 

It’s the Great Pumpkin, Charlie Brown

Wie kent het lieve hondje Snoopy niet.

Harry Potter serie

Harry Potter is een doodgewone jongen. Sinds de dood van zijn ouders woont Harry bij zijn barbaarse oom en tante. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief en veranderen Harry’s hele leven. Harry belandt op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Harry komt erachter dat zijn ouders tovenaars waren en dat hij wereldberoemd is. Toen hij een baby was, heeft hij een moordaanslag overleefd van de meest gevreesde magiër Voldemort. Als Voldemort nog blijkt te leven, moet Harry het steeds opnieuw tegen hem opnemen.

Edward Scissorhands

Er was eens lang geleden een uitvinder met als grootste schepping: Edward. Door de plotselinge dood van de uitvinder was hij nog niet af. Hij heeft scherpe scharen in plaats van handen. Edward woonde helemaal alleen in de duisternis. Totdat op een dag een vriendelijke huis-aan-huis verkoopster hem meenam om bij haar en haar gezin te komen wonen. En zo begint het fantastische avontuur van Edward in de pasteltinten van De Buitenwijken

Hocus Pocus

Drie heksen, die uit de 17e eeuw komen voor een nachtje dolle pret en komische chaos terug . Nadat ze bij toeval terug getoverd zijn door nietsvermoedende deugnieten. Het sluwe trio willen via een toverspreuk weer jong worden. Maar ze moeten het opnemen tegen drie kinderen die vastbesloten zijn hun sluwe plannetje te dwarsbomen.

Corpse Bride

Victor neemt per ongeluk de mysterieuze Corpse Bride tot zijn vrouw en wordt hij afgevoerd naar de onderwereld. Zijn echte bruid, Victoria, blijft troosteloos achter in het land van de levenden. In het Land van de Doden is het heel wat kleurrijker dan hij voor mogelijk had gehouden. Victor ontdekt dat niets in deze wereld, of de volgende, hem van zijn enige, echte liefde kan weghouden.

The Nightmare Before Christmas

Kan Kerstmis worden gered? Jack Skellington, de Pompoenkoning van Halloween Town, is uitgekeken op altijd weer dezelfde sleur van schrikken en gillen. Hij verlangt ernaar om de vreugde van Kerstmis te verspreiden. Maar zijn vrolijke missie brengt de Kerstman in gevaar en is een nachtmerrie voor alle brave jongetjes en meisjes!

Frankenweenie

Van Disney en creatief genie Tim Burton komt nu het hilarische en eigenzinnige Frankenweenie. Nadat de jonge Victor zijn geliefde hond Sparky heeft verloren, wekt hij zijn beste vriend weer tot leven… Met slechts een paar kleine aanpassingen. Hij probeert zijn zelf-gefabriceerde schepsel te verbergen. Maar als Sparky ontsnapt, ontdekt de hele stad hoe monsterlijk en “honds” kan zijn.

De Griezelbus

De elfjarige Onnoval wordt gepest op school. Hij is niet zoals andere kinderen, omdat hij griezelverhalen en romantische gedichten schrijft. Als Onnoval woedend is besluit hij een verhaal te schrijven getiteld: De Griezelbus. In het verhaal kan hij wraak nemen op Gino. De duivelse Ferluci, overtuigt Onnoval om hem het verhaal te geven. Zo wordt zijn verzonnen griezel schoolreisje werkelijkheid en alle kinderen uit de klas komen echt in gevaar.

ParaNorman

Norman is een paranormale tiener, die met de doden kan praten. Wanneer het stadje waarin hij woont wordt aangevallen door zombies, is hij de enige die iets kan doen. Om de bewoners te redden moet hij niet alleen zombies zien te verslaan, maar ook geesten, heksen en gekke volwassenen!

Halloween films die je gezien moet hebben met gratis checklist

Monster House

In de straat waar de twaalfjarige D.J. Walters en zijn beste vriend Chowder wonen staat een groot en eng huis. 

Ze komen erachter dat het huis echt leeft en boosaardig is! Ze besluiten om het mysterie van het huis op te lossen. Dit zou weleens het spannendste avontuur van hun leven kunnen worden..

Halloween films voor tieners:

Enjoy the movies…als je durft…

Beetlejuice

Deze film komt uit mijn jeugd (jaren 80) en daarmee een echte cultfilm. Ook al staat erbij dat deze film geschikt is voor de hele familie heb ik het daar niet geplaatst. Sommige stukken zijn best eng en naar mijn mening zeker niet geschikt voor alle leeftijden

Het echtpaar Adam en Barbara Maidland komen te overlijden door verdrinking tijdens een ritje met de auto. Ze komen kletsnat thuis en het lijkt alsof er niets gebeurd is, totdat ze ontdekken dat ze vast zitten in hun huis waarna ze vermoeden dat ze dood zijn.

Na een tijdje komt er een nieuwe familie in hun huis, waarna het echtpaar probeert om de familie weg te jagen met enkele geïmproviseerde spook trucks die mislukken. Ze ontdekken dat ze contact kunnen maken met een kwaadaardige geest genaamd Beetlejuice die er voor zorgt dat de onwelkome familie verdwijnt.

Zombieland

De student Columbus is een echte nerd en werkelijk overal bang voor. Dankzij zijn achterdocht overleeft hij wel een plaag die mensen verandert in allesverslindende zombies. De wapenfreak en twinkie-fan Tallahassee kent totaal geen angst. Samen moeten ze nu de strijd aanbinden met een afgrijselijk gevaar: elkaars gezelschap. Een hilarische comedy.

The Addams Family

Oké deze film zou je best met je familie kunnen kijken. Toch heb ik het in deze categorie geplaatst omdat het voor jonge kinderen misschien eng kan zijn.

Wanneer de vermiste oom Fester na vijfentwintig jaar in de Bermudadriehoek plots weer opduikt, plannen Gomez en Morticia een feest om de doden te laten herrijzen. Maar Wednesday heeft amper tijd genoeg om haar elektrische stoel klaar te stomen tot Thing wijst op het abnormale gedrag van Fester, dat niet helemaal bij hem past. Is deze Fester misschien vals en een onderdeel van een afschuwelijk plan om de Addams te beroven van hun fortuin?

Halloween films die je gezien moet hebben met gratis checklist BMelloW.NL 7

Halloween films voor volwassenen:

Speciaal voor de echte waaghalzen. De zieke geesten die net zo verknipt zijn als ik en houden van al het bloederige gore wat bij Halloween films vaak samengaat.

Paranormal Activity

Paranormal Activity 1

Een jong stel neemt hun intrek in hun nieuwe huis. Ze krijgen al snel het gevoel dat ze niet alleen zijn in het huis. Steeds vaker worden ze wakker van onverklaarbare geluiden en gebeurtenissen.

Paranormal Activity 2

Daniel en Kristi zijn helemaal in de wolken met hun pasgeboren zoontje. Een demonische aanwezigheid verandert hun gelukkige leventje in een afgrijselijke nachtmerrie.

Paranormal Activity 3

In Paranormal Activity 3 gaan we terug naar het begin. De camera’s leggen het bloedstollende moment vast waarop de zusjes Katie en Kristie voor het eerst worden geterroriseerd door het kwaad.

Paranormal Activity 4

Vijf jaar nadat Katie samen met haar neefje Hunter spoorloos verdween en ze voor dood en verderf zorgde, keert ze nu terug in een nieuwe stad. Klaar om nieuwe slachtoffers te maken met haar demonische woede

Paranormal Activity 5

Voor het eerst zie je de activiteit in deze gloednieuwe ongecensureerde versie met filmmateriaal dat te intens voor de bioscopen is! Wanneer een nieuw gezin zijn intrek neemt in het vroegere huis van Katie en Kristi ontdekken ze een mysterieuze videocamera die de aanwezigheid van een oud kwaad onthult dat hun leven begint te terroriseren.

Battle Royale

Japan wordt geteisterd door een toename van jeugdcriminaliteit. De overheid besluit een daad te stellen. Een klas van 42 scholieren wordt gedumpt op een afgelegen eiland voor de Battle Royale. Slechts één mag het eiland levend verlaten.

Veteraan-regisseur Fukasaku Kinji veroorzaakte met deze gewelddadige actiefilm zowel in Japan als in het Westen een storm van controverse. Battle Royale laat zich bekijken als een opwindende en tegelijk beangstigende toekomstvisie vol actie, geweld en satire.

A Quiet Place

Een gezin moet sluipend en gebarend door het leven gaan. Het minste geluid kan hen overleveren aan geheimzinnige wezens die jagen op het gehoor. In het volle besef dat zelfs een voetstap of gefluister dodelijk kunnen zijn, proberen Evelyn en Lee een manier te vinden om hun kinderen koste wat kost te beschermen.

Scream 

Scream 1

Santa Rosa, de woonplaats van  Sidney, valt ten prooi aan een psychopathische seriemoordenaar. Haar vrienden nemen het voorval echter niet zo serieus. Sidney daarentegen wordt alleen maar ongeruster. Alleen Sidney kan de moordenaar nog stoppen.

Scream 2

Twee jaar na de moorden in Woodsboro zijn de Sidney Prescott en haar vriend Randy, de enige overlevenden van de slachtpartij. Het verleden blijft hen echter achtervolgen.  Al snel blijkt dat ook nu weer Sidney het belangrijkste doelwit is van de moordenaar. De enige die Sidney nog echt kan vertrouwen is politieman Dewey Riley.

Scream 3

Na alle angstaanjagende gebeurtenissen vinden we Sidney verstopt in een afgelegen huis terug. Als er een moord wordt gepleegd, vinden ze naast het lijk een foto van Sydney’s moeder. Er rest haar niets anders dan op zoek te gaan naar  de ongrijpbare en weerzinwekkende moordenaar.

Scream 4

De rust lijkt wedergekeerd in Woodsboro. Politiecommandant Dewey en Gale zijn inmiddels getrouwd en vinden het gezellig dat Sidney er weer is. Sidney gaat ook langs bij haar nichtje Jill en tante. Maar dan duikt er nog een oude bekende op. Eentje die ze al jaren heeft weten te ontlopen: de Ghostface killer!

 Get Out

Chris reist met zijn vriendin Rose naar het landgoed van haar familie, om kennis te maken met haar ouders. Hij doet een aantal vreemde ontdekkingen en komt achter een zeer duistere waarheid. Kan hij er nog wegkomen?

Halloween films die je gezien moet hebben met gratis checklist

Halloween 1, 2, 4, 5 & H2O

Voor het gemak sla ik deel 3 over, dit deel heeft niets met de overige delen te maken, en naar mijn mening niet de moeite waard.

Halloween 1

31 oktober, op de avond van Halloween, kantelt het leven van de 10-jarige Michael Myers. Geplaagd door morbide driften en uitgelachen door zijn schoolmakkers trekt hij een latex masker aan en vermoordt hij de helft van zijn familie met een keukenmes. 17 jaar later ontsnapt hij uit de psychiatrische instelling.

Halloween 2

Michael Myers keert terug om wat smerige zaakjes op te lossen en laat al doende een spoor van dood en verderf achter. Een bloederig spoor dat alleen gestopt lijkt te kunnen worden door een onwaarschijnlijke heldin…

Halloween 4

Tien jaar na het ongeluk met een zuurstoftank ligt Michael Myers, nog steeds in coma, in het zwaarbewaakte Federal Institute voor gestoorde criminelen. De wet schrijft echter voor dat na een periode van tien jaar de patiënt dient te worden overgeplaatst naar een gewoon ziekenhuis om plaats te maken voor nieuwe criminelen. Tijdens het transport de nacht voor Halloween weet hij te ontsnappen en een ijzingwekkende nachtmerrie begint opnieuw….

Halloween 5

Jamie Lloyd, heeft de gave te kunnen voorspellen wanneer Michael Myers opnieuw toeslaat. Terwijl de politie wanhopig naar de verblijfplaats van Michael Myers zoekt, dringt Dr. Loomis bij Jamie aan zich in dienst van het onderzoek te stellen. In plaats dat zij de politie op het juiste spoor zet, komt zij zelf oog in oog te staan met Myers….

Halloween H2O

Twintig jaar na de verschrikkelijke moordpartijen van Michael Myers, blijkt dat zijn zus Lauri, die bij een auto-ongeluk om het leven zou zijn gekomen, nog leeft. Om aan haar moordlustige broer te ontsnappen, heeft ze een valse naam aangenomen en een nieuw leven opgebouwd als directrice van een stijlvol internaat. Als de meeste leraren en studenten vertrokken zijn voor een kampeertrip, bouwen de achterblijvers een feestje om Halloween te vieren. Dan dient zich een ongevraagde gast aan…. Na twintig jaar slaat hij opnieuw toe!

Disturbia

Kale Brecht is veroordeeld tot drie maanden huisarrest en brengt zijn dagen door met het bespieden van zijn buren. Aanvankelijk is het voor hem een grappig tijdverdrijf, totdat hij tot een verschrikkelijke ontdekking komt. Kale is ervan overtuigd dat zijn buurman een seriemoordenaar is maar hij kan niets bewijzen, weet niemand van zijn theorie te overtuigen en kan het huis niet verlaten zonder dat het alarm afgaat. Kale is vastbesloten de waarheid aan het licht te brengen en roept de hulp in van zijn vrienden – maar hebben zij zich niet ingelaten met een veel te gevaarlijk spel nu zij op het spoor zitten van een koelbloedige moordenaar? Al snel zijn Kale en zijn vrienden hun leven niet meer zeker.

Saw 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7,

Een seriemoordenaar, genaamd Jigsaw, ontvoert zijn slachtoffers en speelt sadistische spelletjes met hen. De inzet? Hun leven. Maar hoe ver ga je om je eigen leven te redden?

The Conjuring 1,2

The Conjuring 1

The Conjuring vertelt het waargebeurde verhaal van Ed en Lorraine Warren (Patrick Wilson en Vera Farmiga), twee wereldberoemde paranormale onderzoekers die een familie helpen die door duistere krachten wordt geterroriseerd. Niet alleen wordt dit de meest angstaanjagende zaak uit hun carrière, ze komen terecht in hun eigen horror nachtmerrie.

The Conjuring 2

Conjuring 2 vertelt een nieuw angstaanjagend waargebeurd verhaal uit de dossiers van Ed en Lorraine Warren. Oscar genomineerde Vera Farmiga en Patrick Wilson keren terug in de rollen van het paranormaal onderzoek koppel. Ze reizen af naar Noord Londen, waar ze een alleenstaande moeder met vier kinderen helpen in een huis vol kwaadaardige geesten.

Carrie

Van Carrie zijn twee versies. Eentje uit 1976 en eentje gemaakt in 2013.

Carrie is een verlegen meisje, een buitenbeentje op school. Op de avond van haar eindejaarsgala wordt Carrie zo erg gepest dat ze haar telekinetische krachten loslaat op haar klasgenoten en richt ze een bloedbad aan in het kleine dorpje waar ze woont.

It

Ook van deze film is een remake, gemaakt uit de jaren 80. Mij voorgoed de stuipen op het lijf jaagt als ik een clown ziet. Maar eerlijk is eerlijk de nieuwe versie is een stuk enger.

Als in het stadje Derry, in de Amerikaanse staat Maine, mensen op mysterieuze wijze verdwijnen, krijgt een groepje jonge kinderen te maken met hun grootste angst. Ze komen oog in oog te staan met de clown Pennywise, die al eeuwenlang dood en verderf zaait.

Annabelle 1+2

Annabelle 1

In deze thriller gebaseerd op de angstaanjagende pop uit The Conjuring, heeft John het perfecte cadeau voor zijn vrouw, Mia gevonden – een zeldzame vintage pop. Maar Mia’s plezier met Annabelle is van korte duur…

Annabelle 2: Creation

Ze is terug! Een poppenmaker en zijn vrouw, wiens dochtertje enkele jaren geleden tragisch is omgekomen, verwelkomen een non en een aantal meisjes in hun huis nadat hun weeshuis wordt gesloten. Zij worden al snel het doelwit van de pop Annabelle, de bezeten creatie van de poppenmaker.

The ring 1,2,3

The ring 1

Een mysterieuze videoband richt een ware slachting aan onder een groepje tieners. Iedereen die de video kijkt, krijgt een telefoontje met de mededeling dat hij of zij nog maar een week te leven heeft. De jonge reporter Rachel gaat op onderzoek uit, maar nadat zij samen met haar zoontje de band bekijkt, raakt ze verwikkeld in een race tegen de klok.

The ring 2

Rachel is met haar zoon Aidan naar Ashville verhuisd en werkt bij de plaatselijke krant. In de archieven ontdekt Rachel een moordzaak en al gauw lijkt het erop dat het te maken heeft met de mysterieuze videotape.

The ring 3

Wederom duikt Samara op in een video die iedereen die ernaar kijkt binnen zeven dagen van het leven zal beroven.

Ik geloof dat ik zo wel een goeie overzicht hebt van Halloween films. Je hier wel even mee voort. Uiteraard kon ik deze lijst minstens dubbel zo lang maken. Ik kon nog wel even doorgaan.  Heb jij nog een suggestie laat het mij dan weten door een opmerking achter te laten.

Halloween films die je gezien moet hebben met gratis checklist

Wil jij een checklist om alle films te kunnen afstrepen? Download dan de Halloween films checklist. (De films zijn via verschillende streamingdiensten te zien. Niet alle streamingdiensten bieden alle films, het verschild per jaar, waar de films te zien zijn. De checklist kan dan ook een jaar(en) later verder ingevuld worden.)

Hoe kom je aan de PDF bestand?

Je klikt op de onderstaande knop. Er opent nu een nieuw tabblad op je scherm. Je kan nu het bestand downloaden.

Krijg je geen toegang?

  • Kijk dan eerst of je wel toegang hebt tot Google Drive.
  • Mij toegang vragen tot het bestand via Google Drive heeft geen nut. Het bestand staat namelijk open voor iedereen die de link krijgt. Lukt dit niet, kijk dan of jouw instellingen in jouw Google Drive account goed staan ingesteld. Via een bedrijfsemail kan dit vaak niet.
  • Heb je geen Google account dan is het helaas niet mogelijk om de PDF bestand te downloaden. Vraag het desnoods aan iemand die wel een google account heeft.

Lees ook eens:

Halloween films die je gezien moet hebben met gratis checklist
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This