Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

Goudvis Sinterklaas surprise

Ben je op zoek naar een simpele, snelle Sinterklaas surprise dan is deze goudvis echt iets voor jou.

Het is al even geleden dat ik deze surprise had gemaakt. Maar wil het alsnog met jou delen. De goudvis is simpel en makkelijk te maken. De kleuren kan je uiteraard aanpassen. Zodat het een vis van jouw keuze kan worden. 

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: > 180 minuten

Benodigdheden:

  • Dik karton
  • 1 doos
  • Oranje karton
  • Stukje zwart en wit papier
  • Crêpepapier diverse kleuren
  • Lijm
  • Schaar
  • Schilders tape of Duck tape
  • Nietmachine
Goudvis Sinterklaas surprise

Eerder maakte ik al eens de volgende surprise:

Werkbeschrijving:

De vorm van de vis teken je uit op een stuk stevig papier of dik karton. Knip de vorm uit. Herhaal dit. Hou er rekening mee dat de vorm groter is dan de doos.

Plak een deel van de vorm op de doos. Draai de doos om en plak het andere deel van de vorm vast aan de doos.

Maak een zo lang mogelijke strook dat 2 cm breder moet zijn dan de breedte van de doos. Knip het uit op dik karton. Vouw 1 cm aan beide kanten van de strook om en knip dit in. Zie onderstaande foto.

Goudvis Sinterklaas surprise

De strook plak je vast om de voorkant van de vorm heen. Het omgevouwen deel gebruik je als plakrand. De achterkant laat je open. Hierin maak je een opening waar het cadeau in kan. Maak een gaatje in de doos met een lint er doorheen. Zo kan de persoon die de surprise krijgt de doos open trekken. Zie onderstaande foto.

Je kan er ook voor kiezen om het los te trekken aan de voorkant. Plak dan de achterkant dicht in plaats van de voorkant. En plaats de doos dan zodanig dat de klep dan via de voorkant open kan.

Goudvis Sinterklaas surprise

Teken de vorm van de vis uit op oranje papier of een kleur naar keuze. Knip dit 2 keer uit. Plak het vast aan beide kanten.

Teken en knip 2 vinnen uit oranje karton. Vouw een stukje van de uiteinden van de vinnen om en plak het vast aan de zijkant van de vis.

De rand van de vis tussen de 2 delen in, vul je op met een strook van oranje karton.

Staart

Voor de staart gebruik je 2 of 3 kleuren crêpepapier. Ik gebruikte oranje, zalm en wit crêpepapier. Knip stroken van de crêpepapier. Pak de stroken bij elkaar en niet het aan elkaar vast. Deze staart plak of niet je vast aan de achterkant van de vis.

Hetzelfde deed ik bij de vinnen. Alleen maakte ik de stroken van de vinnen korter dan van de staart. Zie onderstaande foto.

Goudvis Sinterklaas surprise

Ogen

Teken en knip uit wit papier twee cirkels. Teken en knip twee kleinere zwarte cirkels uit. Plak de zwarte cirkel op de witte en dan het op de kop van de vis.

Goudvis Sinterklaas surprise

De goudvis Sinterklaas surprise is af. In minder dan 2 uur was het door mij en mijn zoon gemaakt. En daarmee de makkelijkste surprise die ik ooit heb gemaakt.

Lees ook eens:

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Goudvis Sinterklaas surprise
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This