11 dec, 2023 | Review, Blog, Bullet journal, DIY | 0 Reacties

Gouden lijntjes tekenboek review

Wil jij creatief bezig zijn maar weet je niet hoe te beginnen. Wil je vaker tekenen? Wil jij je vaardigheden verbeteren? Weet je niet hoe, heb je geen tijd? En nog veel meer andere smoesjes om niet even bezig te zijn met het creatieve proces. Er is volgens de schrijfster Anne Jorinde Kuipers geen smoes dat het rechtvaardigt. Het Gouden lijntjes tekenboek neemt alle smoezen met je door en wat je er aan kan doen om alle smoezen van tafel te vegen. Met handige tips en bijpassende opdrachten geeft de schrijfster je een reden om toch te tekenen.

Lees je mee op zoek naar jouw reden om te tekenen?

Gouden lijntjes tekenboek review
Gouden lijntjes tekenboek review

Over het Gouden lijntjes kleurboek

In dit Gouden Lijntjes Tekenboek tackelt creatieve duizendpoot Anne Jorinde Kuiper voor eens en altijd de twaalf meestgebruikte smoezen om niet creatief bezig te zijn. Weet je niet waar je moet beginnen? Ben je jezelf continu aan het vergelijken met anderen? Leg die innerlijke criticus nu meteen het zwijgen op en ga aan de slag met creatieve, inspirerende, haalbare en vooral leuke opdrachten van Gouden Lijntjes! Laat je aansteken door haar enthousiasme, buig elke smoes om niet te tekenen om naar een reden om het juist wél te doen en ontdek dat creatief bezig zijn ontzettend leuk is!

Anne Jorinde Kuiper is het gezicht achter Gouden Lijntjes en het is haar missie om jou te laten inzien dat creatief bezig zijn voor iedereen weggelegd is, dus ook voor jou!

Pentest

Een pentest vertelt iets over de kwaliteit van het papier. Achterin het boek zit een speciale pagina om divers materiaal te testen. Ik test mijn Tombow ABT, Ecoline brush pen en een alcohol marker.

Door meerdere lagen over elkaar heen te kleuren zie je snel wat het papier doet. Zo kan ik een juiste conclusie geven.

Tombow ABT begon te rullen bij 5 lagen. Maar zo minimaal dat het eigenlijk te verwaarlozen is. De Ecoline brushpen is een natte stift. Dat deze sneller begon met minimaal rullen dan de Tombow verbaasde mij dan ook niet. Na 4 lagen begon het iets te rullen. Bij 5 lagen zag en voel je het duidelijker.

Iedereen die ook maar iets weet van Alcohol Markers weet dat ze erg doordrukken. Dit kan geen enkel papier weg nemen. Zo ook niet het Gouden lijntje kleurboek. Maar zelfs met 5 lagen zag het papier er nog goed uit. De alcohol marker werkt zelfs goed op het papier. Het papier is glad en brengt de inkt egaal aan.

Aan het begin van de tekenboek saat ook aangegeven dat het boekje geschikt is om met vele materialen te werken. Het papier zou gemaakt zijn om met mix media te werken.

Gouden lijntjes tekenboek review
Gouden lijntjes tekenboek review
Gouden lijntjes tekenboek review

Mijn conclusie

Ook al heb ik alleen hoofdstuk 1 gelezen en door de andere hoofdstukken heen gebladerd, de schrijfster laat je nadenken over elke smoes die je maar kan bedenken. Het is op een grappige, herkenbare manier geschreven. Bij elke smoes horen opdrachten waardoor je je niet langer kan verschuilen achter de desbetreffende smoes. Door de opdrachten niet te ingewikkeld te maken en hapklaar te zijn, is het makkelijk om even het tekenboek erbij te pakken. Wel weegt het aardig wat (721 gr), meenemen in je tas, zal ik persoonlijk niet doen. Wel gaat het een definitieve plek krijgen op mijn bureau, zodat ik het er even snel bij kan pakken (net als Wreck this journal). 

Wil je vaker tekenen? Maar weet je niet hoe, wat dan is dit zeker een tekenboek voor jou. Geef het een plekje in je huis, waar je het er snel bij kan pakken. Een potlood en een gum erbij. Geen excuus meer mogelijk. Niet alleen zal je vaker gaan tekenen, ook zal je techniek verbeteren en je meer een eigen stijl ontwikkelen. Niet alleen raad ik het Gouden lijntjes tekenboek aan, het is ook een perfect kerstcadeau.

Overige informatie:

Gouden lijnetjes is onder anderen te koop bij Bol.com

Prijs: €22,99

Bindwijze: paperback

Afmetingen 24 x 17 x 2,5 cm

Aantal pagina’s: 196

Auteur: Anne Jorinde Kuiper

Uitgever: BBNC Uitgevers

EAN: 9789045328591

Lees ook eens:

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Gouden lijntjes kleurboek review
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This