Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

7 jun, 2018 | Knutselen, Blog | 0 Reacties

Glaasje limonade knutselen met papier

Veel ouders vinden het lastig om leuke knutsels te bedenken om met hun kroost te maken. Vooral voor peuters en kleuters. Eigenlijk is het niet zo moeilijk. Het vraagt alleen meer geduld van de ouder. En natuurlijk meer hulp.

Glaasje limonade maken van papier is zo’n knutsel project voor de allerkleinste. Maar ook leuk voor grotere kinderen.

Glaasje limonade knutselen met papier

Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is het thema; zomer. Het prachtige weer doet het aanvoelen of het al zomer is. Maar dat duurt officieel nog twee weken. De zomer is mijn favoriete jaargetijden. Iets maken wat bij de zomer past was dan ook een genot om te doen. 

Ik zeg het wel vaker, ik hou van DIY’s dat snel en simpel zijn. Moeilijke DIY’s probeer ik te vereenvoudigingen zodat het door een bredere groep te maken is. Maar het leuks vind ik toch wel knutsels te bedenken voor de allerkleinste. Een glaasje limonade knutselen … Maak je het gezellig met mij mee?

Hoe jonger het kind hoe meer je als ouder actief mee moet doen. Als je kind al ouder is kan het dit waarschijnlijk vrij zelfstandig te werk gaan.

 Moeilijkheidsgraad: 

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

  • 1 x gekleurd stevig papier
  • 1 x wit papier
  • Verf kleur naar eigen keuzen
  • Kwast
  • Schaar
  • Lijm

Werkbeschrijving:

Teken een glas op het gekleurde papier. Dit doe je door een recht hoek te tekenen die aan de bovenkant breder is dan aan de onderkant. Hoe groot je het maakt laat ik aan jou over. Mijn glas in bijna A4 formaat. Dat is best groot. Wel moet de zijkanten een stuk smaller zijn dan de A4. Hou daar wel rekening mee.

Knip het glas uit.

Trek het gekleurde glas over op het witte papier.

Teken hier aan beide kanten 4 cm bij.

Trek nu aan beide zijden op 2 cm een lijn.

Vouw deze lijn om.

Glaasje limonade knutselen met papier

Verven:

Laat je kind zich nu lekker uitleven met verf op het witte papier.

Grotere kinderen kan je opdracht geven om er ijsklontjes of fruit in te schilderen of te tekenen.

Laat het goed drogen

De omgevouwen delen plak je vast aan de zijkanten van de gekleurde glas. Let er wel op dat de onderkant recht is zodat het goed kan blijven staan.

Als het goed is dan is je geverfde papier groter dan de gekleurde. Hierdoor gaat de voorkant bol staan. Het glaasje limonade kan hierdoor blijven staan.

Ik heb een cirkel uit geknipt en daar een schijfje citroen en sinaasappel op getekend.

Een rietje aan de binnenkant vast zetten met een stukje tape en je glaasje limonade knutselen met papier is klaar.

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. Vandaag is er ook een mede co host, neem je ook een kijkje bij mijn mama momenten. Natasha heeft weer iets heel erg leuks gemaakt. 

Lees ook eens:

Glaasje limonade knutselen met papier. Met gratis printable
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This