19 jul, 2018 | Blog, Knutselen | 0 Reacties

Fototoestel strijkkralen patronen

Spelen met strijkkralen is zo’n heerlijke bezigheid. Al doe ik dit meer op regenachtige dagen. Zo nu en dan kan ik er echt even voor gaan zitten. Helemaal top als de kinderen en buurtkinderen, nichtjes en neefjes erbij aanschuiven. Hoe hou je kinderen een paar uur zoet?…….. Zo dus.

fototoestellen strijkkralen patronen

Je kan het met strijkkralen zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. De kleuren aanpassen aan jouw smaak. Dit keer wilde ik vooral werken met zwart, wit, glow in the dark, grijs maar ook fluoriserende roze.

Normaal vertel ik je per knutselproject wat je ervoor nodig hebt en in details hoe je het kan maken. Dit keer gaat het iets anders. Ik ga ervan uit dat je al weet wat je allemaal nodig hebt om iets te kunnen maken van strijkkralen.

Tot nu toe heb ik er drie gemaakt. Al zullen dit er vast nog meer gaan worden. Ik begin met de meest simpele en ga steeds een stukje moeilijker.

Alle patronen kan je maken met een vierkante grondplaten van Hama zelf. Wel heb ik voor het eerste patroon gebruik gemaakt van een ronde grondplaat.

De vierkante grondplaten zijn niet goedkoop maar zijn het meer dan waard. Je kan ze in elkaar klikken waardoor je hele grote patronen kan maken. Ik maak de patronen nooit groter dan 4 platen. Denk dat bij nog grote patronen mijn geduld wel heel erg op de proef wordt gesteld.

Dit was het weer voor deze week. De crea cross uitdaging van deze week. Fotografie. Deze fototoestellen van strijkkralen zal zeker nog uitgebreid worden. Maar dat voor een andere keer.

fototoestellen strijkkralen patronen

Fototoestel simpel

Dit toestel bestaat dan wel niet uit twee delen. Toch is het bewerkelijker en vraagt het veel meer tel werk van je. Tekst en uitleg hoe je deze moet maken heeft het niet nodig lijkt mij zo. Heb je vragen stel ze mij dan gerust.

fototoestellen strijkkralen patronen

Fototoestel met lens

Ik ben zo dom geweest om dit fototoestel in elkaar te zetten zonder dat ik je de body van het toestel laat zien. Hopelijk is het ondanks dat toch duidelijk. Het is een rechthoek met een streep aan kleur. Vierkantje erop en klaar is de body van dit fototoestel. Met een ronde grondplaat maak je de bovenkant (de lens) Als je dit gemaakt hebt, kan je de lens vast maken aan de bovenkant met alleslijm of een lijmpistool. Achteraf had ik de lens ( vierkant bovenkant van de body) toch met de glow in the dark gemaakt.

fototoestellen strijkkralen patronen

Fototoestel tot fotolijst.

Dit fototoestel heeft wel tekst en uitleg nodig. Is het meeste werk en vraagt we iets meer van je. Ondanks dat is het nog altijd niet moeilijk om te maken.

Dit fototoestel bestaat uit delen.  Kijk goed naar de bovenstaande en onderstaande foto zodat je de patroon zo nauwkeurig mogelijk over kan nemen.

De lens moet je twee maar mag ook meer keren na maken. Stapel en plak elke lens vast op de body van de toestel. Hierdoor blijft het fototoestel staan. Leuke foto erachter plakken en je hebt een 3D fototoestel dat ook een fotolijst is

fototoestellen strijkkralen patronen
fototoestellen strijkkralen patronen

Tip:

Ik raad je echt aan om de echte Hama strijkkralen te kopen. Ik heb meerdere “merken” maar werken lang niet zo fijn als de echte. (Geen sponsoring.)  Dit is mijn eigen ervaring.

Crea cross

Dit was de crea cross uitdaging van deze week. Fotografie. Deze fototoestellen van strijkkralen zal zeker nog uitgebreid worden. Maar dat voor een andere keer.

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. Vandaag is er ook een mede co host, neem je ook een kijkje bij mijn mama momenten. Natasha heeft weer iets heel erg leuks gemaakt. 

Knutsel jij wel eens met strijkkralen?  Zo ja wat maak je graag? Waar zou je graag een strijkkralen patroon van willen zien?

fototoestellen strijkkralen patronen
Shares

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Pin It on Pinterest

Share This