Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

11 jan, 2018 | Knutselen, Blog, DIY | 0 Reacties

Fotolijsten van ijsstokjes knutselen

Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging. Zoals ik vorige week al aangaf ga ik elke week mee doen met de uitdagingen van Ilse van Kreanimo. Dit keer was de uitdaging eigenlijk heel simpel. Iets knutselen met kinderen. Dat moet lukken. Aangezien ik dat vaak genoeg doe.

Met mijn blog denk ik al een jaar vooruit. Ja echt. In grote lijnen staan mijn thema’s en ideeën al uitgewerkt in een schema. Zo ben ik nu al bezig met Valentijn zoals je misschien al hebt gezien. Ook ben ik al aan het bedenken wat ik met mijn verjaardag wil gaan doen. En door een vriendin van mij kwam ik al op het thema. En daar ben ik voortaan gaan borduren.

Dingen die ik wil gaan maken voor mijn verjaardag op geschreven. Maar wat kan ik met de kinderen maken? Tja wat.  En na wat snuffelwerk op Pinterest zag ik allemaal leuke doosjes opgeleukt tot fotolijstjes. En voor ik het wist ging mijn brein aan het werk. Bingo, het idee is geboren. Fotolijstjes van ijsstokjes. Eerder heb ik al sleeën gemaakt van ijsstokjes voor de leerkrachten. En dit zou goed aansluiten bij het thema van zowel crea- cross als mijn verjaardag.

Iets met twee vliegen in één klap.

Fotolijst van ijsstokjes

Het is zo simpel om te maken. Ja ik weet het. Ik zeg dat vaak. Maar ik ben dan ook van de simpel te maken knutsels en frutsels. Vaak hoor ik mensen zeggen, “dat knutselen, dat vind ik veel te ingewikkeld”. Dat hoeft het echt niet te zijn. Een kleuter kan dit fotolijstje van ijsstokjes maken, zo simpel is het.

Eerder maakte ik van ijsstokjes:

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

  • Papier naar keuzen ( minimaal 11 x 11 cm)
  • IJsstokjes 24 stokjes per lijst ( kleur of neutraal, keus is aan jou)
  • Alleslijm
  • Schaar

Alle materiaal id te koop bij de knutselafdeling van de Action.

Werkbeschrijving:

De stokjes gaan je stapelen. Leg twee verticaal tegenover elkaar.

Doe op alle uiteinden een druppel lijm.

Plaats twee stokjes horizontaal op de andere stokjes. Uiteinde op uiteinde.

Ga hiermee door totdat er in totaal een vierkant is van 4 stokjes aan elke kant.

Laat dit goed drogen.

Als het droog is, kan je verder gaan.

Knip het gewenste papier uit met een afmeting van 10,5 x 10,5

Plak dit aan de achterkant vast met de gewenste print op de stokjes vast.

Nu kan je de frame dat bestaat uit ijsstokjes versieren met Washi Tape, papier, pompoms, lint of wat je maar kan bedenken. Dit hoeft niet.

Plak nu een leuke foto in het midden en je fotolijst is klaar. Of hang aan een van de ijsstokjes een touwtje met een afbeelding er aan. Dan bungelt er iets in het frame.

De fotolijst kan je ophangen door er een touwtje aan vast te maken of kan je neerzetten. Aan jou de keus.

Tip:

Ben je leerkracht dan is dit een leuke knutselopdracht voor in de klas of om de verjaardagen van de leerlingen mee aan te geven.

Leuk voor Vader of Moederdag, Valentijn.

Sterke magneet er achter en je kan het aan de koelkast hangen.

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema.

Lees ook eens:

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

fotolijst van ijsstokjes knutselen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This